Aankomst buislaser illustreert innovatie bij Terlouw Techniek - MetaalNieuws, het laatste nieuws uit de Metaalindustrie

2021-12-01 03:51:42 By : Ms. fern li

Home Nieuws Overzicht Aankomst buislaser illustreert innovatie bij Terlouw Techniek

Terlouw Techniek in Aalsmeer heeft een 2500 Watt Mazak Fabrigear 3D buislaser aangeschaft. Deze machine, geleverd door MoVer industriële lasersystemen, past in de vernieuwing die Terlouw momenteel ondergaat.

Terlouw Techniek is het bedrijf van Leo Terlouw en zijn zonen Michel (31) en Stefan (30). Het werd in de jaren 70 opgericht door vader Leo, die begon met het ontwerpen en bouwen van een machine voor het inpakken van bloemen voor een familielid. Daarna volgden machines voor het snijden en ontbladeren van bloemen en zo ontstond langzaamaan een heus bedrijf met inmiddels tien medewerkers. Ook Michel en Stefan Terlouw zijn al jaren zeer actief. De rolverdeling is duidelijk: Leo is de man die alles bedenkt en ontwerpt, Stefan regelt alle zakelijke zaken en Michel is verantwoordelijk voor de productie en levering van alle producten.

Gelegen in het hart van de Nederlandse bloemenindustrie is de tuinbouw nog steeds een belangrijke markt voor Terlouw. Maar onder druk van goedkope namaakproducten uit China zijn de zaken in de loop der jaren veranderd. Terlouw is zich meer gaan richten op innovatieve producten. Zo zijn er automatische vulmachines ontwikkeld om kleinere en grote emmers te kunnen mixen en snel te wisselen. Of een pneumatische bloemensnijder. Er wordt momenteel gewerkt aan een elektrische bloemensnijder om de mensen nog meer te ontzorgen.

Terlouw Techniek heeft al twee Mazak vlakbed lasers. Op de voorgrond de jongste 2 kW Mazak, die tot 15 mm staal en 8 mm roestvrij staal kan snijden

Levering van industrieel plaatwerk Terlouw is ook in toenemende mate actief in andere markten. Het machinepark is nog voor eigen gebruik, maar wordt ook ingezet voor de levering van industrieel plaatwerk, waarbij Terlouw ook in eigen huis kan poedercoaten en kleine draai- en freeswerkzaamheden kan uitvoeren. Ook de investering in de buislaser past in deze ontwikkeling. Na twee vlakbedlasers is dit alweer de derde machine die Terlouw Techniek van MoVer heeft gekocht. In 2002 is er een 1000 Watt Mazak (bouwjaar 1989) geplaatst die destijds direct door MoVer, het bedrijf van Harry Vernooy, is voorzien van een nieuwe Precitec snijkop, zodat deze machine snel omgebouwd kan worden van staal (tot 10 mm) tot roestvrij staal. (tot 3 mm). In 2013 volgde een 2000 Watt Mazak (bouwjaar 1993) die tot 15mm staal en 8mm RVS kan snijden. Ook is deze machine voorzien van een nieuwe Precitec snijkop met verwisselbare cassette voor snelle ombouw van dunne naar dikkere plaatmaterialen. Boven de machines is een loader geïnstalleerd zodat platen eenvoudig en veilig kunnen worden geplaatst.

Lage bedrijfskosten En nu is de derde Mazak lasersnijmachine geïnstalleerd. Gezien de goede ervaringen met de twee 2D lasersnijmachines heeft Terlouw ook voor het buizensnijden gekozen voor Mazak, de Japanse machinebouwer die vooral bekend staat om zijn hoogwaardige bewerkingscentra, maar die ook zijn sporen heeft verdiend in de lasertechnologie. Ook de lage onderhouds- en bedrijfskosten van de Mazak CO2 laserbronnen waren voor Terlouw een belangrijke reden om voor deze machine te kiezen. “Bovendien is dit gewoon een prima machine (bouwjaar 2005), die qua prijs goed bij ons past”, zegt Stefan Terlouw. “Uit ervaring weten we dat de service en het onderhoud door MoVer uitstekend is. Harry Vernooy heeft veel kennis van lasers. Hij kan alles regelen.” Op de nieuwe laser kunnen door middel van vijf gestuurde assen buizen volledig 3D worden gesneden. Met behulp van CNC-gestuurde laad- en losunits kunnen zelfs zware leidingen moeiteloos worden geladen en verwijderd.

De machine, die eind maart operationeel zal zijn, geeft Terlouw Techniek nieuwe mogelijkheden. Met hetzelfde aantal mensen kan efficiënter worden gewerkt. “We kunnen nu bijvoorbeeld palen zagen in plaats van ze te frezen en te boren.” Op deze manier kunnen de leveringsactiviteiten worden uitgebreid. Terlouw maakt al producten als inpaktafels en rollenbanen voor de industrie en de pluimveesector. Stefan Terlouw denkt ook aan vergunde werktuigbouwkunde. “Onze focus ligt op innovatie”, zegt hij. “Ook hebben we geïnvesteerd in software om machines aan te sturen, de kantpers offline te programmeren en orders automatisch in het ERP-systeem te importeren. Wij willen onze klanten zo goed mogelijk van dienst zijn. We ontwikkelen ons eigenlijk tot een zorgeloos bedrijf dat meerdere activiteiten op het gebied van metaalbewerking onder één dak kan aanbieden.”

Multifunctionele vrachtwagen met kraan voor Jan van Dam

Maatwerk met Magnum-geluiddemper van ACE

Wanneer heb je een arbeidsongeschiktheidsverzekering nodig?

MKB op weg naar geautomatiseerde ketencommunicatie

Ontbramen, rond en klaar! Wij ontwikkelen, bouwen en verkopen topmachines voor ontbramen, afronden…

Made by Driessen breidt kantcapaciteit verder uit

Mebema nieuwe partij in gebruikte handel CNC machines

Het optimaliseren van het bewerkingsproces is vaak eenvoudig

VMC laat koningin Máxima zien hoe duurzaam een ​​metaalbedrijf kan zijn

AutoPOL verwerkt nu automatisch assemblages

247TailorSteel is de toonaangevende 'slimme' fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantenband…

Machines voor ontbramen, schuren, afronden, borstelen en metaal afwerken. Onze metaalmachines zorgen voor de afwerking…

Metaalbedrijf Baas in Almelo is al jaren een betrouwbaar en klantgericht…

Ontbramen, rond en klaar! Wij ontwikkelen, bouwen en verkopen topmachines voor ontbramen, afronden…

Met ons geavanceerde machinepark kunnen wij alle denkbare werkzaamheden voor u uitvoeren, met de…

Vakmanschap op maat. GICOM is een veelzijdig metaalbewerkingsbedrijf met een uitgebreid assortiment plaatwerk…

efficiënter produceren met slimmere opslagsystemen voor plaatwerk en langgoed Een paar jaar geleden keken we naar…

28-06 Samen met een aantal andere Belgische en Nederlandse relaties van Pasterkamp Metal Sheet Solutions…

14-06 Aarts Montagetechniek ontwikkelt en produceert werktuigbouwkundige installaties in de breedste zin van het woord.…

03-11 Trotec Laser, de Oostenrijkse fabrikant van lasersystemen, presenteert het nieuwe softwarepakket Ruby. Deze lasersoftware…

28-04 Een lasersnijmachine installeren is het beste in deze tijden van verplichte afstand…

23-12 Tijdens de jaarlijkse eindejaarsbijeenkomst van Mikrocentrum in Veldhoven heeft Chris Nillesen de Kees Kooij…

18-12 Elektrische aandrijving speelt een centrale rol in veranderende mobiliteit. Het is duidelijk dat…

13-11 Als er iets mis is gegaan tijdens het buigen of lassen, dan...

22-08 LVD heeft het Italiaanse bedrijf Compac overgenomen. Dit is een leverancier van industriële automatiseringsoplossingen. Dit breidt…

Klik hier om je aan te melden

MetaalNieuws, PlaatBewerkingsNieuws en MachiningNews zijn uitgaven van 54U Media BV

De lezers van MetaalNieuws zijn ruim 17.000 ondernemers in de Nederlandse en Belgische metaalverwerkende industrie, waarvan 12.000 tot het midden- en kleinbedrijf (MKB).

Wij, als 54U Media BV, geven om en gaan uiterst zorgvuldig om met uw gegevens. Onze website, MetaalNieuws, maakt gebruik van functionele, analytische, social media en advertentiecookies om uw websitebezoek zo eenvoudig en persoonlijk mogelijk te maken. Zo kunnen we relevante informatie en advertenties tonen en kun je eenvoudig content delen via je social media kanalen. Daarnaast verzamelen wij primaire gegevens om u de door u gevraagde informatie te kunnen verstrekken (gedrukte editie abonnementen en digitale nieuwsbrieven). Lees voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring.