Slim investeren in machines met MSE - MetaalNieuws, het laatste nieuws uit de Metaalbranche

2022-08-27 19:11:31 By : Mr. Hugo Chen

Home Nieuws Overzicht Slim investeren in machines met MSE

Tijdens TechniShow laat MSE Machines de bezoekers nadenken over slimme investeringen in machines. Mind your (next) step!

MSE Machines beschikt over een grote hoeveelheid kennis en knowhow met betrekking tot de technische werking van CNC-plaatbewerkingsmachines, zowel elektronisch, elektrisch, hydraulisch als mechanisch.

MSE Machines uit Maastricht is al sinds 1976 gespecialiseerd in onderhoud, reparaties en retrofit van Delem-besturingen aan CNC-plaatbewerkingsmachines. De afgelopen decennia hebben zij een grote hoeveelheid kennis en knowhow opgebouwd met betrekking tot de technische werking van CNC-machines, zowel elektronisch, elektrisch, hydraulisch als mechanisch.

Metaalbewerkers beheersen het vakmanschap, waardoor ze met de juiste materialen, gereedschappen en machines mooie producten kunnen maken. De machines waarmee dit gebeurt moeten echter wel optimaal functioneren. In veel gevallen kunnen de medewerkers van MSE Machines defecte machines repareren of nieuw leven inblazen, door ze te voorzien van een nieuwe besturing en nieuwe onderdelen. Stilstand is immers achteruitgang. “Als wij het niet kunnen oplossen, kan niemand het”, aldus directeur Jan Rouwenhorst.

Tijdens TechniShow 2022 komt de industrie eindelijk weer samen. MSE is uiteraard ook weer van de partij. Zij staan in Hal 7 op stand A042. De ontwikkelingen in de maakindustrie volgen elkaar snel op. Maar hoe zorgt u ervoor dat uw machinepark klaar is voor de toekomst? Welke investeringen zijn verstandig en waarop baseert u uw keuze? De medewerkers van MSE laten de bezoekers in Utrecht graag kennismaken met de volgende merken: Hilalsan, Flott en Otinus. In vogelvlucht komen de beste Turkse afkantpersen, plaatscharen, profielscharen en ponsknipmachines voorbij, evenals de laatste trends op het gebied van boren, slijpen en zagen. Daarnaast levert MSE laser-, fiber en plasma-snijmachines en laserlasmachines (welding). Peter Rouwenhorst constateert: “Onze kracht is dat wij over grenzen kijken. In Nederland is namelijk nog een flinke inhaalslag te maken. Om te kunnen blijven concurreren moet een machinepark up-to-date zijn en zullen productieprocessen zoveel mogelijk geautomatiseerd moeten worden. Het begint met een kop koffie en een stuk Limburgse vlaai uit Maastricht.”

Het team van MSE is gespecialiseerd in retrofit. Vanuit jarenlange praktijkervaring helpen zij hun klanten processen te optimaliseren, zodat de levertijd en leverbetrouwbaarheid beter zijn dan die van hun concurrent. Met de juiste apparatuur kunnen zij sneller en betrouwbaarder leveren. Jan: “Dankzij onze brede expertise en enthousiaste aanpak, bieden wij inmiddels een compleet dienstenpakket. Naast onderhoud en retrofit leveren wij ook veel nieuwe en gebruikte plaatbewerkingsmachines.” De complete dienstverlening van MSE is gebaseerd op kwaliteit. Zo verkopen zij zelden ‘NEE’ en stoppen zij niet eerder dan wanneer het probleem is opgelost. Door in teamverband te werken, benadert MSE iedere uitdaging vanuit verschillende invalshoeken. De medewerkers zijn eerlijk en recht door zee. Samen met de klant lukt het altijd!

MSE laat de TechniShow bezoekers kennismaken met de merken Hilalsan, Flott en Otinus. In vogelvlucht komen de beste Turkse afkantpersen, plaatscharen, profielscharen en ponsknipmachines voorbij, en de laatste trends in boren, slijpen en zagen.

Geen toekomst zonder verleden. Oprichter Peter Rouwenhorst heeft sinds 1976, met zijn aantreden bij de firma Darley (tegenwoordig SafanDarley), ruime ervaring opgedaan in het onderhouden en repareren van plaatbewerkingsmachines. In 1992 startte hij met het bedrijf Machines Service Europe, wat tegenwoordig dus MSE Machines is. Inmiddels staat zoon Jan aan het roer. Samen verzorgen zij onder andere reparaties en retrofit van Delem CNC-besturingen aan plaatbewerkingsmachines. In nauwe samenwerking met de klant optimaliseren zij productieprocessen en brengen ze de pijnpunten bij productiebedrijven in kaart.

Door de sterk veranderende marktsituatie en continue wijzigingen zullen machineproblemen steeds weer de kop opsteken. “Daarom zijn metaalbewerkingsbedrijven, plaatbewerkingsbedrijven en machinehandelaren geïnteresseerd in onze dienstverlening”, constateert Jan. “Wij brengen allereerst in kaart wat de huidige situatie is. Vervolgens pakken we alle kritieke onderdelen van het productieproces aan. Zo helpen we organisaties bij een effectievere inrichting van hun productieomgeving.” Het is belangrijk om stilstand van machines zoveel mogelijk te voorkomen. Wachttijden zijn immers bepalend voor de doorlooptijd van een product.

MSE Machines is deelnemer TechniShow

CNH Industrial Belgium optimaliseert twintig jaar oude machine met ToolScope

Haimer en Simtek in nieuwe producten catalogus Hoffmann Group

BCB Staalconstructie zet grote stappen

Haak moderniseert in één klap verspanend machinepark

Dumaco maakt onderdelen, samengestelde producten, sub-assemblies en complete installaties. Wat drijft ons? Dat elk onderdeel dat wij in…

BCB Staalconstructie zet grote stappen

Spaanse grootformaat freesmachines Correa prachtige aanwinst voor Dormac

Dumaco ’s-Gravenpolder is interessante partner voor totaalpakket aan snijwerk

Tuwi dealer van Mitsubishi lasers en Astes4 sorteersystemen

Th. Wortelboer levert, verhuurd, repareert en onderhoud machines en gereedschappen voor onder meer lasvoorbewerking…

247TailorSteel is de toonaangevende ‘slimme’ fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen…

Machines voor het ontbramen, schuren, afronden, borstelen en metaalfinishen. Onze metaalmachines verzorgen de afwerking…

Met ons geavanceerde machinepark kunnen we elke denkbare bewerking voor u uitvoeren, met de…

IJzersterk vakmanschap op maat. GICOM is een veelzijdig metaalbewerkingsbedrijf met een uitgebreid assortiment plaatwerk…

Metaalbedrijf Baas in Almelo is al meer dan 25 jaar een betrouwbare en klantgericht…

Dumaco maakt onderdelen, samengestelde producten, sub-assemblies en complete installaties. Wat drijft ons? Dat elk onderdeel dat wij in…

efficiënter produceren met slimmere opslagsystemen voor plaatwerk en langgoed Enkele jaren geleden zochten we bij…

Ontbramen, afronden en finishen! Wij ontwikkelen, bouwen en verkopen topmachines voor het ontbramen, afronden…

24-08 Mocht Teqram een Innovation Award winnen, dan betekent dat de tweede prijs binnen een…

24-08 Partsupply is een bedrijf dat zich bezig houdt met de fabricage van maakdelen voor…

24-08 Tijdens ESEF Maakindustrie zijn de superieur verspanende eigenschappen van Prodec live te zien op…

23-08 Inderdaad, dat zijn ook de dagen dat de TechniShow wordt gehouden. Bystronic neemt daar…

23-08 De eerste ervaringen zijn veelbelovend. De cellen ontlasten de productie enorm en nemen pieken…

23-08 Met de opening van een nieuwe showroom in de regio Stuttgart vierde de Eagle…

23-08 Van 30 augustus tot en met 2 september in Jaarbeurs Utrecht om precies te…

22-08 Apparaten Fabrikage Waalwijk is het bedrijf van de familie Van der Wilk. Het wordt…

Klik hier om je aan te melden

MetaalNieuws, PlaatBewerkingsNieuws en VerspaningsNieuws zijn uitgaven van 54U Media BV

De lezers van MetaalNieuws zijn ruim 17.000 ondernemers in de Nederlandse en Belgische metaalverwerkende industrie, waarvan er 12.000 behoren tot het midden- en kleinbedrijf (MKB).