Gerechtsleverancier Widenhorn toont totaaloplossing voor plaatbewerking op TechniShow - MetaalNieuws, het laatste nieuws uit de metaalbranche

2021-12-14 19:40:34 By : Ms. Shinny Xie

Home Nieuws Overzicht Hofleverancier Widenhorn toont totaaloplossing voor plaatbewerking op TechniShow

Familiebedrijf en nu zelfs hofleverancier Widenhorn toont tijdens de TechniShow haar totaaloplossing voor plaatbewerking. De innovatieve oplossingen van Widenhorn kenmerken zich door een snelle inbedrijfstelling, hoge kwaliteit, korte terugverdientijd en ultiem gebruiksgemak.

“Onze 'ouderwetse' goede telefonische en internetondersteuning blijft daarbij onmisbaar”, zegt Widenhorn-directeur Anco Euser. “Op deze manier blijven bedrijven het optimale rendement halen uit hun investering. Ons doel blijft een optimaal plaatbewerkingsproces om het maximale uit machines, materialen en mensen te halen. Als u te allen tijde inzicht heeft, de machines soepel lopen en er snel adequate offertes en goede nestingen kunnen worden gemaakt ontstaat er rust in het gehele plaatwerkproces. Dit geldt voor het offerteproces, de werkvoorbereiding en op de werkvloer. Dat doet Widenhorn voor meer dan 625 klanten in de Benelux.”

Widenhorn biedt een totaaloplossing met een unieke combinatie van innovatieve software, duurzame laserlenzen, beschermende vensters, nozzles, keramiek, pons- en kantgereedschap. Van het kleinste mondstuk tot een compleet hoogwaardig geïntegreerd CADCAM & Rekensysteem, alles is mogelijk.

Tijdens de TechniShow (stand 7.C001) toont Widenhorn de nieuwste generatie PROfirst V11 CADCAM, Calculation, 3D STEP, Bevel & Shopfloor controlesystemen. PROfirst V11 wordt nu al uitgerold naar alle klanten met een serviceabonnement. Het heeft een compleet nieuwe interface gekregen, helemaal aangepast aan de huidige tijd. De labelmodule voor het automatisch printen van stickers is uitgebreid zodat ook barcodes geprint kunnen worden en de layout zelf gemaakt kan worden. Naast de interface zijn ook de krachtige nesting-technologieën, Powernesting en Ultranesting, verder geoptimaliseerd, zodat er nog meer uit het plaatmateriaal gehaald kan worden. De automatische snijstrategie zorgt er vervolgens voor dat de kortst mogelijke snijroute op een product wordt genomen, zonder over een snijcontour te gaan. De nieuwe botsingsdetectie zorgt ervoor dat mogelijke botsingen met producten worden vermeden. Met deze digitale tools kan er naast meer materiaal meer uit elke snijmachine gehaald worden. Automatische productmarkering voor producten was al mogelijk, maar is nu ook mogelijk op restplaten. Zo kunnen restplaten worden voorzien van een identificatienummer, materiaalsoort en zelfs het certificaatnummer. In combinatie met de plannings- en tijdregistratiemodule Jobvision (shop floor control) maakt dit het mogelijk om papierloos te werken.

Het grootste knelpunt bij bedrijven blijft het maken van een correcte prijsberekening voor zowel klanten als intern gebruik. Nog te vaak wordt onderschat hoe snel de scoringskans groeit als er sneller een offerte kan worden ingediend. PROfirst heeft hiervoor een krachtige module, waarmee op basis van alle machinegegevens snel en vaak automatisch een goede offerte kan worden gemaakt. Ook zonder kennis van alle verschillende operaties. Dit kan op basis van vele tekenformaten waaronder step, dxf, dwg, pdf, dstv en geo. Bewerkingen die automatisch kunnen worden herkend en berekend vanaf de tekening zijn snijden, ponsen, tappen, buigen/zetten, boren en haaks zetten. Ook processen als ontbramen, coaten, verzinken en transport kunnen automatisch worden doorgerekend op basis van de geometrie. De vernieuwde 'drag-and-drop'-functie zorgt ervoor dat tekeningen uit de e-mail direct kunnen worden gelezen. Als dit 3D STEP-bestanden zijn, kunnen ook direct de juiste resultaten voor productie worden gegenereerd. Offline scheelt dit bedrijven veel tijd en het geeft ze een veel grotere kans om te scoren, maar met een offline module kan dit ook als portal gebruikt worden. De eindgebruiker vult alle mogelijke gegevens in en de prijs wordt automatisch bepaald op basis van alle ingevoerde waarden.

Ook balgen voor lasersnijmachines zijn er in alle soorten en maten, wat vaak een forse kostenbesparing oplevert.

De juiste laserlenzen, beschermvensters, nozzles, keramiek, nozzles en openingen zijn belangrijk voor een goed snijproces. Zeker in een tijd waarin steeds meer onbemand wordt gezaagd en niet alleen het NC-programma het succes bepaalt, maar ook de snijdelen. Onderdelen voor elk machinemerk zijn bij Widenhorn meestal uit voorraad leverbaar. Inmiddels bestaat de voorraad uit honderden verschillende optieken en snijonderdelen en komen er wekelijks nieuwe bij. Duurzaamheid en snijkwaliteit staan ​​voorop. Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten nozzles om voor elke materiaalsoort en dikte de beste snijkwaliteit te krijgen. Ook balgen voor lasersnijmachines zijn er in alle soorten en maten, wat vaak een forse kostenbesparing oplevert. Op de stand van Widenhorn zullen veel nieuwe snijonderdelen te zien zijn, waaronder het nieuwe assortiment hoogwaardige watersnijonderdelen voor alle verschillende merken watersnijmachines.

AutoPOL BendSIM is een machine-onafhankelijk programmeersysteem voor kantpersen en met de Batch Manager gaat dit zelfs volledig automatisch, eventueel aangestuurd vanuit ERP op basis van XML. Met de nieuwste versie kan automatisch een optimale planning van het werk worden gegenereerd, met zo min mogelijk aanpassingen aan de kantpers. De gebruiker kan alle grenswaarden specificeren en per materiaal en dikte de favoriete bovenmessen en onderstempels instellen.

Met de nieuwste versie van AutoPOL BendSIM voor kantpersen kan automatisch een optimaal werkschema worden gegenereerd.

Als AutoPOL alle programma's automatisch heeft aangemaakt, wordt er ook een bewerkingstijd gegenereerd. Het te gebruiken type 3D-bestand is uitgebreid en niet alleen beperkt tot STEP. Integratie met SolidWorks en Inventor is zelfs mogelijk. Momenteel wordt gewerkt aan het volautomatisch verwerken van composities. Door de koppeling met PROfirst kunnen de resultaten direct gebruikt worden voor een offerte of voor het programmeren van de snijmachines. De Batch Manager heeft in de praktijk laten zien dat bedrijven per dag uren werkvoorbereiding en machinetijd besparen.

Vrijwel elk plaatbewerkingsbedrijf heeft een zaagmachine, vaak CNC-gestuurd. Het maken van optimale zaaglay-outs kost vaak veel tijd. De LogiBARRE-oplossing van Widenhorn, in combinatie met de machineonafhankelijke Saw Converter, zorgt ervoor dat elke computergestuurde zaagmachine offline geprogrammeerd kan worden. Een zaaglijst is in te lezen vanuit een ERP- of tekenpakket. In de nieuwste versie, zelfs met alle profielen door elkaar, met LogiBARRE die alle profielen netjes opsplitst. De profielvoorraad kan volledig worden onderhouden, waarbij ook restdelen worden opgeslagen en gebruikt. De software kan zelf ontworpen productstickers printen, zodat in de werkplaats direct duidelijk is om welk product het gaat. Deze oplossing is ook te zien op de TechniShow bij Promatt, leverancier van Behringer zaagmachines.

Het belang van een goede 2D tekenmodule wordt vaak onderschat. PROfirst biedt krachtige functies om een ​​tekening volledig op te schonen, probleemgebieden te controleren, bewerkingen te herkennen, lijnen te verminderen en automatisch te bematen in slechts een paar klikken. Dit scheelt veel werkvoorbereidingstijd. In de nieuwste versie kan zelfs een complete 2D-tekening automatisch uit elkaar worden gehaald en elk onderdeel apart worden opgeslagen. Tekst kan automatisch worden afgelezen van de productnaam of in het tekenveld met informatie over bijvoorbeeld materiaalsoort, dikte en aantal stuks. De mogelijkheid om een ​​string aan te maken is toegevoegd in de laatste versie. Dxf-bestanden worden bijvoorbeeld automatisch met dat nummer gemaakt. Ook het omzetten van afbeeldingen, foto's en tekst kost vaak veel tijd. Met de Artist module biedt PROfirst een handige oplossing om dit automatisch te doen, zonder veel handmatig werk. Zelfs gatenpatronen voor fiberlasers en ponsmachines kunnen worden gemaakt. In de nieuwste versie kun je zelfs tekst op een bepaalde polylijn zetten voor een leuk effect.

MDL las nog graag, maar is nu een compleet metaalbedrijf

Circulaire doorbraak nodig in maakindustrie

Verleng de levensduur van machines en bescherm het milieu met Surplex

Hannover Messe: digitaal en duurzaam

Metaalbedrijf Baas in Almelo is al jaren een betrouwbaar en klantgericht…

Brancheorganisatie FPT-VIMAG en MetaalNieuws hebben elkaar nodig

TechniShow en ESEF Maakindustrie 2022 uitgesteld

'De druk op innovatie wordt alleen maar groter'

Pragmatische aanpak brengt leven in digitale fabriek

Metaalbedrijf Baas in Almelo is al jaren een betrouwbaar en klantgericht…

247TailorSteel is de toonaangevende 'slimme' fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantenband…

efficiënter produceren met slimmere opslagsystemen voor plaatwerk en langgoed Een paar jaar geleden keken we naar…

Machines voor ontbramen, schuren, afronden, borstelen en metaal afwerken. Onze metaalmachines zorgen voor de afwerking…

Met ons geavanceerde machinepark kunnen wij alle denkbare werkzaamheden voor u uitvoeren, met de…

Vakmanschap op maat. GICOM is een veelzijdig metaalbewerkingsbedrijf met een uitgebreid assortiment plaatwerk…

Ontbramen, rond en klaar! Wij ontwikkelen, bouwen en verkopen topmachines voor ontbramen, afronden…

10-12 De reden voor het uitstel is de aanhoudende onzekere situatie omtrent corona. Het is…

08-12 Daarnaast staan ​​thema's als digitalisering, de slimme fabriek en procesoptimalisatie centraal. Heb je de…

27-10 In een speciaal jubileummagazine (A4-formaat) dat begin december verschijnt, kijken we samen…

08-09 De producten die Widenhorn levert zijn gericht op de plaatverwerkende industrie en zijn machine onafhankelijk. Dat…

21-10 Na ruim 15 jaar bij verschillende snijbedrijven te hebben gewerkt, besloot Jelle Venema om…

07-10 Jaarbeurs en FPT-VIMAG hebben de datum van de volgende TechniShow bekend gemaakt. Deze zal…

28-09 De TechniShow is dit jaar twee keer afgelast. Dat is wat het coronavirus is...

29-05 De TechniShow, die was uitgesteld naar september, gaat niet door. De grootste vakbeurs voor…

Klik hier om je aan te melden

MetaalNieuws, PlaatBewerkingsNieuws en MachiningNews zijn uitgaven van 54U Media BV

De lezers van MetaalNieuws zijn ruim 17.000 ondernemers in de Nederlandse en Belgische metaalverwerkende industrie, waarvan 12.000 tot het midden- en kleinbedrijf (MKB).

Wij, als 54U Media BV, geven om en gaan uiterst zorgvuldig om met uw gegevens. Onze website, MetaalNieuws, maakt gebruik van functionele, analytische, social media en advertentiecookies om uw websitebezoek zo eenvoudig en persoonlijk mogelijk te maken. Zo kunnen we relevante informatie en advertenties tonen en kun je eenvoudig content delen via je social media kanalen. Daarnaast verzamelen wij primaire gegevens om u de door u gevraagde informatie te kunnen verstrekken (gedrukte editie abonnementen en digitale nieuwsbrieven). Lees voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring.