RVS- en aluminiumspecialist Buislaser Nederland laat van zich horen - MetaalNieuws, het laatste nieuws uit de Metaalbranche

2022-07-31 02:21:40 By : Ms. Helen Lee

Home Nieuws Overzicht RVS- en aluminiumspecialist Buislaser Nederland laat van zich horen

Onder de merknaam Buislaser Nederland hebben Rob Henrion Verpoorten en Jelke Attema met hun metaalbewerkingsbedrijf in Ter Apel de volgende stap gezet met een nieuwe activiteit gericht op het toeleveren van onderdelen en samenstellingen aan de machinebouw. De basis hiervoor vormt een Adige LT 702 buislaser, die onlangs is aangeschaft bij Laser & Bending Machines (LBM).

De Adige LT 702 buislaser, die onlangs is aangeschaft bij Laser & Bending Machines (LBM). Deze machine heeft een invoerlengte van 6 meter en een uitvoerlengte van 4,5 meter. Hij snijdt tot een diameter van 140 mm.

Henrion Verpoorten en Attema hebben het bedrijf (opgericht in 1985), een specialist in RVS en aluminium gericht op de productie van maatwerk plaat oplossingen, in 2019 overgenomen. De uitbreiding van werkzaamheden gaat verder onder de naam Buislaser Nederland. “We verbreden onze werkzaamheden om meer branches en klanten te bedienen”, zegt Rob Henrion Verpoorten.

Het bedrijf, dat zo’n dertig medewerkers telt, beschikte reeds over een vlakbed fiberlaser met een bereik van 6000x2000mm en de nodige kant- en zetcapaciteit. Het buislaserwerk werd tot nu toe uitbesteed, maar in 2022 is de keuze gemaakt om de eigen werkzaamheden uit te breiden met deze technologie. “Deze nieuwe techniek geeft ons de mogelijkheden om producten anders te engineeren.”

Bij de zoektocht naar een geschikte manier om kokers en buizen te gaan lasersnijden, passeerden verschillende mogelijkheden de revue. Zoals een nieuwe, met de hand te beladen buislaser en een vlakbedlaser met turret. Totdat Henrion Verpoorten en Attema in contact kwamen met LBM in Zwijndrecht, een specialist in gebruikte lasersnijmachines en kantbanken. “Voor het bedrag dat wij in gedachten hadden, bleken we ook een goede gereviseerde machine van een A-merk te kunnen kopen.”

Zo is er nu geïnvesteerd in een Adige LT 702, een geautomatiseerd buislasersnijsysteem met bundelbelading. Deze machine heeft een invoerlengte van 6 meter en een uitvoerlengte van 4,5 meter. Hij snijdt tot een diameter van 140 mm. De machine is uitgerust met een 2D snijkop, hetgeen betekent dat hij alleen loodrecht kan snijden. “Alle contouren en vormen die we willen maken in buis, koker en profiel kunnen we hier mee snijden”, aldus Henrion Verpoorten.

De machine is onlangs geplaatst door LBM en reeds operationeel. Henrion Verpoorten is goed te spreken over deze machineleverancier. “De dienstverlening was uitstekend en ze hebben heel goed met ons meegedacht. Het is een uitbreiding in techniek die ook het engineeringsproces van onze producten gaat veranderen. Je gaat daar toch anders tegen aan kijken als je een nieuwe techniek tot je beschikking hebt.”

Henrion Verpoorten ziet de komst van de buislaser tevens als een eerste stap om de focus van het bedrijf verder te verbreden. “We zijn onze plannen verder aan het ontwikkelen voor uitbreiding en automatisering in de komende jaren. Binnenkort hopen we daarin de volgende stap te kunnen zetten.”

Automatisering B&R integreert 3D-printer in productiestroom

Renault en Atos lanceren nieuwe dienst voor ontsluiting data

Widia introduceert nieuwe wisselplaat voor het bewerken van aluminium

Machines voor het ontbramen, schuren, afronden, borstelen en metaalfinishen. Onze metaalmachines verzorgen de afwerking…

Spaanse grootformaat freesmachines Correa prachtige aanwinst voor Dormac

Dumaco ’s-Gravenpolder is interessante partner voor totaalpakket aan snijwerk

Tuwi dealer van Mitsubishi lasers en Astes4 sorteersystemen

Rol Humacs Krabbendam is veranderd

IJzersterk vakmanschap op maat. GICOM is een veelzijdig metaalbewerkingsbedrijf met een uitgebreid assortiment plaatwerk…

Machines voor het ontbramen, schuren, afronden, borstelen en metaalfinishen. Onze metaalmachines verzorgen de afwerking…

Ontbramen, afronden en finishen! Wij ontwikkelen, bouwen en verkopen topmachines voor het ontbramen, afronden…

247TailorSteel is de toonaangevende ‘slimme’ fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen…

Met ons geavanceerde machinepark kunnen we elke denkbare bewerking voor u uitvoeren, met de…

efficiënter produceren met slimmere opslagsystemen voor plaatwerk en langgoed Enkele jaren geleden zochten we bij…

Th. Wortelboer levert, verhuurd, repareert en onderhoud machines en gereedschappen voor onder meer lasvoorbewerking…

Metaalbedrijf Baas in Almelo is al meer dan 25 jaar een betrouwbare en klantgericht…

08-06 Vink Products is fabrikant van metalen luchtkanalen en luchttechnische componenten, zoals buitenluchtroosters en dakkappen.…

14-03 Door de komst van de nieuwe verkoopdirecteur kunnen de taken beter worden verdeeld. Oprichter…

04-05 Bij veel ondernemers in de metaalbewerking bestaat nog steeds het beeld dat leasen alleen mogelijk is bij de…

09-03 De ontwikkelingen gaan snel bij LBM. Het bedrijf is begin 2020 van start gegaan…

24-02 Nathan van der Hoeven van LBM weet nu al dat het niet bij deze…

20-10 Toeleveranciers van plaatwerk voegen vaak een buislaser toe aan hun vlakbedlaser(s). Het omgekeerde gebeurt…

20-10 Toeleveranciers van plaatwerk voegen vaak een buislaser toe aan hun vlakbedlaser(s). Het omgekeerde gebeurt…

24-02 Een nieuwe partij die zich bezighoudt met de in- en verkoop van gebruikte lasersnijmachines,…

Klik hier om je aan te melden

MetaalNieuws, PlaatBewerkingsNieuws en VerspaningsNieuws zijn uitgaven van 54U Media BV

De lezers van MetaalNieuws zijn ruim 17.000 ondernemers in de Nederlandse en Belgische metaalverwerkende industrie, waarvan er 12.000 behoren tot het midden- en kleinbedrijf (MKB).