Ook niet via sluiproutes naar België: wegen afgezet met containers

2021-12-27 18:49:02 By : Ms. Tina Liu

U gebruikt een adblocker. Als u de online krant wilt lezen en/of de advertenties wilt zien moet u deze uitzetten!

ROOSENDAAL - België heeft aan zijn grensovergangen in- en uitreiscontroles ingevoerd op 'niet-essentiële verplaatsingen' om zo de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Op grote doorgangsroutes controleert de politie, maar bij de sluiproutes is er gekozen voor een andere oplossing. Daar staat grote containers die de weg blokkeren.

Even de grens over naar België gaat sinds dit weekend niet meer zo makkelijk. De Belgische regering heeft reizen die niet als noodzakelijk worden beschouwd voorlopig verboden. Er wordt dan langs de grenzen van het land ook streng gecontroleerd. Bij grote doorgangsroutes vragen politieagenten Nederlanders rechtsomkeert te maken. Wie zich niet houdt aan het verbod op 'niet-essentiële verplaatsingen' riskeert een boete tot 4000 euro of drie maanden gevangenisstraf.

Toch probeerden Brabanders, maar ook Belgen nog over de landsgrenzen heen te gaan via de verschillende sluiproutes. Daar hebben een aantal gemeentes inmiddels ook al een oplossing voor gevonden. Sinds gistermiddag zijn er op diverse sluiproutes dranghekken en containers dwars over de weg gezet . 

Tekst gaat verder na tweets

De politie neemt het (volledig terecht) heel serieus en sluit de grenzen met Nederland af. #blijfinuwkot #blijfinuwland pic.twitter.com/h0rKipKVaQ

Ondertussen aan de Nederlands-Belgische grens ... pic.twitter.com/F7cunCGERq

De Nederlandse regering heeft vooralsnog geen extra maatregelen over de grenzen bekend gemaakt. Daardoor heeft de Nederlandse politie tot op heden aan de grens geen uitvoerende taak. België kan daarom zijn inwoners niet belemmeren Nederland in te komen. 

Belgie kan zijn inwoners niet belemmeren om uit te reizen naar Nederland, op dit moment is er door de Nederlandse overheid geen mandaat verleend om hier tegen op te treden.

Met collega's @wegpolitie_antwerpen aan de grens bij #Hazeldonk. Inreizen #België zonder noodzaak niet toegestaan. Zij zien toe, controleren en sturen u terug bij overtreding. Ook bekeuren zij: €4000 boete bij overtreding. Wij maakten even een collegiaal praatje en gaven hen wat morele steun in deze lastige tijd. Aan de grens hebben wij als Nederlandse politie tot op heden nog geen uitvoerende taak, omdat er op de Nederlandse grens nog geen extra maatregelen van kracht zijn. Voor meer informatie: https://www.belgium.be ^mb #coronavirus #BelgiumLockdown #Covid_19

Een bericht gedeeld door Politieteam Weerijs (@politieteamweerijs) op 21 Mrt 2020 om 11:47 (PDT)

Digitale krant Adverteren Advertentie aanleveren Redactie aanleveren Bezorging Bezorgklachten Folderverspreiding

Hoofdkantoor Zundert (bezoekadres) Molenstraat 17a-1 4881 CP Zundert Telefoon 076 – 599 81 11 Postadres Postbus 22 4880 AA Zundert

kantoor Goes Keizerstraat 3a 4461 AN Goes Telefoon 0118 – 61 76 61

kantoor Bergen op Zoom Sint Catharinaplein 12 4611 TS Bergen op Zoom Telefoon 0164 – 25 14 11

Internetbode.nl is hét actueel lokaal nieuwsplatform van Weekblad de Bode. Bij Uitgeverij de Bode staat de lezer centraal. De Bodes kenmerken zich door de grote hoeveelheid nieuws en informatie uit de directe leefomgeving, verzameld en geschreven door eigen journalisten en correspondenten, online en offline te delen met haar lezers.

Copyright Uitgeverij de Bode 2021. Niets van deze website mag worden overgenomen zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever. Gemaakt met behulp van pubble Privacy-statement.

© Copyright Internetbode. Het is niet toegestaan teksten, foto’s of enig onderdeel van deze website over te nemen of te verspreiden zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever. Gemaakt met behulp van pubble. | Privacy-statement.