Snijplaat en buis in één geïntegreerd systeem - MetaalNieuws, het laatste nieuws uit de metaalindustrie

2021-12-14 19:30:12 By : Mr. Teaky Zhang

Home Nieuws Overzicht Plaat- en buissnijden in één geïntegreerd systeem

De LC5 van BLM Group is meer dan een plaatwerksnijsysteem dat ook buizen kan snijden. En ook meer dan een buizensnijsysteem dat ook platen kan snijden.

Met de totstandkoming van het LS5 systeem bedient BLM Groep, fabrikant van machines voor buisbewerking, nu ook de markt met oplossingen voor het lasersnijden van vlak plaatmateriaal. Volgens de Italiaanse fabrikant maakt dit onverwachte configuraties mogelijk. Op de LS5 kan bijvoorbeeld een automatische leiding voor het verwerken van leidingmateriaal worden aangesloten. Dit resulteert in een LC5, een krachtig systeem voor het snijden van plaat- en buismateriaal. Zowel de LS5 als de LC5 kenmerken zich door een modulair concept, compacte indeling, gebruiksgemak, verregaande automatisering en de nieuwste technologie.

Beide systemen zijn compact doordat de elektronische componenten in de machine zijn geïntegreerd. Hierdoor nemen ze relatief weinig ruimte in beslag en zijn ze snel te installeren. De grote werkruimte is gemakkelijk toegankelijk en er is een reeks optionele modules beschikbaar om de systemen precies op de behoeften van de klant af te stemmen.

Industrie van de toekomst Met hun vermogen om in productieprocessen te communiceren met andere systemen en productiebeheer, hun hoogontwikkelde processensoren - deze besturen en bewaken de verschillende functies van de fabriek - en hun geavanceerde besturingssoftware, voegen de LS5 en LC5 zich bij de belangrijkste technieken de maakindustrie naar Industrie 4.0 duwen.

Dat de installatie zo'n hoge mate van automatisering kent en eenvoudig te integreren is, komt vooral door de modulaire opbouw. Hierdoor kan het systeem meegroeien met de productiebehoefte van de klant. Onder andere de automatische laad- en losmodules en de platenmagazijnen bieden interessante mogelijkheden. De pijpverwerkingslijn kan achteraf worden ingebouwd om de productiecapaciteit en de autonomie van de fabriek verder te vergroten.

Plaat Voor het snijden van vlakke platen zijn de LS5 en LC5 verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen van 1500×3000 mm tot 2000×6000 mm. Het palletwisselsysteem kan zowel in de lengte als in de dwarsrichting op de machine worden geplaatst. Voor alle varianten is een compleet pakket automatiseringssystemen beschikbaar, inclusief laad- en lossystemen en palletopslagtorens. Met name de configuratie met een geïntegreerd platenmagazijn boven het palletwisselniveau is volgens BLM interessant en efficiënt. De resulterende installatie heeft een vrijwel onbeperkte autonomie, met slechts de afmetingen van een eenvoudig geautomatiseerd laad- en lossysteem.

De LC5 verwerkt buizen met een diameter tot 120 mm. Net als andere BLM-buislasers kan het systeem de buizen automatisch uit bundels in de machine laden en de onderdelen ook na bewerking lossen.

Eén lasersnijkop Zowel de buisbewerkings- als de plaatbewerkingslijnen werken autonoom, maar delen de lasersnijkop. De buisverwerkingslijn heeft een eigen bedieningsterminal, waarmee de gehele buisverwerking wordt aangestuurd. Dankzij twee bedieningsterminals is de gehele installatie eenvoudig te bedienen en is een snelle orderwisseling mogelijk.

Combisystemen Lasersystemen die zowel buizen als platen kunnen snijden, maken het mogelijk om met slechts één installatie in twee verschillende markten te opereren. Metaalverwerkende bedrijven kunnen potentiële nieuwe klanten benaderen, terwijl OEM-fabrikanten voor de productie van prototypes en hun producten niet meer op zoek hoeven naar andere leveranciers. Maar de LC5 is meer dan een plaatsysteem dat buizen kan snijden en vice versa. Het systeem onderscheidt zich door de mogelijkheid om snel te schakelen tussen de twee verwerkingstechnieken bij het verwerken van orders, de hoge mate van automatisering, de hoge capaciteit en de nauwkeurigheid/kwaliteit. Het is een systeem met twee fysiek gescheiden snijsystemen, die de lasersnijkop als combinatiesysteem delen en zo sturen dat zowel bij het snijden van platen als bij het snijden van buizen topprestaties worden behaald.

Techniek De LS5 en LC5 zijn optioneel leverbaar met een CO2-laserbron tot 4,5 kW of met een fiberlaserbron tot 6 kW vermogen. Een uitgebreide database van snijparameters, gebaseerd op BLM's praktijkervaring, garandeert hun betrouwbaarheid en snijkwaliteit. De 6 kW laserbron is verkrijgbaar met een zoomkop, die de eigenschappen van de laserstraal aanpast aan de eisen van verschillende materialen en het potentieel van de machine maximaliseert. Als een hoge mate van automatisering vereist is en palletmagazijnen worden gebruikt voor handmatige verwerking, is het volautomatische spuitdoppenwisselsysteem nuttig. De gebruiksvriendelijke en betrouwbare centreerhulp maakt het voor de machinist gemakkelijker om de hoogste nauwkeurigheid te bereiken bij het centreren van de spuitmonden voor maximale snijkwaliteit.

MDL las nog graag, maar is nu een compleet metaalbedrijf

Circulaire doorbraak nodig in maakindustrie

Verleng de levensduur van machines en bescherm het milieu met Surplex

Hannover Messe: digitaal en duurzaam

Vakmanschap op maat. GICOM is een veelzijdig metaalbewerkingsbedrijf met een uitgebreid assortiment plaatwerk…

Brancheorganisatie FPT-VIMAG en MetaalNieuws hebben elkaar nodig

TechniShow en ESEF Maakindustrie 2022 uitgesteld

'De druk op innovatie wordt alleen maar groter'

Pragmatische aanpak brengt leven in digitale fabriek

Vakmanschap op maat. GICOM is een veelzijdig metaalbewerkingsbedrijf met een uitgebreid assortiment plaatwerk…

Metaalbedrijf Baas in Almelo is al jaren een betrouwbaar en klantgericht…

Ontbramen, rond en klaar! Wij ontwikkelen, bouwen en verkopen topmachines voor ontbramen, afronden…

Met ons geavanceerde machinepark kunnen wij alle denkbare werkzaamheden voor u uitvoeren, met de…

247TailorSteel is de toonaangevende 'slimme' fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantenband…

Machines voor ontbramen, schuren, afronden, borstelen en metaal afwerken. Onze metaalmachines zorgen voor de afwerking…

efficiënter produceren met slimmere opslagsystemen voor plaatwerk en langgoed Een paar jaar geleden keken we naar…

05-04 Het bedrijf van Michiel de Hoog en Oscar van Buijtene groeit dan ook razendsnel. "Veel…

15-10 Het bedrijfspand van Van Kerkhof Metaalwerking Oss wordt momenteel flink uitgebreid. Dit brengt…

25-08 Fiber Laser Benelux te Ede vertegenwoordigt de fiberlasersnijmachines van Cutlite Penta in de Benelux.…

05-02 Voor het eerst heeft BLM Group Benelux, een eigen verkoop- en serviceorganisatie…

16-12 Meer dan honderd Adige buislasers zijn operationeel in de Benelux. Maar het programma...

04-12 Tijdens de Blechexpo en eerder op haar huisbeurs Intube heeft BLM Group, fabrikant…

06-11 Fabrikant van CNC-snijmachines en draagbare snij- en lasapparatuur Koike, gaat…

05-06 Er is veel animo voor TechniShow 2020. Hal 7 plaatwerk en hal 12 verspaning…

Klik hier om je aan te melden

MetaalNieuws, PlaatBewerkingsNieuws en MachiningNews zijn uitgaven van 54U Media BV

De lezers van MetaalNieuws zijn ruim 17.000 ondernemers in de Nederlandse en Belgische metaalverwerkende industrie, waarvan 12.000 tot het midden- en kleinbedrijf (MKB).

Wij, als 54U Media BV, geven om en gaan uiterst zorgvuldig om met uw gegevens. Onze website, MetaalNieuws, maakt gebruik van functionele, analytische, social media en advertentiecookies om uw websitebezoek zo eenvoudig en persoonlijk mogelijk te maken. Zo kunnen we relevante informatie en advertenties tonen en kun je eenvoudig content delen via je social media kanalen. Daarnaast verzamelen wij primaire gegevens om u de door u gevraagde informatie te kunnen verstrekken (gedrukte editie abonnementen en digitale nieuwsbrieven). Lees voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring.