Politie waarschuwt voor hondendiefstal in Roosendaal

2021-12-14 19:37:00 By : Mr. Xi Teng Jewelry Accessory

Je gebruikt een adblocker. Als u de online krant wilt lezen en/of de advertenties wilt zien, moet u deze uitzetten!

ROOSENDAAL - De politie waarschuwt hondenbezitters voor hondendiefstal. Dit nadat de politie de afgelopen periode meerdere meldingen heeft gekregen van diefstal van honden. “Complexe zaken die de hondenbezitters veel verdriet bezorgen. Ondanks dat er in het politiedossier aangifte wordt gedaan, is er in deze gevallen vaak weinig of geen indicatie voor opsporing", zegt de politie, die om die reden tips geeft om de kans dat je hond wordt gestolen te verkleinen. 

De politie heeft de afgelopen weken signalen gekregen dat er veel honden worden gestolen en adviseert iedereen die betrokken is bij diefstal van een dier om hier altijd aangifte van te doen. Ook wordt geadviseerd om altijd een melding te doen als u een verdachte situatie met betrekking tot een dier ziet. “Vermoedelijk worden honden gestolen voor de handel. Het gaat om verschillende rassen en we zien vaak dat een bepaald ras gedurende een bepaalde periode populair is. Een gezonde rashond is dan erg populair, want puppy's van dit ras brengen veel geld op", leggen ze uit. 

De politie geeft hondenbezitters tips om het risico op diefstal te minimaliseren: “Als je gaat wandelen met de hond, raden we je aan om de hond altijd aan de lijn te houden. Hierdoor wordt het voor de hond moeilijker om ver weg te lopen, waardoor u altijd zicht op het dier heeft en snel kunt handelen als iemand uw hond probeert te grijpen. Laat je hond ook chippen. Als de hond vervolgens wordt gestolen en ergens anders opduikt, is het gemakkelijk om de hond terug te geven aan de rechtmatige eigenaar. Als u een verdacht persoon of voertuig ziet of als iemand overmatige interesse in uw hond toont tijdens het wandelen, wees dan extra alert. U kunt dit ook melden op 144.” 

Melden Ziet u een verdachte situatie in uw omgeving? Neem dan contact op met de dierenpolitie op 144. Dit meldpunt coördineert en registreert alle meldingen en kan zo de juiste instantie aan het werk zetten. Is uw dier gestolen? Doe dan altijd aangifte bij de politie via 0900-8844 of online via https://www.politie.nl/meld-of-melding-doen.

Digitale krant Adverteren Advertentie plaatsen Bewerking indienen Bezorging Bezorgingsklachten Mapverspreiding

Hoofdkantoor Zundert (bezoekadres) Molenstraat 17a-1 4881 CP Zundert Telefoon 076 – 599 81 11 Postadres Postbus 22 4880 AA Zundert

Goes kantoor Keizerstraat 3a 4461 AN Goes Tel. 0118 – 61 76 61

Kantoor Bergen op Zoom Sint Catharinaplein 12 4611 TS Bergen op Zoom Telefoon 0164 – 25 14 11

Internetbode.nl is het actuele lokale nieuwsplatform van Weekblad de Bode. Bij Uitgeverij de Bode staat de lezer centraal. De Bodes kenmerkt zich door de grote hoeveelheid nieuws en informatie uit de directe omgeving, verzameld en geschreven door eigen journalisten en correspondenten, zowel online als offline met haar lezers te delen.

Copyright Uitgeverij de Bode 2021. Niets van deze website mag worden verveelvoudigd zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever. Gemaakt met behulp van openbare Privacyverklaring.

© Copyright Internet-messenger. Het is niet toegestaan ​​teksten, foto's of enig onderdeel van deze website te kopiëren of te verspreiden zonder de uitdrukkelijke toestemming van de uitgever. Gemaakt met behulp van pub. | Privacyverklaring.