Sheet Metal Factory legt stevige basis - MetaalNieuws, het laatste nieuws uit de Metaalindustrie

2021-12-01 04:20:12 By : Mr. Peter Kuang

Home Nieuws Overzicht Plaatwerkfabriek legt stevige basis

Denk mee met de klant, construeer slim van plaatwerk en pak het werk snel en goed op. Dat is de ambitie van Willem Buth met zijn nieuwe bedrijf Plaatwerk Fabriek in Oude-Tonge, Zuid-Holland. De start is er: Plaatwerk Fabriek heeft geïnvesteerd in een jonge Bystronic lasersnijmachine, geleverd door Weber Laserservice.

Ook Willem Buth verbaasde zich erover dat de bedrijfsnaam Plaatwerk Fabriek nog niet bestond in Nederland. “Daar was ik blij mee. Het is een simpele naam en je hoeft niet veel uit te leggen. Ook de bijbehorende domeinnamen waren nog beschikbaar.”

Aanbod Hij heeft niet bepaald een metalachtergrond qua opleiding en arbeidsverleden. Maar Willem is gehecht geraakt aan plaatwerk en ziet daar grote kansen in: “Plaatwerk is de basis van veel producten. Het is een veelgebruikt halffabrikaat en de toepassingen zijn bijna eindeloos. Mijn idee is om eerst leverancier van plaatwerk te worden. Dat geeft mij de ruggengraat die ik nodig heb om Plaatwerk Fabriek uit te bouwen tot een bedrijf dat meedenkt met de klanten en slim construeert uit plaatwerk. Zo kan ik me onderscheiden in de markt.” Willem ziet het beeld al voor zich: hij wil een club jonge, opkomende ingenieurs om zich heen verzamelen die het leuk vinden om in plaat te bouwen. Daarachter moet een fabriek komen voor de productie. “Zo hebben we alle ruimte om met de klant mee te denken en voor hem te produceren.”

Proces onder controle Maar het kan nog wel een paar jaar duren voordat dat gebeurt; Plaatwerk Fabriek wil daar gaandeweg naar toe groeien. Willem denkt en opereert sterk vanuit de organisatie. Hij wil vanaf het begin de volledige controle over het proces hebben. Zo kocht hij een ERP-systeem van Ridder en CADCAM-software van Radan. “Zo kunnen we heel efficiënt werken: de bestellingen komen direct in ons administratief systeem, we kunnen de maakbaarheid van onderdelen testen voordat we met de productie beginnen, dingen bijsturen als dat nodig is en levertijden garanderen. Dat is de basis.”

Toen kwamen de behuizing en de machines. Willem heeft op het industrieterrein in Oude-Tonge een bedrijfspand gekocht en netjes gerenoveerd. In de productieruimte is een nieuwe vloer gelegd en zijn de wanden schoongemaakt en opgefrist. De kantoorruimte heeft een eigentijdse, ruimtelijke uitstraling gekregen. De bovenste verdieping biedt ruimte om op termijn werkplekken te creëren voor de monteurs.

Lasersnijmachine De eerste grote machine-investering is een lasersnijmachine. Hiervoor is Weber Laser Service ingeschakeld. “Ze denken vanuit het oogpunt van service en voegen daar verkoop aan toe. Dat vind ik een mooie gedachte", aldus Willem. Weber is een toegankelijke organisatie met korte lijnen, die beschikt over een groot team van monteurs. Het bedrijf zorgt voor revisie, transport, installatie, opleiding en een vlekkeloze opstart van "Maar de service achteraf is voor ons net zo belangrijk", zegt Jaap Wijnholds van Weber Laserservice. "We gaan voor een langdurige relatie met de klant. We willen dat hij succesvol wordt met de machine, groeit en ons vindt wanneer hij de machine vervangt of een andere toevoegt.” Onderdelen van die service zijn onder meer jaarlijks onderhoud en een meldpunt waar klanten gratis gebruik van kunnen maken. Deze wordt bemand door twee ervaren medewerkers die altijd voor ondersteuning bereikbaar zijn. 70 procent van de meldingen is telefonisch of via een verbinding op afstand op te lossen. niet mogelijk is en er een monteur langs moet komen, gebeurt dit zo snel mogelijk, meestal binnen een dag.

Aantrekkelijke opstartbezetting De machine die bij Plaatwerk Fabriek staat opgesteld is een jonge Bystronic BySpeed ​​3015 met een werkbereik van 3×1,5 meter en een 4,4 kW CO2-laserbron. Het is sinds half maart operationeel. Plaatwerk Fabriek heeft ook een slijp/ontbraammachine en een trommel om de gesneden plaatwerk plano's en onderdelen netjes af te werken. De eerste kantpers wordt voor de zomer verwacht.

Willem Buth en zijn twee medewerkers zijn al in volle productie. In februari was er een grote brand bij gemeente IHG Roestvaststaal, producent van werkbladen en meubelen voor de grootkeukenindustrie en actief in de machinebouw. Ook hun eigen laser is verloren gegaan, waardoor Plaatwerk Fabriek nu veel snijwerk krijgt van IHG. Dit betekent niet alleen een aantrekkelijke opstartbezetting van de lasersnijmachine, maar ook een uitgelezen kans om te testen of de systemen werken aan de hand van de door de IHG engineers aangeleverde tekeningen. “Ik kan me nu volledig concentreren op het goed draaien van het systeem”, zegt Willem Buth. “Intussen verspreidt het zich al als een lopend vuurtje dat we zijn begonnen. De eerste bestellingen van andere klanten zijn er al.”

Multifunctionele vrachtwagen met kraan voor Jan van Dam

Maatwerk met Magnum-geluiddemper van ACE

Wanneer heb je een arbeidsongeschiktheidsverzekering nodig?

MKB op weg naar geautomatiseerde ketencommunicatie

efficiënter produceren met slimmere opslagsystemen voor plaatwerk en langgoed Een paar jaar geleden keken we naar…

Made by Driessen breidt kantcapaciteit verder uit

Mebema nieuwe partij in gebruikte handel CNC machines

Het optimaliseren van het bewerkingsproces is vaak eenvoudig

VMC laat koningin Máxima zien hoe duurzaam een ​​metaalbedrijf kan zijn

AutoPOL verwerkt nu automatisch assemblages

efficiënter produceren met slimmere opslagsystemen voor plaatwerk en langgoed Een paar jaar geleden keken we naar…

Ontbramen, rond en klaar! Wij ontwikkelen, bouwen en verkopen topmachines voor ontbramen, afronden…

Vakmanschap op maat. GICOM is een veelzijdig metaalbewerkingsbedrijf met een uitgebreid assortiment plaatwerk…

Metaalbedrijf Baas in Almelo is al jaren een betrouwbaar en klantgericht…

247TailorSteel is de toonaangevende 'slimme' fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantenband…

Met ons geavanceerde machinepark kunnen wij alle denkbare werkzaamheden voor u uitvoeren, met de…

Machines voor ontbramen, schuren, afronden, borstelen en metaal afwerken. Onze metaalmachines zorgen voor de afwerking…

21-10 Vlonder Plaatwerk is een leverancier die producten produceert in staal, RVS en aluminium op klantspecificatie…

07-09 En dat is precies wat KUBO nodig heeft. Het bedrijf realiseert complete kasprojecten en…

23-06 Dankzij het enorme laservermogen heeft de machine een verbluffende snijsnelheid. Hij gaat met…

09-06 Wilvo in Bergeijk is de afgelopen vijf jaar in omzet verdrievoudigd. Begonnen als…

21-05 Freddy en Jaco Bloemhof begonnen hun bedrijf in 1995 met een gereedschapskist. Dit…

21-04 De basis van Voordendag van der Stelt werd 25 jaar geleden gelegd met de…

23-03 Want toen Adlas nog exclusief in Arkel lag, vormde de rivier De Boven…

22-02 De Wilde Metaal is gespecialiseerd in plaatwerk en constructiewerk. Door de veelzijdigheid van de…

Klik hier om je aan te melden

MetaalNieuws, PlaatBewerkingsNieuws en MachiningNews zijn uitgaven van 54U Media BV

De lezers van MetaalNieuws zijn ruim 17.000 ondernemers in de Nederlandse en Belgische metaalverwerkende industrie, waarvan 12.000 tot het midden- en kleinbedrijf (MKB).

Wij, als 54U Media BV, geven om en gaan uiterst zorgvuldig om met uw gegevens. Onze website, MetaalNieuws, maakt gebruik van functionele, analytische, social media en advertentiecookies om uw websitebezoek zo eenvoudig en persoonlijk mogelijk te maken. Zo kunnen we relevante informatie en advertenties tonen en kun je eenvoudig content delen via je social media kanalen. Daarnaast verzamelen wij primaire gegevens om u de door u gevraagde informatie te kunnen verstrekken (gedrukte editie abonnementen en digitale nieuwsbrieven). Lees voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring.