aalbers|farina compact opbergsysteem voor plaatmateriaal - MetaalNieuws, het laatste nieuws uit de metaalindustrie

2021-12-14 19:40:21 By : Mr. March Wang

Home Nieuws Overzicht Compact opbergsysteem aalbers|farina voor plaatmateriaal

aalbers|farina introduceert een compacte variant van haar opslagsysteem voor vlak plaatmateriaal. Deze compacte uitvoering bevat 25 lades (elk met een draagvermogen van 2.500 kilo) voor plaatmateriaal tot 3.000 x 1.500 mm en is slechts 3,75 meter hoog.

De belangrijkste reden om het assortiment met dit compacte model uit te breiden is dat verschillende bedrijven terughoudend zijn om het reeds bestaande volautomatische opbergsysteem met 46 lades aan te schaffen. Hoewel dit systeem veel meer opslagcapaciteit biedt, aan ERP-systemen kan worden gekoppeld, scheelt het aanzienlijk in de doorlooptijd en bespaart het meer ruimte in vierkante meters, maar het vraagt ​​ook een flinke investering. Daarom heeft aalbers|farina een eenvoudiger en kleiner semi-automatisch opslagsysteem ontwikkeld met een aanzienlijk lagere instapprijs. De Compact is aanzienlijk goedkoper dan zijn grote broer. “We denken dat dit starters en kleinere plaat- en bouwbedrijven met een standalone lasersnijmachine en wellicht één of twee kantpersen een interessante oplossing biedt”, zegt accountmanager Gert Bottenberg van aalbers|farina.

Minder heftruckbewegingen Want ook – of misschien wel vooral – kunnen deze bedrijven veel kosten besparen door hun logistiek op orde te brengen. Gert Bottenberg: “Er valt nog veel geld te verdienen in de logistiek. Denk maar aan al die heftruckbewegingen om het plaatmateriaal uit de stellingen te halen en naar de laser te brengen. Aan al die verhuizingen komt een einde met een goed opbergsysteem. Dat scheelt maar 2 uur per dag, dat is al gauw 50 uur per maand.” Bottenberg heeft er wel eens over nagedacht om een ​​instantie als de TU Delft te laten onderzoeken hoeveel kosten hiermee precies bespaard kunnen worden, maar volgens hem voelt iedereen dat dit echt verschil maakt. “Dat maakt je bang. Tel hoe lang het duurt om een ​​plaat met een vorkheftruck op te pakken en op de laser te plaatsen. Over het algemeen zijn mensen zich daar niet van bewust. De man op de werkvloer weet daarentegen wel beter. Hij heeft talloze voorbeelden dat hij altijd de juiste plaat moet zoeken en dat die steevast in het laagste pakket zit en dus de meeste moeite kost.”

Nooit meer bukken en zoeken aalbers|farina is al ruim twee jaar op de markt met opslagsystemen, naast het platenmagazijn ook een langgoedmagazijn. Hierdoor kunnen verwerkers van plaat- en buismateriaal hun logistieke processen veel efficiënter inrichten. Veel van deze systemen zijn al in Nederland geïnstalleerd. “Altijd dicht bij de lasersnijmachine, vaak met een zwenkkraan met zuignappen”, zegt Bottenberg. “Alle gebruikers zijn er enthousiast over. Vroeger moesten ze bukken en zoeken, nu staat het materiaal in een mum van tijd op de machine. En zo hoort het ook te zijn, want zo verdien je geld."

Accountmanager Gert Bottenberg van aalbers|farina: “Er valt nog veel geld te verdienen in de logistiek.”

Bewustzijn moet groeien Het besef dat aanzienlijke logistieke kosten kunnen worden bespaard, moet echter nog verder doordringen in de plaatverwerkende industrie. Want als ondernemers moeten kiezen tussen een extra kantpers of een opbergsysteem, valt de keuze vaak op de kantpers. “Terwijl er in de logistiek veel extra winst te behalen valt”, zegt Bottenberg. Wellicht maakt het compacte model van aalbers|farina de keuze wat makkelijker. Het is een standaard systeem dat eenvoudig op een vrachtwagen kan worden geladen en plug & play kan worden geïnstalleerd. Ten opzichte van het volautomatische opslagsysteem is de compacte versie uitgevoerd met een nieuw type lift en een ander besturingssysteem. Het is compacter en eenvoudiger van constructie en wordt in serie gebouwd, allemaal om de kosten te verlagen. In tegenstelling tot de grotere variant, die volautomatisch werkt, is de Compact halfautomatisch. Gert Bottenberg verwacht dat deze oplossing veel bedrijven zal helpen. Bedrijven met een standalone lasersnijmachine, starters. Maar de Compact is ook aantrekkelijk voor bedrijven die misschien al een grote toren hebben voor hun materialen die ze veel snijden en een kleinere willen voor hun specials, bijvoorbeeld roestvrij staal. “De torens kunnen met elkaar communiceren. Aan de grote kun je altijd zien wat er in de kleine zit. Wij hebben diverse bedrijven als klant, die hoef je wat dat betreft niet meer te leren. Ze maken maximaal gebruik van de mogelijkheden van ons opslagsysteem en hebben dit gekoppeld aan hun ERP-systeem om zo efficiënt mogelijk te werken.”

Snelle levering De Compact is niet alleen te koop, maar het is ook mogelijk om te kiezen voor huurkoop. Dit is mogelijk vanaf ongeveer vier dollar per dag. aalbers|farina bouwt haar opslagsystemen helemaal zelf in Renswoude, van waaruit ook de serviceondersteuning wordt geboden. De systemen zijn snel beschikbaar. Ze worden uit voorraad opgebouwd en kunnen dus binnen veertien dagen bij de klant aan de slag.

Het nieuwe opslagsysteem is compacter en eenvoudiger van constructie en zal in serie worden gebouwd, allemaal om kosten te besparen.

MDL las nog graag, maar is nu een compleet metaalbedrijf

Circulaire doorbraak nodig in maakindustrie

Verleng de levensduur van machines en bescherm het milieu met Surplex

Hannover Messe: digitaal en duurzaam

Machines voor ontbramen, schuren, afronden, borstelen en metaal afwerken. Onze metaalmachines zorgen voor de afwerking…

Brancheorganisatie FPT-VIMAG en MetaalNieuws hebben elkaar nodig

TechniShow en ESEF Maakindustrie 2022 uitgesteld

'De druk op innovatie wordt alleen maar groter'

Pragmatische aanpak brengt leven in digitale fabriek

Machines voor ontbramen, schuren, afronden, borstelen en metaal afwerken. Onze metaalmachines zorgen voor de afwerking…

Vakmanschap op maat. GICOM is een veelzijdig metaalbewerkingsbedrijf met een uitgebreid assortiment plaatwerk…

Ontbramen, rond en klaar! Wij ontwikkelen, bouwen en verkopen topmachines voor ontbramen, afronden…

efficiënter produceren met slimmere opslagsystemen voor plaatwerk en langgoed Een paar jaar geleden keken we naar…

247TailorSteel is de toonaangevende 'slimme' fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantenband…

Metaalbedrijf Baas in Almelo is al jaren een betrouwbaar en klantgericht…

Met ons geavanceerde machinepark kunnen wij alle denkbare werkzaamheden voor u uitvoeren, met de…

15-11 ConDoor produceert industriële en residentiële (particuliere) deuren. Op het hoofdkantoor in Zeewolde is de…

17-06 Amada's magazijnoplossingen zijn modulaire, geautomatiseerde opslagsystemen. Door de modulaire opbouw…

15-02 Het Upmoviom systeem is ideaal voor de opslag van lange goederen voor de staalhandel en …

20-10 Aalbers|farina in Renswoude heeft onlangs een nieuw platenmagazijn ontwikkeld onder de naam Spider. Het…

03-10 De Rooy Metaaldesign heeft de kans gegrepen om te verhuizen naar het nieuwe bedrijfspand in Veenendaal om…

22-06 Bronsco Metaal in Nederweert heeft zich in enkele jaren ontwikkeld van een eenvoudig lasbedrijf…

15-06 LVD lanceert MOVit, een uitgebreide reeks automatiseringssystemen, waaronder de nieuwe TAS…

19-02 Terwijl de Nederlandse metaalbewerkers zich voorbereiden op een bezoek aan TechniShow in Jaarbeurs Utrecht,…

Klik hier om je aan te melden

MetaalNieuws, PlaatBewerkingsNieuws en MachiningNews zijn uitgaven van 54U Media BV

De lezers van MetaalNieuws zijn ruim 17.000 ondernemers in de Nederlandse en Belgische metaalverwerkende industrie, waarvan 12.000 tot het midden- en kleinbedrijf (MKB).

Wij, als 54U Media BV, geven om en gaan uiterst zorgvuldig om met uw gegevens. Onze website, MetaalNieuws, maakt gebruik van functionele, analytische, social media en advertentiecookies om uw websitebezoek zo eenvoudig en persoonlijk mogelijk te maken. Zo kunnen we relevante informatie en advertenties tonen en kun je eenvoudig content delen via je social media kanalen. Daarnaast verzamelen wij primaire gegevens om u de door u gevraagde informatie te kunnen verstrekken (gedrukte editie abonnementen en digitale nieuwsbrieven). Lees voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring.