Leerlingen Pius X College leren verbinden en booglassen - Vraag & Aanbod

2022-09-18 03:28:58 By : Mr. Alex Jam

Home / Leerlingen Pius X College leren verbinden en booglassen

Binnen het project ‘Tukkervlet’ bouwen vierdejaars leerlingen van Pius X College in Almelo zelf een stalen boot. Machinefabriek Boessenkool heeft zich als sponsor aan dit unieke schoolproject verbonden.

De eerste schaalmodellen kunnen worden gerealiseerd zodat daarna met het echte werk gestart kan worden: een stalen boot van 6 meter lang en bijna 2 meter breed. Diverse technieken en machines worden daarbij toegepast. het project past prima binnen de diverse keuzevakken van PIE (Produceren Installeren & Energie) het verbinden van materialen, booglassen en constructiewerken. Binnen het Pius X College werken naast de PIE leerlingen ook leerlingen van andere profielen aan de realisatie van dit bijzondere project. Zo zullen de leerlingen van het profiel Bouwen Wonen & Interieur onder andere het hout- en schilderwerk voor hun rekening nemen. Leerlingen van het profiel Media Vormgeving & ICT zorgen voor een passende belettering. 

Docent en projectleider Jos van Helden spreekt van ‘een voorbeeldproject waarin alles mooi samen komt’. Maar hij geeft ook aan dat het ‘een pittige en uitdagende opdracht is waar leerlingen alles uit de kast – of eigenlijk uit de boot – moeten halen’.

Zodra de ‘Tukkervlet’ gerealiseerd is zal deze te water worden gelaten recht tegenover het bedrijfspand van Machinefabriek Boessenkool. Naar verwachting zal dit medio mei 2021 gebeuren. Directeur Eelco Osse van Machinefabriek Boessenkool vind het project een mooi voorbeeld van de vele samenwerkingen met de school. ‘Leerlingen hebben praktijkervaring hard nodig, wij hebben jonge vakmensen hard nodig’ aldus Osse. ‘Daar werken wij graag aan mee’. 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bewaar mijn naam, e-mailadres en site in deze browser voor de volgende keer wanneer ik een reactie plaats.

Vanwege de Brexit is er veel onduidelijkheid over de productwetten die in de UK (United Kingdom) gelden of gaan gelden. Sinds kort is daar

Mocht aluminiumbedrijf Aldel in Delfzijl onverhoopt failliet gaan, dan kunnen de werknemers alsnog rekenen op een goede ontslagvergoeding. ‘We hebben een unieke afspraak gemaakt

Kort samengevat ziet de huidige Europese staalmarkt er als volgt uit: Uitblijvend herstel van de vraag, nog steeds te hoge voorraden, lage importprijzen, stabiele

Een kwart van de ondernemers in de energie-intensieve sectoren verwacht dit jaar al serieus verlies te draaien als gevolg van de extreem gestegen energieprijzen.

Wilt u ook 2x per week op de hoogte gehouden worden van alle actualiteiten in de maakindustrie?

Meldt u zich dan hier aan voor de gratis nieuwsbrief van vraagenaanbod.nl