Trumpf presenteert volautomatische zwenkbuigmachine - MetaalNieuws, het laatste nieuws uit de metaalindustrie

2021-12-01 03:51:31 By : Ms. sage moda

Home Nieuws Overzicht Trumpf presenteert volautomatische zwenkbuigmachine

Trumpf onthult op de Blechexpo een volautomatische zwenkbuigmachine. De nieuwe TruBend Center 7020 is ontworpen om complexe onderdelen snel en efficiënt te bewerken en kan onderdelen buigen met een zijlengte tot 350 mm. Ook kan de machine materiaaldiktes tot 4 mm over de gehele buiglengte aan.

De volautomatische TruBend Center 7020 zwenkbuigmachine is ontworpen om complexe onderdelen snel en efficiënt te verwerken.

“Geen enkele andere zwenkbuiger op de markt kan dit prestatieniveau leveren in termen van dooshoogte en materiaaldikte. Dit geeft de gebruikers van deze machine een echt concurrentievoordeel. Ze kunnen nu profiteren van zwenkbuigen voor meer onderdelen dan ooit tevoren, waardoor ze complexe geometrieën produceren, tijd besparen en een hoge kwaliteit bereiken”, zegt productmanager Florian Rud.

De machine bereikt ook een hoge productiviteit. In vergelijking met een handmatige afkantpers werkt de nieuwe TruBend 7020 tot 80 procent sneller, afhankelijk van het specifieke onderdeel en de benodigde bochten. Zwenkbuigtechnologie is vooral geschikt voor het produceren van complexe onderdelen met radiusbochten, korte zijlengtes en smalle profielen. Ze produceert dit soort onderdelen efficiënter en met traditionelere veters van betere kwaliteit.

De TruBend Center 7020 dankt zijn korte cyclustijd aan een nieuwe roterende stukmanipulator, die het stuk nog dichter bij de buiglijn kan brengen. In veel gevallen verkort dit de cyclustijd doordat de tijd die nodig is om de grijpers tijdens de bewerking te verplaatsen, wordt geëlimineerd. De ingenieurs van Trumpf hebben de machine ook zo open en toegankelijk mogelijk ontwikkeld. Medewerkers kunnen de machine vanaf de zijkant in- en uitladen zonder naar binnen te hoeven leunen. Dit bespaart tijd en is ergonomischer.

Zwenkbuigtechnologie is vooral geschikt voor het produceren van complexe onderdelen met radiusbochten, korte zijlengtes en smalle profielen.

Net als zijn voorganger maakt de TruBend Center 7020 gebruik van het ToolMaster-systeem dat ervoor zorgt dat de plaathoudergereedschappen die het onderdeel tijdens het buigproces vasthouden, goed passen bij elk onderdeel, waardoor de insteltijden worden verkort. Het programmeren gaat net zo snel en eenvoudig. Met de TecZone Fold-software kunnen gebruikers met slechts een paar klikken een buigprogramma op de computer maken.

Met compacte buitenafmetingen (minder dan 6×6 meter) past de machine in vrijwel elke fabriek. Met de TruBend Center 7020 kunnen producten tot een lengte van 2 meter worden bewerkt. Dit maakt het een geschikte machine voor het produceren van grote schakelkasten voor machines en voor de bouw, maar ook voor gereedschapskasten, stallen, accubakken en machinebehuizingen.

Volgens Trumpf maken het flexibele bereik van materiaaldiktes en deelhoogtes, de eenvoudige programmering en de korte insteltijden dit machinesysteem geschikt voor toeleveranciers en andere plaatproducerende industrieën die een grote verscheidenheid aan onderdelen produceren in zowel kleine als grote series .

Multifunctionele vrachtwagen met kraan voor Jan van Dam

Maatwerk met Magnum-geluiddemper van ACE

Wanneer heb je een arbeidsongeschiktheidsverzekering nodig?

MKB op weg naar geautomatiseerde ketencommunicatie

Metaalbedrijf Baas in Almelo is al jaren een betrouwbaar en klantgericht…

Made by Driessen breidt kantcapaciteit verder uit

Mebema nieuwe partij in gebruikte handel CNC machines

Het optimaliseren van het bewerkingsproces is vaak eenvoudig

VMC laat koningin Máxima zien hoe duurzaam een ​​metaalbedrijf kan zijn

AutoPOL verwerkt nu automatisch assemblages

Ontbramen, rond en klaar! Wij ontwikkelen, bouwen en verkopen topmachines voor ontbramen, afronden…

Machines voor ontbramen, schuren, afronden, borstelen en metaal afwerken. Onze metaalmachines zorgen voor de afwerking…

efficiënter produceren met slimmere opslagsystemen voor plaatwerk en langgoed Een paar jaar geleden keken we naar…

Vakmanschap op maat. GICOM is een veelzijdig metaalbewerkingsbedrijf met een uitgebreid assortiment plaatwerk…

Met ons geavanceerde machinepark kunnen wij alle denkbare werkzaamheden voor u uitvoeren, met de…

Metaalbedrijf Baas in Almelo is al jaren een betrouwbaar en klantgericht…

247TailorSteel is de toonaangevende 'slimme' fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantenband…

24-11 Trumpf had deze stap vorig jaar al aangekondigd. Het bedrijf heeft tot nu toe 55…

08-11 De technologie is compatibel met standaard Trumpf-lasersnijmachines en stelt gebruikers in staat om…

03-11 Toch mocht dat de pret niet drukken. Exposanten waren tevreden over de kwaliteit…

01-11 Veel bedrijven in de plaatwerkindustrie vertrouwen nog steeds op handmatig lassen, wat zowel...

27-10 Teqram heeft met de EasyGrinder de Blechexpo Award gewonnen in de categorie oppervlaktebewerking. De…

27-10 In een speciaal jubileummagazine (A4-formaat) dat begin december verschijnt, kijken we samen…

22-10 Euromac richt zich op compacte en modulaire automatisering met systemen voor plaatbelading en…

21-10 “ZMM Pobeda is onze belangrijkste partner”, zegt Teun Pasterkamp. “De helft van onze omzet…

Klik hier om je aan te melden

MetaalNieuws, PlaatBewerkingsNieuws en MachiningNews zijn uitgaven van 54U Media BV

De lezers van MetaalNieuws zijn ruim 17.000 ondernemers in de Nederlandse en Belgische metaalverwerkende industrie, waarvan 12.000 tot het midden- en kleinbedrijf (MKB).

Wij, als 54U Media BV, geven om en gaan uiterst zorgvuldig om met uw gegevens. Onze website, MetaalNieuws, maakt gebruik van functionele, analytische, social media en advertentiecookies om uw websitebezoek zo makkelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Zo kunnen we relevante informatie en advertenties tonen en kun je eenvoudig content delen via je social media kanalen. Daarnaast verzamelen wij primaire gegevens om u de door u gevraagde informatie te kunnen verstrekken (gedrukte editie abonnementen en digitale nieuwsbrieven). Lees voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring.