We-Metal focust op controle na snelle groei - MetaalNieuws, het laatste nieuws uit de Metaalbranche

2021-12-01 03:52:17 By : Ms. carolyn Jiang

Home Nieuws Overzicht We-Metal focust op controle na snelle groei

Na de sterke groei van de afgelopen jaren ligt de focus bij We-Metal in Renswoude dit jaar vooral op het nog beter onder controle krijgen van de bedrijfsprocessen.

We-Metal is van oudsher een plaatbewerkingsbedrijf dat zich toelegt op lasersnijden en het zetten van resultaten. Maar dat is een competitieve markt. We-Metal is immers zeker niet het enige bedrijf in Nederland dat hier goed in is. Er zijn veel andere partijen op de markt die met sterk geautomatiseerde processen tegen lage kosten snij- en resultaat leveren.

Totaalpakket metaalbewerking Het bedrijf onderscheidt zich van anderen door een totaalpakket op het gebied van metaalbewerking aan te bieden als toeleverancier van halffabricaten voor met name de automotive en agrarische sector. We-Metal, dat een groot deel van haar omzet bij Duitse opdrachtgevers voor haar rekening neemt, bedient haar klanten met lasersnijden, ponsen, knabbelen, zetten, lassen, verspanen en monteren. De certificeringen helpen de kwaliteit te waarborgen.

Tweede hal In de afgelopen twee jaar is flink geïnvesteerd. Zo is er een tweede hal in gebruik genomen die dienst doet als magazijn. Deze is groot genoeg om bijvoorbeeld een complete stalinrichting in op te bergen, die vervolgens in één keer naar de plaats van bestemming wordt vervoerd. De gehele lasafdeling is nu ondergebracht in de derde hal die in gebruik is genomen. Deze bestaat naast een aantal handmatige lasstations uit twee lasrobotinstallaties, waaronder een gloednieuwe lasrobotcel. Deze cel, geleverd door Rolan Robotics, bevat twee 7-assige OTC-lasrobots met de nieuwste OTC Welbee-lasapparatuur. De robots worden op een baan van 10 meter geplaatst om enerzijds zes lasplaatsen te kunnen bedienen en anderzijds met twee robots tegelijk een product te kunnen lassen. Deze laatste optie is om de lassnelheid te verhogen en omgekeerd lassen mogelijk te maken om materiaalspanning/-spanningen te verminderen. Deze lasinstallatie heeft twee lasposities met een werkbereik van 5000x2000x2000 mm en vier lasposities met een werkbereik van 2000x2000x2000 mm. De installatie is volledig offline te programmeren met de Delfoi software.

Verspaningsafdeling In de derde hal is ook een verspaningsafdeling ingericht. Hier zijn een automatische CNC 6-assige draaibank met subspil, Y-as en automatische staafaanvoer (maximale werkstukdiameter 300 mm, maximale werkstuklengte 750 mm) en een automatische CNC 3-assige freesmachine met draaitafel (maximale werkstukmaat: 700x500x500mm). Technisch directeur Johan Rigters vertelt over de redenen om zelf te gaan verspanen: “We hebben veel gedraaide en gefreesde onderdelen gekocht. Het was interessant om het in eigen beheer te produceren. Temeer omdat we veel enkelstuks en prototypes hebben laten maken en we nog de flexibiliteit misten bij onze leveranciers. Zelf verspanen is voor ons een mooie meerwaarde. Zo kunnen we onze klanten een totaalpakket bieden en dat is precies wat we willen. Daarnaast liet de verspanende sector de afgelopen 2 jaar de sterkste groei zien van alle metaalbewerking. Daar liggen sterke groeimogelijkheden voor ons.” We-Metal wil een volwaardig verspaningsbedrijf worden. Op dit moment produceert het bedrijf vooral zijn eigen draai- en freesmachines, maar het bedrijf wil ook de stap maken naar het leveren van draai- en freeswerk aan derden. Rigters: “Het werk dat we nu doen aan deze machines is relatief eenvoudig. Ze kunnen echter veel meer. Daarom zoeken we klanten waar deze machines goed tot hun recht komen.”

Lasersnijden en buigen Ook in de plaatbewerkingsafdeling in de oorspronkelijke hal is fors geïnvesteerd. De Trumpf 6×2 meter lasersnijmachine is vervangen door de nieuwste variant, om weer over de modernste techniek te beschikken. Om een ​​hoge snijkwaliteit te bereiken is er opnieuw bewust gekozen voor een 6KW CO2 laserbron. Naast de reeds aanwezige fiberlaser kan We-Metal beide lasersnijtechnieken blijven aanbieden. Ook van Trumpf is de Trubend Center 5030 paneelbuiger. Hierdoor kunnen complexe bochten worden gemaakt die met een traditionele vouwmachine erg moeilijk zijn, zo niet onmogelijk zonder speciaal gereedschap; rechte bochten maar ook bochten met een radius. We-Metal gebruikt deze machine vaak voor de productie van planken en onderdelen voor stalinrichtingen. Juist daarom is deze zwenkbuigmachine zeer productief met beperkte omsteltijden. De instellingsnauwkeurigheid en kwaliteit wordt gegarandeerd door gebruik te maken van een aantal slimme features in de zwenkbuigingstechnologie. “We beheersen deze techniek zeer goed en de machine is zeer productief”, aldus Rigters. “Onze mensen hebben de expertise om goed te programmeren.

Processen onder controle Door al deze ontwikkelingen is We-Metal in 3 jaar tijd gegroeid in aantal mensen. De lasrobot draait in twee ploegen, de buigmachines 24 uur per dag. Een van de vijf buigmachines is een Trumpf 5130 met Bendmaster robot, die robotbuigen maakt. Er worden gemiddeld 800 orderregels per week afgeleverd en nu is het zaak om het proces volledig onder controle te krijgen. Johan Rigters: “Als we voor een grote klant in één week 1200 producten moeten produceren, zijn we daar perfect voor uitgerust. Deze producten gaan er moeiteloos doorheen, van snijden, zetten tot lassen en monteren. Maar we zijn er nog niet met alle projecten. Alle aandacht is er nu op gericht om hier zo efficiënt mogelijk mee om te gaan. Dat zal wel moeten omdat de trends in de markt minder betalen, kleinere series en sneller leveren. Dit zijn aspecten die voor een leverancier moeilijk te combineren zijn. Maar we werken er hard aan om daarop in te spelen en dat gaat ons lukken. Daarnaast krijgen we steeds meer functionele vragen van klanten. Hiervoor hebben we nu bijvoorbeeld een lasmonteur in dienst. Daar kan hij perfect op antwoorden.”

Multifunctionele vrachtwagen met kraan voor Jan van Dam

Maatwerk met Magnum-geluiddemper van ACE

Wanneer heb je een arbeidsongeschiktheidsverzekering nodig?

MKB op weg naar geautomatiseerde ketencommunicatie

Machines voor ontbramen, schuren, afronden, borstelen en metaal afwerken. Onze metaalmachines zorgen voor de afwerking…

Made by Driessen breidt kantcapaciteit verder uit

Mebema nieuwe partij in gebruikte handel CNC machines

Het optimaliseren van het bewerkingsproces is vaak eenvoudig

VMC laat koningin Máxima zien hoe duurzaam een ​​metaalbedrijf kan zijn

AutoPOL verwerkt nu automatisch assemblages

Ontbramen, rond en klaar! Wij ontwikkelen, bouwen en verkopen topmachines voor ontbramen, afronden…

247TailorSteel is de toonaangevende 'slimme' fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantenband…

Metaalbedrijf Baas in Almelo is al jaren een betrouwbaar en klantgericht…

Machines voor ontbramen, schuren, afronden, borstelen en metaal afwerken. Onze metaalmachines zorgen voor de afwerking…

Vakmanschap op maat. GICOM is een veelzijdig metaalbewerkingsbedrijf met een uitgebreid assortiment plaatwerk…

efficiënter produceren met slimmere opslagsystemen voor plaatwerk en langgoed Een paar jaar geleden keken we naar…

Met ons geavanceerde machinepark kunnen wij alle denkbare werkzaamheden voor u uitvoeren, met de…

21-10 Vlonder Plaatwerk is een leverancier die producten produceert in staal, RVS en aluminium op klantspecificatie…

04-08 Op de nieuwe locatie in Enschede biedt Xteg klantspecifieke en toekomstgerichte oplossingen. Door…

22-03 Maurice Borger is aangesteld om de activiteiten in het zuiden en…

22-02 Haco is van oudsher een bekende naam in de Nederlandse metaalverwerkende industrie. Er zijn hier…

22-02 Van Kerkhof Metaalbewerking is een allround toeleverancier die zich bezighoudt met de verwerking van…

01-02 Met een plaatlaser met 8 kW fiberlaserbron van BLM Group snijdt het bedrijf…

21-12 Sinds de overname van Weber Laserservice biedt Bystronic Benelux niet alleen nieuwe lasersnijmachines, afkantpersen,…

02-12 247TailorSteel sluit het 'coronajaar' 2020 af met een groei van 5 tot 10 procent…

Klik hier om je aan te melden

MetaalNieuws, PlaatBewerkingsNieuws en MachiningNews zijn uitgaven van 54U Media BV

De lezers van MetaalNieuws zijn ruim 17.000 ondernemers in de Nederlandse en Belgische metaalverwerkende industrie, waarvan 12.000 tot het midden- en kleinbedrijf (MKB).

Wij, als 54U Media BV, geven om en gaan uiterst zorgvuldig om met uw gegevens. Onze website, MetaalNieuws, maakt gebruik van functionele, analytische, social media en advertentiecookies om uw websitebezoek zo eenvoudig en persoonlijk mogelijk te maken. Zo kunnen we relevante informatie en advertenties tonen en kun je eenvoudig content delen via je social media kanalen. Daarnaast verzamelen wij primaire gegevens om u de door u gevraagde informatie te kunnen verstrekken (gedrukte editie abonnementen en digitale nieuwsbrieven). Lees voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring.