Schmalz biedt oplossingen voor elk afhaalprobleem - MetaalNieuws, het laatste nieuws uit de Metaalindustrie

2021-12-14 19:32:55 By : Ms. Lina Zhan

Home Nieuws Overzicht Schmalz biedt oplossingen voor elk ophaalprobleem

Een snijmachine beladen met een volle plaat is geen probleem, maar het verwijderen van losse vellen van de snijtafel en het masker dat overblijft is des te meer. In de meeste plaatbewerkingsbedrijven gebeurt dit nog handmatig, al dan niet met ondersteuning van tilhulpmiddelen. Schmalz, totaalleverancier van vacuümtechniek voor material handling, heeft veel ervaring met projecten die het uitpakproces verbeteren.

“We hangen geen tilhulpmiddel op, maar lossen een tilprobleem op. Of een automatiseringsprobleem”, zegt Jan Nijhuis, vestigingsmanager van de Nederlandse vestiging van Schmalz in Hengelo. “Wij zijn een partner die de klant adviseert en bijstaat, meedenkt en helpt met engineering. Hiervoor hebben wij ervaren en goed opgeleide buitendienstmedewerkers in dienst. Ze kunnen gebruik maken van onze testfaciliteit in Hengelo en het grote Schmalz-laboratorium in Duitsland.”

Met zijn jarenlange praktijkervaring durft Nijhuis te stellen dat het lossen van snijmachines nog steeds een reëel probleem is. Zeker in de Nederlandse plaatwerkindustrie met vele leveranciers die een grote diversiteit aan producten snijden uit diverse soorten materialen, met allerlei diktes en afmetingen, met verschillende vormen en snijlijnen. “Je pakt ze niet zomaar op zonder man”, zegt Nijhuis. “Ja, met een zuignaptapijt van 6 tot 8 vierkante meter met duizenden onafhankelijk van elkaar te bedienen zuignappen, pak je alles op wat je wilt. Maar dat is vaak een flinke investering. Medewerkers laten ophalen blijkt toch goedkoper te zijn.”

De meeste oplossingen zijn dan ook gericht op het ondersteunen van die medewerkers. Schmalz heeft hiervoor al tal van oplossingen geleverd: halfautomatische vacuüm-tilhulpen naast de laser met een hefgewicht tot enkele honderden kilo's, kleine tilliften die 30 tot 50 kilo kunnen tillen, tevens voorzien van een haak om maskers af te nemen, slang lifters met magneten en voorzieningen die hele aluminium blokken van zaagtafels oppakken. “We passen niet alleen Schmalz-producten toe, maar integreren ook producten van derden in onze oplossingen”, zegt Nijhuis. “Wij denken met u mee in de meest ideale oplossing. Rekening houdend met de materiaalstroom en de bouwkundige omstandigheden bij de klant, kunnen we hijsmiddelen op de vloer, op het dak, muur of een truss of op een rail plaatsen.”

Schmalz heeft al tal van oplossingen geleverd die medewerkers ondersteunen bij het laden en lossen van snijmachines.

Natuurlijk spelen ook kosten een rol. “Het is altijd een rekensom”, zegt Nijhuis. “Wat zijn de kosten en wat zijn de baten? Daarbij spelen tal van aspecten een rol. Heb je veel repetitief werk of veel wisselend werk? Wat is het effect op de efficiëntie? Als u de bedwisseltijd kunt verkorten, kan de machine langer snijden. Ook veiligheid speelt een rol. We hebben arbeiders over de puntige roosters van een snijmachine zien lopen. Een reis kan lelijke verwondingen veroorzaken.”

Nijhuis ziet dat ondernemers nog moeten wennen aan de bedragen die gepaard gaan met investeringen in afhandelingsprocessen. Zeker als het gaat om geautomatiseerde, manloze processen. Investeren in echt manloos picken wordt pas interessant als 70 tot 80 procent – ​​liefst nog meer – van de recordresultaten automatisch kan worden vastgelegd.

Hiervoor komen betere systemen op de markt en Schmalz is betrokken bij de ontwikkeling van oplossingen bij verschillende grote fabrikanten van lasersnijmachines. “Er is al veel mogelijk met volzuigermatten en intelligente grijpers met op afstand bedienbare ventielen, die slim werken, ook als je maar kleine aanknopingspunten hebt. Maar dan heb je het over grote investeringen. Hoe hoger je het extractiepercentage wilt verhogen, hoe hoger de investering.”

Anderzijds wordt de toepassing van dit soort oplossingen steeds eenvoudiger door toepassing van intelligente software, digitale technieken en sensoren. In de Duitse auto-industrie kunnen hele zuigeilanden al worden aangestuurd met een mobiele telefoon via NFC. Ejectors kunnen worden uitgelezen waarna met de telefoon parameters kunnen worden ingevoerd en gewijzigd. “We staan ​​aan de vooravond van grote ontwikkelingen die op termijn ook in de Nederlandse plaatwerkindustrie zullen landen”, zegt Nijhuis.

MDL las nog graag, maar is nu een compleet metaalbedrijf

Circulaire doorbraak nodig in maakindustrie

Verleng de levensduur van machines en bescherm het milieu met Surplex

Hannover Messe: digitaal en duurzaam

Ontbramen, rond en klaar! Wij ontwikkelen, bouwen en verkopen topmachines voor ontbramen, afronden…

Brancheorganisatie FPT-VIMAG en MetaalNieuws hebben elkaar nodig

TechniShow en ESEF Maakindustrie 2022 uitgesteld

'De druk op innovatie wordt alleen maar groter'

Pragmatische aanpak brengt leven in digitale fabriek

efficiënter produceren met slimmere opslagsystemen voor plaatwerk en langgoed Een paar jaar geleden keken we naar…

Ontbramen, rond en klaar! Wij ontwikkelen, bouwen en verkopen topmachines voor ontbramen, afronden…

Vakmanschap op maat. GICOM is een veelzijdig metaalbewerkingsbedrijf met een uitgebreid assortiment plaatwerk…

247TailorSteel is de toonaangevende 'slimme' fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantenband…

Machines voor ontbramen, schuren, afronden, borstelen en metaal afwerken. Onze metaalmachines zorgen voor de afwerking…

Metaalbedrijf Baas in Almelo is al jaren een betrouwbaar en klantgericht…

Met ons geavanceerde machinepark kunnen wij alle denkbare werkzaamheden voor u uitvoeren, met de…

16-06 Vergeleken met een conventionele kolomzwenkkraan kost het de machinist bij dit type spar…

13-05 Schmalz heeft met de SLG een vacuümgrijpsysteem ontwikkeld dat eenvoudig en snel…

13-04 Schmalz heeft een oplossing ontwikkeld die toegang geeft tot vacuümcomponenten met een IO-Link…

09-12 Schmalz heeft een nieuwe oplossing ontwikkeld voor het hanteren van vlakke werkstukken. Het vacuum…

13-11 Een combinatie van een vacuümheffer en een geschikt kraansysteem kan hijsproblemen op een ergonomische…

07-11 Diverse bedrijven die zich bezighouden met cobots tonen tijdens de Nationale Cobotdag op…

09-01 Halter CNC Automatisering is verhuisd naar de Hogebrinkerweg 19 in Hoevelaken. Door de vaste…

20-11 Resato International in Roden, producent van onder meer waterstraalsnijmachines, is gebaseerd op de…

Klik hier om je aan te melden

MetaalNieuws, PlaatBewerkingsNieuws en MachiningNews zijn uitgaven van 54U Media BV

De lezers van MetaalNieuws zijn ruim 17.000 ondernemers in de Nederlandse en Belgische metaalverwerkende industrie, waarvan 12.000 tot het midden- en kleinbedrijf (MKB).

Wij, als 54U Media BV, geven om en gaan uiterst zorgvuldig om met uw gegevens. Onze website, MetaalNieuws, maakt gebruik van functionele, analytische, social media en advertentiecookies om uw websitebezoek zo eenvoudig en persoonlijk mogelijk te maken. Zo kunnen we relevante informatie en advertenties tonen en kun je eenvoudig content delen via je social media kanalen. Daarnaast verzamelen wij primaire gegevens om u de door u gevraagde informatie te kunnen verstrekken (gedrukte editie abonnementen en digitale nieuwsbrieven). Lees voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring.