Betaalbaar lasersnijden - MetaalNieuws, het laatste nieuws uit de metaalindustrie

2021-12-01 03:51:24 By : Ms. Diane Xia

Home Nieuws Overzicht Betaalbaar lasersnijden

Op de TechniShow presenteerde Pasterkamp Metal Sheet Solutions de fiberlasersnijmachines van de Tsjechische fabrikant Vanad. De plaatbewerkingsspecialist uit Urk kan de plaatbewerkende MKB-er voorzien van een betaalbare fiberlaser.

Pasterkamp doet al jaren zaken met Vanad, aanvankelijk vooral vanwege hun plasmasnijmachines. “Hierdoor weet ik precies waar ze voor staan”, zegt Teun Pasterkamp. “Daarom presenteren we nu ook hun lasersnijmachines. Vanad heeft al veel lasersnijmachines geïnstalleerd, vooral in Oost-Europa. Wij zijn verantwoordelijk voor de Benelux en een deel van Duitsland.”

Lasersnijden in eigen huis Op de TechniShow demonstreerde Pasterkamp het model Kompakt Laser. Pasterkamp denkt dat de Vanad Kompakt Laser een bijzonder aantrekkelijke machine is voor kleinere metaalbedrijven, die bijvoorbeeld zelf plasmasnijden doen, maar het lasersnijden toch uitbesteden. “Dergelijke bedrijven willen vaak zelf kunnen lasersnijden om flexibeler te zijn. Daar bieden wij een betaalbare oplossing voor.” De Vanad Kompakt Laser is een betaalbare high-speed machine voor het 2D fiber lasersnijden van metalen platen tot 2000 x 6000 mm. Het is verkrijgbaar in verschillende bedmaten (12.5/25, 15/30, 20/40 en 20/60) en voornamelijk ontworpen voor het efficiënt zagen van constructiestaal, roestvrij staal, koper, aluminium en messing. De machine kan ook niet-metalen materialen snijden, zoals karton en pakkingmateriaal.

Laserbronnen IPG De lasersnijmachine is uitgerust met een laserbron van de bekende fabrikant IPG. Uiteraard zijn er verschillende stroombronnen beschikbaar, afhankelijk van de dikte van het te snijden materiaal. Volgens Pasterkamp is tot een materiaaldikte van 15 mm een ​​optimale prijs-kwaliteitverhouding te behalen. Ook werkt Vanad al meer dan tien jaar samen met de Oostenrijkse fabrikant van automatiseringstechnologie B&R Industrial Automation aan de ontwikkeling en modificaties van industriële besturingssystemen. Het innovatieve B&R besturingssysteem biedt oplossingen voor alle Vanad machinemodellen. De lasersnijmachine is uitgerust met een bedieningspaneel met een 15-inch touchscreen en industrieel toetsenbord en een camera voor het observeren van de snede op een 24-inch monitor.

De Miron laser is een betrouwbare industriële CNC machine voor het efficiënt 2D vormsnijden van platen, profielen en buizen tot 10 mm dik met de maximale afmetingen van bewerkte platen van 1500 x 3000 mm.

Precitec-snijkoppen De snijkoppen zijn van Precitec en bieden de gebruiker een verscheidenheid aan modellen om uit te kiezen, van een eenvoudig ontwerp tot de hightech ProCutter-snijkop met automatische focus en geavanceerde diagnostiek. De praktisch onderhoudsvrije snijkoppen zorgen voor een hoge snelheid en snijkwaliteit. Ze zijn uitgerust met temperatuurregelsystemen, constante afstandssensoren en schokdempers. De operationele koppen worden voorzien van uitgebreide service- en adviesdiensten gericht op technologie-optimalisatie.

Handmatig uitschuifbaar rooster Ook kan de gebruiker kiezen uit verschillende laadmogelijkheden. De machine is standaard uitgevoerd met een handmatig uitschuifbaar rooster. Optioneel zijn een motorisch aangedreven uitschuifbaar materiaalrooster, twee hydraulisch verwisselbare roosters en twee handmatig uitschuifbare roosters aan de voor- en achterzijde van de machine.

Vanad rust de machines uit met gepatenteerde nesting-software voor snijplannen die de voorbereidingstijd kunnen verkorten en de werkefficiëntie kunnen verhogen. “Hiermee werken is heel eenvoudig”, zegt Teun Pasterkamp. "Het lezen van de bestanden en het maken van nestings is toegankelijk en gemakkelijk te leren."

Buizen en profielen Een extra optie is het RotCUT apparaat voor het bewerken van buizen en profielen. De maximale diameter van de te verwerken buis is 250 mm. Een extra optie is een boorkop. De mogelijke lengte komt overeen met de afmetingen van de machine.

Door de samenwerking met Vanad kan Pasterkamp een totaaloplossing bieden voor lasersnijden. Het ontwerp en de oplevering van een compleet station is mogelijk, evenals de eventuele integratie in een bestaande productielijn. De technische parameters van de machines kunnen worden aangepast aan de behoeften van de klant. Ook is het mogelijk om magazijnsystemen of robots aan te sluiten voor een volledig geautomatiseerd CNC-station.

Miron Laser Het tweede model dat Vanad bouwt is de Miron laser, een betrouwbare industriële CNC machine voor het efficiënt 2D vormsnijden van platen, profielen en buizen tot 10 mm dik met de maximale afmetingen van bewerkte platen van 1500 x 3000 mm. Deze machine is verkrijgbaar in twee maten: 10/20 (met vast of handmatig uittrekbaar materiaalrooster) en 15/30 (met handmatig uittrekbaar rooster). Optioneel kan dit model ook worden uitgerust met een RotCUT voor het snijden van ronde en vierkante buizen. Met dit model is Vanad vooral succesvol op scholen. Pasterkamp ziet hiervoor in Nederland een interessante markt.

Multifunctionele vrachtwagen met kraan voor Jan van Dam

Maatwerk met Magnum-geluiddemper van ACE

Wanneer heb je een arbeidsongeschiktheidsverzekering nodig?

MKB op weg naar geautomatiseerde ketencommunicatie

Metaalbedrijf Baas in Almelo is al jaren een betrouwbaar en klantgericht…

Made by Driessen breidt kantcapaciteit verder uit

Mebema nieuwe partij in gebruikte handel CNC machines

Het optimaliseren van het bewerkingsproces is vaak eenvoudig

VMC laat koningin Máxima zien hoe duurzaam een ​​metaalbedrijf kan zijn

AutoPOL verwerkt nu automatisch assemblages

Met ons geavanceerde machinepark kunnen wij alle denkbare werkzaamheden voor u uitvoeren, met de…

Vakmanschap op maat. GICOM is een veelzijdig metaalbewerkingsbedrijf met een uitgebreid assortiment plaatwerk…

247TailorSteel is de toonaangevende 'slimme' fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantenband…

efficiënter produceren met slimmere opslagsystemen voor plaatwerk en langgoed Een paar jaar geleden keken we naar…

Machines voor ontbramen, schuren, afronden, borstelen en metaal afwerken. Onze metaalmachines zorgen voor de afwerking…

Ontbramen, rond en klaar! Wij ontwikkelen, bouwen en verkopen topmachines voor ontbramen, afronden…

Metaalbedrijf Baas in Almelo is al jaren een betrouwbaar en klantgericht…

21-10 “ZMM Pobeda is onze belangrijkste partner”, zegt Teun Pasterkamp. “De helft van onze omzet…

30-09 Bij Jac Reijns Staalconstructie zijn ze duidelijk heel blij met de breedbandmachine van RWT,…

28-06 Samen met een aantal andere Belgische en Nederlandse relaties van Pasterkamp Metal Sheet Solutions…

10-03 Bus Industrial Tools vestigde hun aandacht op de VANAD snijmachines, die geleverd worden door…

19-11 Wat zijn de voordelen van plasma afschuinen op de CNC Vanad Bluester? Pasterkamp…

13-10 Pasterkamp Metal Sheet Solutions kondigt de samenwerking aan met het bedrijf ZMM op de Euroblech…

12-03 Pasterkamp Metal Sheet Solutions gebruikt de TechniShow om bezoekers een impressie te geven…

27-10 Pasterkamp Metal Sheet Solutions profileert zich als totaalleverancier voor plaatbewerking. Nieuw zijn hier…

Klik hier om je aan te melden

MetaalNieuws, PlaatBewerkingsNieuws en MachiningNews zijn uitgaven van 54U Media BV

De lezers van MetaalNieuws zijn ruim 17.000 ondernemers in de Nederlandse en Belgische metaalverwerkende industrie, waarvan 12.000 tot het midden- en kleinbedrijf (MKB).

Wij, als 54U Media BV, geven om en gaan uiterst zorgvuldig om met uw gegevens. Onze website, MetaalNieuws, maakt gebruik van functionele, analytische, social media en advertentiecookies om uw websitebezoek zo eenvoudig en persoonlijk mogelijk te maken. Zo kunnen we relevante informatie en advertenties tonen en kun je eenvoudig content delen via je social media kanalen. Daarnaast verzamelen wij primaire gegevens om u de door u gevraagde informatie te kunnen verstrekken (gedrukte editie abonnementen en digitale nieuwsbrieven). Lees voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring.