Lasergraph groeit hard - MetaalNieuws, het laatste nieuws uit de Metaalbranche

2021-12-01 03:59:31 By : Mr. Cao ShengNan

Home Nieuws Overzicht Lasergraph groeit hard

Wie op zoek is naar lasersnijmachines tijdens METAVAK is ongetwijfeld op de stand van Lasergraaf beland. De prijsvechter uit Hilvarenbeek had een combinatie van plaat- en buisvezellasers, een fibermarkeerlaser en een krachtige compacte winkelfiberlaser naar de beursvloer gebracht.

Lasergraaf is leverancier van fiberlasermachines en heeft het agentschap in Nederland voor verschillende merken, zoals G. Weike, Bofa International, XT Laser, Raycus Laser, Friendess en Ruida. Tijdens METAVAK konden bezoekers een op een fibermarkeerlaser gepersonaliseerde aluminium portemonnee mee naar huis nemen. Iets wat volgens Lasergraaf veel bezoekers trok. “Soms konden we het amper bijbenen, maar uiteindelijk gingen we met veel aanvragen naar huis”, zegt accountmanager Nastja Romanova.

Uitbreiding Ook de leverancier van fiberlasermachines had goed nieuws te melden: de showroom wordt verbouwd en uitgebreid. Daarnaast is het bedrijf op zoek naar een nieuwe bedrijfshal en extra showroom. Deze uitbreidingen zijn nodig omdat Lasergraaf zich naast de fiberlasers van de Chinese producent G. Weike ook richt op buislasertechnologie en lassen met laserlicht. Volgens Peter Scheepens, directeur van Lasergraaf, is het MKB al langer geïnteresseerd in fiberlasermachines, maar is de trend gezet om lasermachines te combineren met buis- en pijplasers. "Veel bedrijven stappen nu in om complexe werkstukken in eigen beheer uit te voeren of om prototyping en kleine series in hun eigen werkplaatsen te produceren", zegt hij. “Sneller doorlooptijden, multifunctionaliteit en kostenreductie zijn de belangrijkste redenen om een ​​fiberlaser aan te schaffen.”

Handlaserlassen Daarnaast verwacht Scheepens dat 2020 het jaar wordt van het handlaserlassen. "De vraag naar deze technologie is enorm", vervolgt hij. “Lassen met laserlicht heeft veel voordelen ten opzichte van conventionele lastechnieken. De laserlasmachines zijn zo populair dat er een lange wachtlijst is voor demonstraties en leveringen van machines. De fabrieken van G. Weike draaien op volle capaciteit om aan de wereldwijde vraag te kunnen voldoen en er wordt al gesproken over het bouwen van nieuwe fabrieken om de capaciteit voor laserlasmachines aanzienlijk te vergroten."

Multifunctionele vrachtwagen met kraan voor Jan van Dam

Maatwerk met Magnum-geluiddemper van ACE

Wanneer heb je een arbeidsongeschiktheidsverzekering nodig?

MKB op weg naar geautomatiseerde ketencommunicatie

Ontbramen, rond en klaar! Wij ontwikkelen, bouwen en verkopen topmachines voor ontbramen, afronden…

Made by Driessen breidt kantcapaciteit verder uit

Mebema nieuwe partij in gebruikte handel CNC machines

Het optimaliseren van het bewerkingsproces is vaak eenvoudig

VMC laat koningin Máxima zien hoe duurzaam een ​​metaalbedrijf kan zijn

AutoPOL verwerkt nu automatisch assemblages

Ontbramen, rond en klaar! Wij ontwikkelen, bouwen en verkopen topmachines voor ontbramen, afronden…

Machines voor ontbramen, schuren, afronden, borstelen en metaal afwerken. Onze metaalmachines zorgen voor de afwerking…

Metaalbedrijf Baas in Almelo is al jaren een betrouwbaar en klantgericht…

efficiënter produceren met slimmere opslagsystemen voor plaatwerk en langgoed Een paar jaar geleden keken we naar…

Met ons geavanceerde machinepark kunnen wij alle denkbare werkzaamheden voor u uitvoeren, met de…

247TailorSteel is de toonaangevende 'slimme' fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantenband…

Vakmanschap op maat. GICOM is een veelzijdig metaalbewerkingsbedrijf met een uitgebreid assortiment plaatwerk…

01-11 Veel bedrijven in de plaatwerkindustrie vertrouwen nog steeds op handmatig lassen, wat zowel...

08-09 De producten die Widenhorn levert zijn gericht op de plaatverwerkende industrie en zijn machine onafhankelijk. Die…

31-05 Wil jij jouw noviteiten delen in deze speciale uitgave in een oplage van bijna…

10-03 Het LAC krijgt regelmatig de vraag hoe om te gaan met krachtige handmatige laserlassystemen in…

01-02 Wilt u uw noviteiten in deze speciale edities delen in een oplage van bijna…

27-10 NTS Hermus begon ruim 13 jaar geleden met laserlassen. De eerste installatie, een…

21-10 'Er is geld genoeg, maar onzekerheid houdt investeringen tegen.' Dat is wat ik…

19-10 Intelligente lockdown, groepsimmuniteit, social distancing, maskerplicht, thuisquarantaine, pcr-test, triagetent, avondklok, anderhalvemetersamenleving, zoomsessie, naklacht, knuffelangst,...

Klik hier om je aan te melden

MetaalNieuws, PlaatBewerkingsNieuws en MachiningNews zijn uitgaven van 54U Media BV

De lezers van MetaalNieuws zijn ruim 17.000 ondernemers in de Nederlandse en Belgische metaalverwerkende industrie, waarvan 12.000 tot het midden- en kleinbedrijf (MKB).

Wij, als 54U Media BV, geven om en gaan uiterst zorgvuldig om met uw gegevens. Onze website, MetaalNieuws, maakt gebruik van functionele, analytische, social media en advertentiecookies om uw websitebezoek zo eenvoudig en persoonlijk mogelijk te maken. Zo kunnen we relevante informatie en advertenties tonen en kun je eenvoudig content delen via je social media kanalen. Daarnaast verzamelen wij primaire gegevens om u de door u gevraagde informatie te kunnen verstrekken (gedrukte editie abonnementen en digitale nieuwsbrieven). Lees voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring.