Microjoints worden nanojoints - MetaalNieuws, het laatste nieuws uit de Metaalbranche

2022-04-21 08:25:38 By : Ms. Cindy Kong

Home Nieuws Overzicht Microjoints worden nanojoints

Trumpf presenteert op haar Intech huisbeurs van 17 tot 20 mei in Ditzingen een nieuw proces voor meer efficiëntie en proceszekerheid bij het lasersnijden: het nanojoint-proces. Nanojoints zijn kleine stoppunten waarbij de laser bij het snijden niet volledig door het plaatwerk snijdt. Ze zorgen ervoor dat de componenten niet kantelen terwijl de laser de componenten uitsnijdt.

Medewerkers hoeven nauwelijks kracht te gebruiken om onderdelen met nanojoints te verwijderen. Dit bespaart tijd en ontlast het personeel in de productie.

“Met onze nanojoints kunnen gebruikers de procesbetrouwbaarheid tijdens het lasersnijden verbeteren en verschillende werkstappen efficiënter maken”, zegt productmanager Patrick Schüle.

Met de nanojoints besparen gebruikers materiaal en kosten doordat de onderdelen beter genest kunnen worden. Afhankelijk van de vorm van de componenten kunnen gebruikers zelfs nesten zonder schrootskeletten. Bovendien kunnen medewerkers veel sneller en gemakkelijker de gesneden delen van de gesneden plaat verwijderen. Trumpf biedt de nanoverbindingen voor zijn lasersnijmachines uit de series TruLaser 5000 fiber, TruLaser 3000 fiber en TruLaser 1000 fiber. Het proces kan achteraf worden uitgerust met een software-update.

achter wanneer de componenten worden gescheiden.

Tot nu toe worden vaak microjoints gebruikt om het plaatwerk tijdens het snijden te fixeren. De medewerker breekt deze af wanneer hij de onderdelen sorteert. De nieuwe nanojoints hebben veel voordelen ten opzichte van conventionele microjoints. De processnelheid neemt toe omdat de laser de mini-punjes veel sneller kan produceren tijdens het snijden dan conventionele microjoints. Medewerkers hoeven nauwelijks kracht te gebruiken om onderdelen met nanojoints te verwijderen. Dit bespaart tijd en ontlast het personeel in de productie. Handmatig nabewerken wordt meestal ook volledig geëlimineerd, omdat de nanojoints slechts een nauwelijks zichtbaar merkteken achterlaten wanneer de componenten worden gescheiden. Bij microjoints daarentegen is er een grotere beschadiging van de contouren, die de medewerker dan handmatig moet verwijderen.

Verbetering financiële positie PME zet door

Minder fouten en lagere kosten dankzij SCSN

Odin automatiseert in hoog tempo

IJzersterk vakmanschap op maat. GICOM is een veelzijdig metaalbewerkingsbedrijf met een uitgebreid assortiment plaatwerk…

Samenwerking MetaalNieuws en Flam3D

TechniShow komt op cruciaal tijdstip

Laser boort twee miljoen identieke gaten op 1 m2

Bij SafanDarley staat veel op stapel

Th. Wortelboer levert, verhuurd, repareert en onderhoud machines en gereedschappen voor onder meer lasvoorbewerking…

Metaalbedrijf Baas in Almelo is al meer dan 25 jaar een betrouwbare en klantgericht…

Met ons geavanceerde machinepark kunnen we elke denkbare bewerking voor u uitvoeren, met de…

Ontbramen, afronden en finishen! Wij ontwikkelen, bouwen en verkopen topmachines voor het ontbramen, afronden…

IJzersterk vakmanschap op maat. GICOM is een veelzijdig metaalbewerkingsbedrijf met een uitgebreid assortiment plaatwerk…

247TailorSteel is de toonaangevende ‘slimme’ fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen…

efficiënter produceren met slimmere opslagsystemen voor plaatwerk en langgoed Enkele jaren geleden zochten we bij…

Machines voor het ontbramen, schuren, afronden, borstelen en metaalfinishen. Onze metaalmachines verzorgen de afwerking…

12-04 De sombere, zelfs wat negatieve geluiden rond TechniShow ontgaan Eisma en Mans niet. Zoals…

21-03 De software omvat een reeks nieuwe opties om het transport van materialen flexibel en…

14-01 “Met BrightLine Speed ​​kunnen we de snijsnelheid tot 60 procent verhogen voor platen tot…

09-12 Het idee achter de campagne is afkomstig van een Duits reclamebureau die manieren zocht…

24-11 Trumpf had deze stap vorig jaar al aangekondigd. Tot dusverre heeft het bedrijf 55…

08-11 De technologie is compatibel met standaard Trumpf-lasersnijmachines en stelt gebruikers in staat om laskanten…

01-11 Veel bedrijven in de plaatwerksector vertrouwen nog steeds op handmatig lassen, dat zowel veel…

27-10 Teqram heeft met de EasyGrinder de Blechexpo Award gewonnen in de categorie oppervlaktebewerking. De…

Klik hier om je aan te melden

MetaalNieuws, PlaatBewerkingsNieuws en VerspaningsNieuws zijn uitgaven van 54U Media BV

De lezers van MetaalNieuws zijn ruim 17.000 ondernemers in de Nederlandse en Belgische metaalverwerkende industrie, waarvan er 12.000 behoren tot het midden- en kleinbedrijf (MKB).

Wij, als 54U Media BV, geven om, en dragen de uiterste zorg voor uw gegevens. Onze website, MetaalNieuws, maakt gebruik van functionele, analytische, social media en advertentie-cookies om je website-bezoek zo eenvoudig en persoonlijk mogelijk te maken. Op deze manier kunnen wij relevante informatie en advertenties tonen en kun je eenvoudig content via je social media kanalen delen. Daarnaast verzamelen wij primaire gegevens om u te kunnen voorzien van de door u aangevraagde informatie (abonnementen op printedities en digitale nieuwsbrieven). Lees voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring.