MOC'17 tilt vrouwenvoetbal naar een hoger niveau: 'Ik probeer ze te leren wat ik graag had willen leren'

2021-12-01 04:18:04 By : Ms. Luna Lei

Je gebruikt een adblocker. Als u de online krant wilt lezen en/of de advertenties wilt zien, moet u deze uitzetten!

BERGEN OP ZOOM - Er zijn weinig kansen voor jonge meiden uit Bergen op Zoom om op hoog niveau te voetballen. MOC'17 wil daar verandering in brengen. De club start met een speciaal selectieteam. Voor hun eigen dames, maar ook voor voetballers van andere clubs die merken dat ze niet het niveau spelen dat ze eigenlijk zouden willen spelen. We hebben de club bekeken.

Simone Jooren begon zo'n acht jaar geleden als speelster bij MOC'17. Inmiddels is ze doorgestroomd naar het damesteam en is ze zelf ook trainer van de MO13. “Ik deed toen aan turnen, maar daar was ik een beetje klaar mee. Voetballen leek leuk, maar van mijn moeder mocht ik eigenlijk niet. Gelukkig stond mijn vader het toe", lacht ze.

"Mijn moeder vond het destijds een jongenssport, maar daar is ze op teruggekomen." Meisjesvoetbal is de laatste jaren enorm in populariteit gestegen. Volgens Simone heeft het succes van het Nederlands Dames Team daar aan bijgedragen. “En doordat we groter worden, is het niveau ook flink omhoog gegaan.”

Vrouwenvoetbal wordt volgens Simone echter niet altijd serieus genomen. Vrienden van Simone lachen soms om de damesteams. "Maar ik weet zeker dat de meisjes ze zouden verslaan", lacht ze. Zelf heeft Simone altijd heel fanatiek gevoetbald, ook had ze ambities om echt door te gaan met voetbal. “Totdat ik vorig jaar mijn kruisband scheurde. Ik ben nu aan het herstellen, maar dat duurt nog even.”

Simone weet nog niet of ze weer op hoog niveau wil spelen. “We spelen nu in de vijfde klasse. Dat is echt het laagste van het laagste, maar het is wel gezellig en dat helpt ook enorm.” Daarnaast helpt Simone de jonge meisjes om hogerop te komen. “Ik probeer ze te leren wat ik op die leeftijd graag had willen leren. Je ziet ze gewoon groeien, dat is erg leuk.”

Digitale krant Adverteren Advertentie plaatsen Bewerking indienen Bezorging Bezorgingsklachten Mapverspreiding

Hoofdkantoor Zundert (bezoekadres) Molenstraat 17a-1 4881 CP Zundert Telefoon 076 – 599 81 11 Postadres Postbus 22 4880 AA Zundert

Goes kantoor Keizerstraat 3a 4461 AN Goes Tel. 0118 – 61 76 61

Bergen op Zoom kantoor Sint Catharinaplein 12 4611 TS Bergen op Zoom Telefoon 0164 – 25 14 11

Internetbode.nl is het actuele lokale nieuwsplatform van Weekblad de Bode. Bij Uitgeverij de Bode staat de lezer centraal. De Bodes kenmerkt zich door de grote hoeveelheid nieuws en informatie uit de directe omgeving, verzameld en geschreven door eigen journalisten en correspondenten, zowel online als offline met haar lezers te delen.

Copyright Uitgeverij de Bode 2021. Niets van deze website mag worden verveelvoudigd zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever. Gemaakt met behulp van openbare Privacyverklaring.

© Copyright Internet-messenger. Het is niet toegestaan ​​teksten, foto's of enig onderdeel van deze website te kopiëren of te verspreiden zonder de uitdrukkelijke toestemming van de uitgever. Gemaakt met behulp van pub. | Privacyverklaring.