Van de Brande programmeert nieuwe laser optimaal met PROfirst - MetaalNieuws, het laatste nieuws uit de metaalindustrie

2021-12-01 03:55:21 By : Ms. Rebecca Yuan

Home Nieuws Overzicht Van de Brande programmeert nieuwe laser optimaal met PROfirst

De komst van een moderne lasersnijmachine bij Van de Brande Metaal & Techniek in Bladel maakte de aanschaf van een nieuw CADCAM-systeem noodzakelijk. Na alles geïnventariseerd te hebben viel de keuze op PROfirst CADCAM van Widenhorn.

Van de Brande Metaal & Techniek is het bedrijf van Toon van de Brande. Ook zijn zonen Robin en Nicky zijn actief in het bedrijf, dat een complete metaalleverancier is. Ooit begonnen met de productie van kachels, wat nog steeds tot het werk behoort, is Van de Brande uitgegroeid tot een totaalleverancier van plaatwerk en verspaning. Kleine constructies, machinebouw, halffabricaten, lasersnij- en zetwerk, draaien en frezen, maar ook complete eindproducten worden in Bladel met zorg geproduceerd.

Laser met palletwisselaar Van de Brande beschikte op de plaatwerkafdeling over twee Finn-Power lasers en Safan afkantpersen. De lasers werden aangestuurd met machinespecifieke software. Dit was bevredigend, maar had ook beperkingen. Investeren in een nieuw systeem was echter nooit nodig. Totdat een van de lasers werd vervangen door een nieuwe CO2 Mitsubishi Laser geleverd door SafanDarley. Door de constante groei die Van de Brande Metaal & Techniek doormaakt, is ook de productiehal uitgebreid om plaats te maken voor de nieuwe laser met palletwisselaar voor onbemand snijden. Ook is de machine voorzien van een barcodescanner, zodat NC-codes automatisch uit de productiedocumentatie kunnen worden uitgelezen.

Van de Brande Metaal & Techniek is een totaalleverancier van plaatwerk en verspaning. Kleine constructies, machinebouw, halffabricaten, lasersnijden en zetten, draaien en frezen, maar ook complete eindproducten worden met zorg geproduceerd.

PROfirst CADCAM & 3D STEP Voor de nieuwe lasersnijmachine was een nieuw CADCAM-systeem nodig. Na alles geïnventariseerd te hebben werd gekozen voor PROfirst CADCAM uit Widenhorn. Toon van de Brande licht deze keuze toe: “We hebben verschillende pakketten bekeken, ook aanbevolen door de machineleverancier. Op basis van alle demonstraties kregen we het beste gevoel bij Widenhorn. De demonstratie was duidelijk en overzichtelijk, het pakket gebruiksvriendelijk en uitgebreid. Alles wat we wilden en meer is mogelijk, maar niet ingewikkeld. Daarnaast is het bedrijf erachter ook belangrijk voor ons. Net als wij is Widenhorn een familiebedrijf en niet zomaar een eenmanszaak.” Ook Widenhorn had door de bestaande relatie een kleine voorsprong. Al vele jaren worden alle laserlenzen, nozzles en keramiek voor de Finn-Powers ingekocht bij Widenhorn.

Eerste Mitsubishi-postprocessor De Mitsubishi-laser was de eerste machine ter wereld die met PROfirst werd bestuurd. “We wisten vooraf dat er geen postprocessor was voor de Mitsubishi”, legt Toon uit. “Maar we hadden vertrouwen in Widenhorn en dat hebben ze waargemaakt. Samen met Mitsubishi en SafanDarley hebben ze een optimale postprocessor ontwikkeld, waarin al onze wensen zijn verwerkt. De samenwerking verliep goed, waardoor we snel optimaal konden programmeren. Het platenmagazijn is later geplaatst, maar draait nu ook goed.”

Toon en Robin van de Brande bij de Mitsubishi lasersnijmachine.

Van 3D STEP naar optimaal nesten Robin van de Brande is verantwoordelijk voor de werkvoorbereiding, orderverwerking en programmering van de lasers. Na de postprocessor implementatie en training van twee dagen kon hij produceren. Hij zag meteen de voordelen van PROfirst CADCAM Professional. “De software is erg gebruiksvriendelijk en heeft een logische werkvolgorde. De automatische nestingen zijn erg goed, waardoor ik minder materiaalverlies heb. Dit gaat veel sneller dan ik gewend was. Ook biedt de software veel helpfuncties die het makkelijk maken om snel te werken en bij te sturen waar nodig. Dankzij de databasestructuur kunnen we ook eenvoudig bestellingen combineren, zonder dat u er over na hoeft te denken. Wat ik ook krachtig vind, is de functie om met één druk op de knop een tekening op te schonen en alle problemen weg te werken.” Naast de CADCAM Professional module is ook de 3D STEP module aangeschaft. Hiervoor is Widenhorn genomineerd voor de MKB Innovatie Top 100 2018. Robin profiteert hier dagelijks van. “Het omzetten van de STEP’s gaat ook veel sneller dan we gewend waren. Onze klanten leveren deze steeds vaker en we kunnen ze nu sneller helpen.”

Service en ondersteuning Nog belangrijker dan een goed pakket is de ondersteuning en daarin probeert Widenhorn zich echt te onderscheiden. “Bij een nieuwe machine heb je wat meer hulp nodig dan bij een machine die je kent. We zijn erg tevreden over de manier waarop Widenhorn werkt. We worden altijd goed behandeld en denken oplossingsgericht. Ook in geval van nood kan ik 's avonds en in het weekend vragen stellen, zodat de machine niet stil komt te staan ​​en we onze klanten weer optimaal kunnen bedienen. De mensen van Widenhorn zijn deskundig, ervaren en enthousiast. Dat past precies bij ons.”

Multifunctionele vrachtwagen met kraan voor Jan van Dam

Maatwerk met Magnum-geluiddemper van ACE

Wanneer heb je een arbeidsongeschiktheidsverzekering nodig?

MKB op weg naar geautomatiseerde ketencommunicatie

Machines voor ontbramen, schuren, afronden, borstelen en metaal afwerken. Onze metaalmachines zorgen voor de afwerking…

Made by Driessen breidt kantcapaciteit verder uit

Mebema nieuwe partij in gebruikte handel CNC machines

Het optimaliseren van het bewerkingsproces is vaak eenvoudig

VMC laat koningin Máxima zien hoe duurzaam een ​​metaalbedrijf kan zijn

AutoPOL verwerkt nu automatisch assemblages

Machines voor ontbramen, schuren, afronden, borstelen en metaal afwerken. Onze metaalmachines zorgen voor de afwerking…

Ontbramen, rond en klaar! Wij ontwikkelen, bouwen en verkopen topmachines voor ontbramen, afronden…

Met ons geavanceerde machinepark kunnen wij alle denkbare werkzaamheden voor u uitvoeren, met de…

efficiënter produceren met slimmere opslagsystemen voor plaatwerk en langgoed Een paar jaar geleden keken we naar…

Metaalbedrijf Baas in Almelo is al jaren een betrouwbaar en klantgericht…

247TailorSteel is de toonaangevende 'slimme' fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantenband…

Vakmanschap op maat. GICOM is een veelzijdig metaalbewerkingsbedrijf met een uitgebreid assortiment plaatwerk…

22-10 De Nederlandse machinebouwer presenteert een compleet programma aan oplossingen op het gebied van…

18-10 Dumaco in Kampen heeft 85 medewerkers en richt zich voornamelijk op de verwerking…

30-09 Sinds de oprichting in 1919 worden gereedschappen en machines geleverd aan de metaalindustrie. Wat…

22-09 De H-Brake 110T x 1600mm is opgebouwd uit een combinatie van bewezen technologieën. De…

08-09 De producten die Widenhorn levert zijn gericht op de plaatverwerkende industrie en zijn machine onafhankelijk. Die…

23-08 Het is nu mogelijk om het SafanDarley E-Bend L hoekmeetsysteem offline te programmeren…

30-06 Precisiecomponenten worden groter. Ingenieurs willen ook hogere nauwkeurigheid en ultralage...

28-06 De behoefte aan klimaatneutrale luchtvaart versnelt de ontwikkeling van nieuwe…

Klik hier om je aan te melden

MetaalNieuws, PlaatBewerkingsNieuws en MachiningNews zijn uitgaven van 54U Media BV

De lezers van MetaalNieuws zijn ruim 17.000 ondernemers in de Nederlandse en Belgische metaalverwerkende industrie, waarvan 12.000 tot het midden- en kleinbedrijf (MKB).

Wij, als 54U Media BV, geven om en gaan uiterst zorgvuldig om met uw gegevens. Onze website, MetaalNieuws, maakt gebruik van functionele, analytische, social media en advertentiecookies om uw websitebezoek zo eenvoudig en persoonlijk mogelijk te maken. Zo kunnen we relevante informatie en advertenties tonen en kun je eenvoudig content delen via je social media kanalen. Daarnaast verzamelen wij primaire gegevens om u de door u gevraagde informatie te kunnen verstrekken (gedrukte editie abonnementen en digitale nieuwsbrieven). Lees voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring.