LVD neemt automatiseringsafdeling Duitse robotbouwer Kuka over - Vraag & Aanbod

2022-09-18 03:30:36 By : Mr. JACK XUAN

Home / LVD neemt automatiseringsafdeling Duitse robotbouwer Kuka over

De West-Vlaamse machinebouwer LVD heeft de Belgische automatiseringsafdeling van de Duitse robotbouwer Kuka overgenomen en werpt zich daarmee op de markt van automatisering.

Het Duitse Kuka staat bekend om zijn industriële robots en automatiseringssystemen. Het heeft besloten zich toe te leggen op robots en diensten en niet langer op automatiseringssystemen. Dit is de reden dat het de Solutions afdeling van Kuka Benelux in Houthalen-Helchteren in de verkoop heeft gezet. 

Vandaag laat het bedrijf in een persverklaring weten dat het een overname deal heeft gesloten met de machinebouwer LVD  uit Gullegem. Het West-Vlaamse bedrijf is een wereldspeler op het gebied van metaalbewerkingsmachines. In deze hoedanigheid heeft men ook een goed overzicht van de krapte op de arbeidsmarkt de laatste jaren. Hierin moet de verklaring van de overname gezocht worden. Door een gebrek aan arbeidskrachten, zetten bedrijven vol in op automatisering van hun productielijnen. Op deze ontwikkeling probeert LVD in te spelen. 

‘Door het enorme tekort aan technisch geschoolde krachten heeft de maakindustrie het in heel het Westen moeilijk. Daarom is de vraag naar technologie om mensen te vervangen groot. In de VS, waar de arbeidsvijfer zo goed als leeg is, zit ons orderboek stampvol’, becommentarieert LVD-CEO en medeaandeelhouder Carl Dewulf in de zakenkrant De Tijd de overname.  

Bij de Solutions afdeling van Kuka Benelux in Houthalen-Helchteren werken een 20-tal specialisten op het gebied van robotisering en automatisering van productielijnen. Ook zijn er filialen in Duitsland en Finland bij de deal betrokken.  

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bewaar mijn naam, e-mailadres en site in deze browser voor de volgende keer wanneer ik een reactie plaats.

Vanwege de Brexit is er veel onduidelijkheid over de productwetten die in de UK (United Kingdom) gelden of gaan gelden. Sinds kort is daar

Mocht aluminiumbedrijf Aldel in Delfzijl onverhoopt failliet gaan, dan kunnen de werknemers alsnog rekenen op een goede ontslagvergoeding. ‘We hebben een unieke afspraak gemaakt

Kort samengevat ziet de huidige Europese staalmarkt er als volgt uit: Uitblijvend herstel van de vraag, nog steeds te hoge voorraden, lage importprijzen, stabiele

Een kwart van de ondernemers in de energie-intensieve sectoren verwacht dit jaar al serieus verlies te draaien als gevolg van de extreem gestegen energieprijzen.

Wilt u ook 2x per week op de hoogte gehouden worden van alle actualiteiten in de maakindustrie?

Meldt u zich dan hier aan voor de gratis nieuwsbrief van vraagenaanbod.nl