Prima Power opent nieuwe fabriek in Finland - MetaalNieuws, het laatste nieuws uit de Metaalindustrie

2021-12-01 04:02:19 By : Mr. Leon Pan

Home Nieuws Overzicht Prima Power opent nieuwe fabriek in Finland

Prima Power opende op 21 maart een nieuwe fabriek in Finland. Finn-Power Oy, onderdeel van de Prima Industrie Group, heeft zijn fabriek en Tech Center, voorheen gevestigd in Kauhava, verplaatst naar een gloednieuwe fabriek in Seinäjoki.

De nieuwe locatie is sinds november operationeel, maar in aanwezigheid van de voorzitter van het Finse parlement Paula Risikko, de burgemeester van de stad Seinäjoki Jorma Rasinmäki, de Italiaanse ambassadeur Gabriele Altana, de voorzitter van Prima Industrie Board Gianfranco Carbonato, de directeur Directeur van Finn-Power Oy Juha Mäkitalo en vele andere internationale klanten, partners en gasten officieel geopend op donderdag 21 maart. "Het is een zeer zeldzame kans voor een bedrijf om een ​​compleet nieuwe fabriek te bouwen", zegt Mäkitalo. “Die kans hebben we nu gehad en voor Finn-Power Oy is de opening ook de gelegenheid om het 50-jarig jubileum te vieren. Tijdens het openingsevenement werd een boek uitgebracht over de geschiedenis van het bedrijf en het is een van onze manieren om alle mensen te bedanken die de afgelopen halve eeuw voor dit bedrijf hebben gewerkt.”

De nieuwe fabriek zal circa 400 medewerkers huisvesten en heeft een oppervlakte van 20.000 vierkante meter. De nieuwe behuizing is gebouwd door bouwbedrijf Lujatalo Oy in opdracht van het bedrijf Seinäjoen Yrityskiinteistöt. De fabriek bestaat uit een productiehal (13.530 m2), kantoren (5.585 m2) en een showroom (1550 m2). In vergelijking met de vorige faciliteiten is de productiecapaciteit in de nieuwe fabriek met 40% verhoogd, doordat de productiehal met 30% is vergroot, de interne logistiek is verbeterd, moderne technologie is toegepast en de bouwhoogte is verhoogd. Hierdoor kunnen in alle delen van de hal hoge opslagsystemen worden gemonteerd en kan het hijsen van machines eenvoudig met grote kranen worden uitgevoerd. De fabriek in Seinäjoki produceert machines en systemen voor plaatbewerking. Dit omvat verschillende toepassingen, namelijk lasersnijden, ponsen, knippen, buigen en de bijbehorende automatisering. Vanuit de Finse fabriek worden jaarlijks zo'n 450 machines en automatiseringsapparatuur geleverd.

Met het doorknippen van een lint werd de nieuwe fabriek officieel geopend.

Prima Industrie Group besteedt bijzondere aandacht aan de energie-efficiëntie van haar faciliteiten. Het nieuwe hoofdkantoor en technologiecentrum in Turijn, Italië, is in 2016 gebouwd met "groene" materialen en is zelfvoorzienend in energie. Dit komt onder meer door isolatiemogelijkheden in het gebouw en het gebruik van zonnepanelen. Daarnaast is het hoofdkantoor uitgerust met een aardwarmtesysteem en een domoticasysteem om afval te verminderen. De nieuwe Finse productievestiging in Seinäjoki is gebaseerd op dit model en valt in energieklasse A. Het is gebouwd met de meest innovatieve “groene” technologieën en is uitgerust met een efficiënt warmteterugwinningssysteem, energiezuinige ramen en zonnepanelen. Het kantoorgedeelte is ontworpen in de vorm van een hoefijzer om zoveel mogelijk natuurlijk licht binnen te laten. Een modern verlichtingssysteem past zich aan het daglicht aan, zodat altijd de best mogelijke werkomstandigheden worden geboden. Vergeleken met de vorige faciliteiten is er een vermindering van 40% van de verwarmingsenergie.

De hoogte van de productiehal is hoger dan de vorige accommodatie. Hierdoor kunnen in alle delen van de hal hoge opslagsystemen worden gemonteerd en kan het hijsen van machines eenvoudig met grote kranen worden uitgevoerd.

Op zaterdag 23 juli ontvangt de fabriek 700 mensen voor de “familiedag”. Dit is de gelegenheid voor de werknemers en hun families om de nieuwe locatie te bezoeken en het 50-jarig jubileum van het Finse bedrijf te vieren. "Een uitgebreide reeks technologieën en de wereldwijde uitbreiding van onze industriële en commerciële voetafdruk zijn de belangrijkste troeven van onze groep", besluit Carbonato. “Om deze reden ben ik buitengewoon trots om het 50-jarig jubileum van Finn-Power Oy en de opening van deze gloednieuwe, efficiënte en moderne fabriek te vieren. De beslissing om een ​​nieuwe fabriek te bouwen voor Finn-Power toont vertrouwen binnen Prima Industrie Group in de toekomst van dit bedrijf ten tijde van een nieuw tijdperk van digitale revolutie en intelligente automatisering. Onze groep loopt voorop in deze nieuwe technologieën, die in de toekomst een grote impact zullen hebben op alle productiesectoren.”

Na de officiële opening kregen de gasten de kans om een ​​rondleiding te krijgen door de nieuwe fabriek.

Multifunctionele vrachtwagen met kraan voor Jan van Dam

Maatwerk met Magnum-geluiddemper van ACE

Wanneer heb je een arbeidsongeschiktheidsverzekering nodig?

MKB op weg naar geautomatiseerde ketencommunicatie

Metaalbedrijf Baas in Almelo is al jaren een betrouwbaar en klantgericht…

Made by Driessen breidt kantcapaciteit verder uit

Mebema nieuwe partij in gebruikte handel CNC machines

Het optimaliseren van het bewerkingsproces is vaak eenvoudig

VMC laat koningin Máxima zien hoe duurzaam een ​​metaalbedrijf kan zijn

AutoPOL verwerkt nu automatisch assemblages

efficiënter produceren met slimmere opslagsystemen voor plaatwerk en langgoed Een paar jaar geleden keken we naar…

Metaalbedrijf Baas in Almelo is al jaren een betrouwbaar en klantgericht…

Machines voor ontbramen, schuren, afronden, borstelen en metaal afwerken. Onze metaalmachines zorgen voor de afwerking…

Vakmanschap op maat. GICOM is een veelzijdig metaalbewerkingsbedrijf met een uitgebreid assortiment plaatwerk…

247TailorSteel is de toonaangevende 'slimme' fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantenband…

Met ons geavanceerde machinepark kunnen wij alle denkbare werkzaamheden voor u uitvoeren, met de…

Ontbramen, rond en klaar! Wij ontwikkelen, bouwen en verkopen topmachines voor ontbramen, afronden…

22-10 Euromac richt zich op compacte en modulaire automatisering met systemen voor plaatbelading en…

21-10 Vlonder Plaatwerk is een leverancier die producten produceert in staal, RVS en aluminium op klantspecificatie…

08-09 De producten die Widenhorn levert zijn gericht op de plaatverwerkende industrie en zijn machine onafhankelijk. Die…

04-08 Op de nieuwe locatie in Enschede biedt Xteg klantspecifieke en toekomstgerichte oplossingen. Door…

08-06 Volgens de Italiaanse machinebouwer is deze nieuwe vlakbedlaser een synthese van nieuwe ideeën en…

31-05 Wil jij jouw noviteiten delen in deze speciale uitgave in een oplage van bijna…

22-03 Maurice Borger is aangesteld om de activiteiten in het zuiden en…

22-02 Haco is van oudsher een bekende naam in de Nederlandse metaalverwerkende industrie. Er zijn hier…

Klik hier om je aan te melden

MetaalNieuws, PlaatBewerkingsNieuws en MachiningNews zijn uitgaven van 54U Media BV

De lezers van MetaalNieuws zijn ruim 17.000 ondernemers in de Nederlandse en Belgische metaalverwerkende industrie, waarvan 12.000 tot het midden- en kleinbedrijf (MKB).

Wij, als 54U Media BV, geven om en gaan uiterst zorgvuldig om met uw gegevens. Onze website, MetaalNieuws, maakt gebruik van functionele, analytische, social media en advertentiecookies om uw websitebezoek zo eenvoudig en persoonlijk mogelijk te maken. Zo kunnen we relevante informatie en advertenties tonen en kun je eenvoudig content delen via je social media kanalen. Daarnaast verzamelen wij primaire gegevens om u de door u gevraagde informatie te kunnen verstrekken (gedrukte editie abonnementen en digitale nieuwsbrieven). Lees voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring.