Mebema nieuwe partij in gebruikte handel CNC-machines - MetaalNieuws, het laatste nieuws uit de metaalbranche

2021-12-01 03:57:32 By : Mr. Xfanic Shenzhen

Home Nieuws Overzicht Mebema nieuwe partij in gebruikte handel CNC machines

Metaalbedrijven die een gebruikte verspanende of plaatbewerkingsmachine willen verkopen, bijvoorbeeld omdat ze zelf investeren in een nieuwe machine, kunnen hiervoor contact opnemen met Mebema. Dit is een nieuwe partij in de markt. Mebema is de officiële partner voor de Benelux van het Duitse bedrijf Gindumac, dat actief is op de internationale handelsmarkt in gebruikte machines.

Stan Reijrink, oprichter van Mebema, bij een grote Trumpf-laser met Stopa magazine, dat hij een tweede leven heeft gegeven in Oost-Europa. “Via Gindumac zijn we aangesloten op een gigantisch internationaal netwerk. Dit maakt onze positie erg sterk.”

Mebema is opgericht door Stan Reijrink, die zijn eerste transacties al heeft uitgevoerd. Hij is al meer dan 10 jaar actief in de metaalverwerkende industrie en kan bogen op ervaring als werkvoorbereider en projectleider bij verschillende leveranciers. Ook verkocht hij enkele jaren lasersnijmachines bij een machineleverancier, waar hij ook kennis opdeed van draai- en freesmachines.

Wanneer een metaalbedrijf een nieuwe machine koopt, moet er vaak een oude machine weg. Zo kwam Stan Reijrink bij de verkoop van lasersnijmachines in aanraking met de handel in gebruikte machines. “Een interessante wereld met volop kansen”, besloot hij. Daarom startte hij op 1 april Mebema, specialist in metaal- en kunststofbewerkingsmachines. “Wij zijn een partner op het gebied van inkoop, verkoop en service in zowel nieuwe als gebruikte CNC productiemachines. We richten ons op verspanende machines en plaatbewerkingsmachines, maar ook op spuitgietmachines en aanverwante systemen, met name automatisering.”

De nadruk ligt in eerste instantie op gebruikte machines. Reijrink ziet goede kansen om hiervoor een groot netwerk op te bouwen. Wat dat betreft heeft hij een meer dan goede start gemaakt. Mebema is het partnerbedrijf in de Benelux geworden voor Gindumac (Global Industrial Machinery Cluster), dat wordt gezien als toonaangevend bedrijf op de internationale handelsmarkt in gebruikte machines. Het Duitse bedrijf werkt wereldwijd met een uitgebreid netwerk van experts in gebruikte machines en heeft vestigingen in Duitsland, Spanje en India. “Via Gindumac zijn we aangesloten op een gigantisch internationaal netwerk. Dit maakt onze positie erg sterk.”

De verwachting van Stan Reijrink – mede gebaseerd op zijn ervaringen in de eerste maanden – is dat hij in Nederland en België veel meer gebruikte machines zal kopen dan hij verkoopt. “Mijn focus ligt echt op inkoop. Gebruikte CNC-machines uit Nederland hebben wereldwijd een goede reputatie. Omdat Nederlandse metaalbewerkers hun machines over het algemeen goed onderhouden en voorop willen lopen in de techniek. Ze zien de waarde in van blijven investeren, daarom vervangen ze hun machines vaak eerder dan andere. Hierdoor komen er vanuit Nederland veel relatief jonge gebruikte machines op de markt.”

Mebema is vooral geïnteresseerd in de A-merken, maar sluit de betere B-merken zeker niet uit. Op het gebied van plaatbewerkingsmachines zijn vooral lasersnijmachines, ponsmachines, afkantpersen en scharen interessant voor Reijrink. En natuurlijk de bijbehorende automatisering. Zo schonk hij onlangs met Stopa magazine in Oost-Europa een grote Trumpf-laser een nieuw leven. Hetzelfde geldt voor CNC-bewerkingsmachines, met name draai- en freesmachines. In China is een nieuwe eigenaar gevonden voor een 3-assig Hermle bewerkingscentrum.

Volgens Reijrink is Gindumac open en transparant over de prijzen. “We mikken vooral op volume in plaats van een paar mooie deals met enorme marges. Gindumac vermeldt ook openlijk de verkoopprijzen op haar website. Zo kan de verkopende partij altijd zien dat er een eerlijke prijs is betaald voor zijn machine.” Samen met Gindumac biedt Mebema gratis waardebepalingen aan. Aanvragen hiervoor kunnen via internet worden gedaan. “Aan de hand van wat informatie over het type machine, het merk en het bouwjaar geven we vervolgens een indicatie van de verkoopwaarde. Dat is een redelijk betrouwbare indicatie, want het is gebaseerd op Gindumac's enorme database met informatie van het wereldwijde netwerk."

Mebema biedt de verkopende partij verschillende mogelijkheden. “We kunnen ons beperken tot het bij elkaar brengen van vraag en aanbod. Dat betekent de minste kosten en het laagste risico voor ons en het hoogste rendement voor de verkoper, maar dan moet er geen haast zijn om de machine op te ruimen en de verkoopprijs te innen. We kunnen ook een machine kopen. Dan is de machine snel weg, maar zal de opbrengst wat lager zijn. Verder kunnen wij de kopende partij volledig ontzorgen. Dan verzorgen wij ook de gehele logistiek van demontage van de machine tot en met montage bij de nieuwe eigenaar, inclusief alle papierwerk. Maar de koper kan dit geheel of gedeeltelijk zelf doen. Wat dat betreft kunnen we maatwerk leveren.”

Mebema kan ook fabriekssluitingen en faillissementen op zich nemen, terwijl het hele inboedel opkoopt. Speciaal voor deze activiteiten heeft Gindumac een financieel sterk bedrijf opgezet dat dit kan organiseren.

Stan Reijrink verwacht dat hij in eerste instantie vooral met de gebruikte machines bezig zal zijn. Maar Mebema biedt ook nieuwe machines aan: kantpersen en scharen van het Chinese merk Accurl. Het assortiment omvat in eerste instantie vier verschillende soorten afkantpersen en drie knipscharen. Accurl ziet Europa als een groeimarkt en boekt momenteel flinke stappen op dit gebied. De Chinezen hebben al dealers in meerdere landen. Ze maken ook lasersnijmachines en ponsmachines. Op termijn kan Mebema deze mogelijk ook in de Benelux aanbieden. Gedetailleerde informatie over de Accurl afkantpersen en scharen vindt u op de Mebema website.

Multifunctionele vrachtwagen met kraan voor Jan van Dam

Maatwerk met Magnum-geluiddemper van ACE

Wanneer heb je een arbeidsongeschiktheidsverzekering nodig?

MKB op weg naar geautomatiseerde ketencommunicatie

Vakmanschap op maat. GICOM is een veelzijdig metaalbewerkingsbedrijf met een uitgebreid assortiment plaatwerk…

Made by Driessen breidt kantcapaciteit verder uit

Mebema nieuwe partij in gebruikte handel CNC machines

Het optimaliseren van het bewerkingsproces is vaak eenvoudig

VMC laat koningin Máxima zien hoe duurzaam een ​​metaalbedrijf kan zijn

AutoPOL verwerkt nu automatisch assemblages

Met ons geavanceerde machinepark kunnen wij alle denkbare werkzaamheden voor u uitvoeren, met de…

Ontbramen, rond en klaar! Wij ontwikkelen, bouwen en verkopen topmachines voor ontbramen, afronden…

Metaalbedrijf Baas in Almelo is al jaren een betrouwbaar en klantgericht…

247TailorSteel is de toonaangevende 'slimme' fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantenband…

efficiënter produceren met slimmere opslagsystemen voor plaatwerk en langgoed Een paar jaar geleden keken we naar…

Vakmanschap op maat. GICOM is een veelzijdig metaalbewerkingsbedrijf met een uitgebreid assortiment plaatwerk…

Machines voor ontbramen, schuren, afronden, borstelen en metaal afwerken. Onze metaalmachines zorgen voor de afwerking…

19-10 Accurl CNC Machine Tools heeft een productiefaciliteit van 45.000 vierkante meter in China,…

24-06 Na een paar vreemde, bijna onwerkelijke maanden draait RoboJob alweer op volle toeren. De…

08-05 De TNC Club van Heidenhain Nederland organiseert de eerste van een…

13-03 De Index-groep houdt van 26 t/m 29 maart een open huis in…

06-03 DMG Mori opent gerenoveerde accommodatie in…

05-12 Een belangrijk onderdeel van de CNC-machine is de spindel. Okuma Europe geeft dit deel…

06-11 Humacs Krabbendam heeft de vertegenwoordiging van Rema Control verworven. Deze Italiaanse machinefabrikant produceert verticale…

29-08 Op de komende AMB, van 18 tot 22 september in Stuttgart, presenteert Cellro zijn…

Klik hier om je aan te melden

MetaalNieuws, PlaatBewerkingsNieuws en MachiningNews zijn uitgaven van 54U Media BV

De lezers van MetaalNieuws zijn ruim 17.000 ondernemers in de Nederlandse en Belgische metaalverwerkende industrie, waarvan 12.000 tot het midden- en kleinbedrijf (MKB).

Wij, als 54U Media BV, geven om en gaan uiterst zorgvuldig om met uw gegevens. Onze website, MetaalNieuws, maakt gebruik van functionele, analytische, social media en advertentiecookies om uw websitebezoek zo eenvoudig en persoonlijk mogelijk te maken. Zo kunnen we relevante informatie en advertenties tonen en kun je eenvoudig content delen via je social media kanalen. Daarnaast verzamelen wij primaire gegevens om u de door u gevraagde informatie te kunnen verstrekken (gedrukte editie abonnementen en digitale nieuwsbrieven). Lees voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring.