Paul Meijering breidt service uit met Bodor buislaser - MetaalNieuws, het laatste nieuws uit de metaalbranche

2021-12-01 03:53:38 By : Ms. Carrie Lee

Home Nieuws Overzicht Paul Meijering breidt service uit met Bodor buislaser

In de hal van Paul Meijering RVS staat een indrukwekkende voorraad buizen, platen en onderdelen in RVS en speciale legeringen. De kracht van de RVS specialist in Zaltbommel is dat al dit materiaal exact op maat (op lengte gezaagd) aan klanten kan worden geleverd. Sinds kort ook met één of meerdere bewerkingen, zoals rondingen, ovalen of vierkante contouren. Hiervoor is geïnvesteerd in een Bodor fiberbuis lasersnijmachine, geleverd door Klaassen Machines uit Enschede.

Paul Meijering is vooral een handelsonderneming, maar merkt steeds vaker dat de klant ontzorgd wil worden en geen voorraad meer wil. Waar het vroeger gebruikelijk was dat hele bundels materiaal naar de klant gingen, bestellen ze tegenwoordig precies de lengte die ze nodig hebben. “Vanwege deze trend wordt er steeds meer door de handel verwerkt”, zegt Stefan Bagen, adjunct-directeur bij Paul Meijering. “De kunst is om de klant net op tijd een verwerkt product te leveren, zodat hij het direct kan gebruiken voor zijn eigen productie.”

Paul Meijering heeft al acht zaagmachines om het materiaal op maat te zagen. De RVS dealer heeft ook een draaibank en kan plaat op maat zagen en zetten. extern moeten ze soms wat slijpen. Daarnaast werd regelmatig de vraag gesteld of Paul Meijering ook de gaten in het leidingmateriaal kon maken. “Daarom hebben we jaren geleden een buislaser overwogen”, zegt Bagen. “Dat is destijds niet doorgegaan omdat die machines veel te duur waren. Zo'n machine is voor ons een extra service, die zich op een normale werkdag zou moeten uitbetalen. We zijn geen loonsnijder, die heeft 24 uur per dag om de investering terug te verdienen.”

Opkomst van Bodor fiberlaser Maar vooral met de komst van de fiberlaserbron is lasersnijden beschikbaar gekomen voor een brede groep industriële MKB-bedrijven. Technische Handelsonderneming Klaassen, vaste partner van Paul Meijering voor Bomar zaagmachines, is daarom vorig jaar gestart met het vertegenwoordigen van Bodor, producent van een breed scala aan machines voor snijden en graveren. Het leveringsprogramma omvat vlakbedlasers en buislasers, allemaal uitgerust met een vezelbron. De R&D van de machines vindt plaats in Zwitserland volgens Europese normen op het gebied van kwaliteit en veiligheid, terwijl de kosten beperkt worden door fabricage in China. Hierdoor kunnen de lasermachines tegen een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding worden aangeboden.

Uitdaging Paul Meijering ging de uitdaging aan om samen met Klaassen de eerste buislaser van Bodor in Europa te installeren. Het is de machine waarmee Klaassen Bodor vorig jaar op de TechniShow introduceerde. Na de beurs in Utrecht is deze eerst een paar maanden getest bij Klaassen en daarna geïnstalleerd bij Paul Meijering. In nauwe samenwerking tussen Klaassen, CNC Gear (die de CADCAM-software van Lantek leverde) en operator Jan-Willem van Eck van Paul Meijering zijn de kinderziektes verholpen en zijn de juiste instellingen gevonden. “Het heeft allemaal even geduurd, maar dat weet je van tevoren”, zegt Bagen. “Dat is berekend. Je moet er ook rekening mee houden dat er binnen ons bedrijf absoluut geen snij-ervaring was.”

Superieure kwaliteit De Bodor buislaser kan RVS snijden tot 5 mm dik met een maximale diameter van 190 mm. De snijunit is voorzien van een 2.5D snijkop en de machine is voorzien van aan- en afvoerbanen. De installatie snijdt nu al zo'n drie maanden heel goed. “We behalen een super mooie snijkwaliteit”, zegt Stefan Bagen. “Dat is ook nodig, want aan roestvast staal worden hoge eisen gesteld. Onze klanten willen producten die ook van binnen schoon zijn. En dat is nogal wat bij lasersnijden omdat er door de warmteontwikkeling snijmateriaal in de buis wordt gebrand. Maar dat hebben we goed onder controle. Wij kennen de machine goed en weten per materiaalsoort en dikte precies wat de juiste instelling is. Die gegevens kunnen we invoeren en dan stelt de machine zichzelf automatisch in.” Operator Jan-Willem van Eck heeft zelf een constructie boven de bevoorradingsbaan gemaakt om efficiënt te kunnen laden. Het leidingmateriaal wordt hier met een kraan direct in de juiste volgorde geplaatst, zodat de machine eenvoudig kan worden toegevoerd.

Snijcapaciteit De bezettingsgraad van de machine groeit gestaag. Bagen schat dat de buislaser momenteel 60 procent van de 40 werkuren in actie is. “In het begin brachten we er weinig publiciteit over, maar nu we de machine volledig onder de knie hebben, gaan we dat natuurlijk doen. Daardoor boeken we steeds meer snijopdrachten.” Wel wil Paul Meijering de service blijven bieden die klanten gewend zijn: vandaag bestellen, morgen in huis. Om dit te kunnen garanderen moet er altijd wat capaciteit op de buislaser overblijven. Er wordt dan ook al goed nagedacht over een tweede machine, eventueel met wat automatisering erbij. “We hebben nu samen met Klaassen gepionierd”, lacht Stefan Bagen. “Met een uitstekend resultaat. We zullen een mogelijke tweede machine veel sneller operationeel hebben.”

Multifunctionele vrachtwagen met kraan voor Jan van Dam

Maatwerk met Magnum-geluiddemper van ACE

Wanneer heb je een arbeidsongeschiktheidsverzekering nodig?

MKB op weg naar geautomatiseerde ketencommunicatie

Metaalbedrijf Baas in Almelo is al jaren een betrouwbaar en klantgericht…

Made by Driessen breidt kantcapaciteit verder uit

Mebema nieuwe partij in gebruikte handel CNC machines

Het optimaliseren van het bewerkingsproces is vaak eenvoudig

VMC laat koningin Máxima zien hoe duurzaam een ​​metaalbedrijf kan zijn

AutoPOL verwerkt nu automatisch assemblages

Ontbramen, rond en klaar! Wij ontwikkelen, bouwen en verkopen topmachines voor ontbramen, afronden…

Met ons geavanceerde machinepark kunnen wij alle denkbare werkzaamheden voor u uitvoeren, met de…

efficiënter produceren met slimmere opslagsystemen voor plaatwerk en langgoed Een paar jaar geleden keken we naar…

Metaalbedrijf Baas in Almelo is al jaren een betrouwbaar en klantgericht…

Vakmanschap op maat. GICOM is een veelzijdig metaalbewerkingsbedrijf met een uitgebreid assortiment plaatwerk…

Machines voor ontbramen, schuren, afronden, borstelen en metaal afwerken. Onze metaalmachines zorgen voor de afwerking…

247TailorSteel is de toonaangevende 'slimme' fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantenband…

14-09 De ontwikkelingen op lasergebied gaan ontzettend snel, zo snel dat machines van 5 jaar…

22-03 Maurice Borger is aangesteld om de activiteiten in het zuiden en…

18-11 De nieuwe Bodor vlakbed lasersnijmachine van Lensink Constructie-Machines in Lievelde in de Achterhoek is een…

10-03 Paul Meijering, leverancier van buizen, platen en onderdelen in zowel RVS als speciaal…

15-01 Het wordt de Europese introductie van het nieuwe multi-diafragma profiellasersysteem M500A van…

29-10 Bodor heeft onlangs in Jinan (China) de eerste Ultra-High Power lasersnijmachine met 30 kW gelanceerd.…

24-06 Mede dankzij de komst van een Bodor lasersnijmachine op de afdeling Engineering van Fontys…

13-06 De bouw van superjachten floreert en dat weet Yachtsupport in Nijkerk maar al te goed. Het…

Klik hier om je aan te melden

MetaalNieuws, PlaatBewerkingsNieuws en MachiningNews zijn uitgaven van 54U Media BV

De lezers van MetaalNieuws zijn ruim 17.000 ondernemers in de Nederlandse en Belgische metaalverwerkende industrie, waarvan 12.000 tot het midden- en kleinbedrijf (MKB).

Wij, als 54U Media BV, geven om en gaan uiterst zorgvuldig om met uw gegevens. Onze website, MetaalNieuws, maakt gebruik van functionele, analytische, social media en advertentiecookies om uw websitebezoek zo eenvoudig en persoonlijk mogelijk te maken. Zo kunnen we relevante informatie en advertenties tonen en kun je eenvoudig content delen via je social media kanalen. Daarnaast verzamelen wij primaire gegevens om u de door u gevraagde informatie te kunnen verstrekken (gedrukte editie abonnementen en digitale nieuwsbrieven). Lees voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring.