Kantpers Goudsmit Magnetics doet het weer super! - MetaalNieuws, het laatste nieuws uit de Metaalindustrie

2021-12-01 04:16:56 By : Mr. Wansheng He

Home Nieuws Overzicht Kantpers Goudsmit Magnetics functioneert weer top!

De besturing haperde soms, gegevens van de messen en matrijzen moesten soms opnieuw worden ingevuld en programma's verdwenen. Bij Goudsmit Magnetics was men zelfs een beetje bang dat de harde schijf van de LVD-afkantpers uit 2005 zou crashen. Hoog tijd dus om deze machine eens goed onder handen te nemen. En dat deed Morris Solutions onlangs.

Kantpersoperator Wilfred Feijen (links) en Piet van Kraaij, Planbureau Inkoper, bij de omgebouwde kantpers. Dankzij de nieuwe besturing is het programmeren bij de bank veel leuker en eenvoudiger en dus sneller.”

Goudsmit Magnetics in Waalre ontwerpt en bouwt industriële magneetsystemen en hightech magneetcomponenten. Deze vinden wereldwijd hun weg naar onder meer de food-, automotive-, recycling-, metaal-, farmacie-, offshore-, chemie-, hightech-, aerospace-industrie.

Voor de productie hiervan besteedt Goudsmit veel lasersnij- en kantwerk uit aan toeleveranciers in de omgeving. Maar de magneetspecialist heeft ook een eigen afkantpers voor het maken van prototypes en de meer complexe producten. Sinds de komst van het laserlassysteem van Trumpf is de kantpers ook om een ​​andere reden belangrijk geworden. “Er moeten veel mallen gemaakt worden voor onze laserlasser”, zegt Piet van Kraaij, Planbureau Inkopers. “Mede daarom hebben we ook geïnvesteerd in onze eigen lasersnijmachine. In combinatie met de kantpers kunnen we heel snel matrijzen maken.”

Een goed werkende kantpers is daarom van groot belang. De LVD-afkantpers bij Goudsmit heeft een capaciteit van 170 ton en een werklengte van 3000 mm. Hierop worden staal, RVS en aluminium geplaatst, variërend in dikte van 0,5 tot 8 mm, afhankelijk van de in te stellen lengte.

De directe aanleiding om Morris Solutions in te schakelen was een probleem met de Brouwer ponsmachine, die schuin tegenover de kantpers in de werkplaats staat. “Op een gegeven moment ontdekten we dat alle programma’s verdwenen waren”, zegt Van Kraaij. “Dat kwam omdat we waren vergeten de batterijen te vervangen. Daardoor konden we even niets met de ponsmachine doen. Een van onze IT-specialisten wees ons er toen op dat er 'elke keer stukjes omvallen in je kantpers'.”

Goudsmit overwoog even om een ​​nieuwe kantpers aan te schaffen, gezien de leeftijd van de bestaande. “Maar we wisten dat het een afkantpers van topkwaliteit was”, zegt Van Kraaij. “Bovendien is hij speciaal voor ons gemaakt met een extra werkhoogte van 300 mm om ook containers te kunnen plaatsen. Mechanisch was de machine nog steeds erg goed. Onze conclusie was dat een retrofit de beste optie was.”

Hiervoor nam Van Kraaij contact op met Morris Solutions, de retrofitspecialist uit Joure, die hij al was tegengekomen op de TechniShow. “Morris Giaconne kwam hier op bezoek en hij was heel goed voorbereid. Hij had een model meegebracht van de monitor die hij erop zou plaatsen en kon ons precies uitleggen wat hij ging doen om een ​​einde te maken aan onze problemen en ons weer een topkantpers te bezorgen.”

De machine was in drie dagen volledig omgebouwd. Alle elektronica is vernieuwd en de oude beveiliging is vervangen door moderne Lasersafe beveiliging. De hele computer is eruit gehaald en vervangen door een nieuwe. Met andere woorden: de kantpers is voorzien van een nieuwe besturing met een nieuw scherm. “Dit scherm is veel groter dan het vorige”, zegt machinist Wilfred Feijen. “Dat maakt het programmeren bij de bank echt een stuk leuker en eenvoudiger en dus sneller.” Ook kunnen de fabrikanten van Goudsmit Magnetics dankzij de software van Morris Solutions de kantpers nu offline programmeren.

Van Kraaij is uitermate tevreden over de manier waarop de retrofit is uitgevoerd en over de instructie die daarna is gegeven over programmeren op de kantpers en offline programmeren. Ook hij is zeer te spreken over het resultaat: “De bediening is eenvoudiger, we kunnen sneller werken – met kortere doorlooptijden – en nauwkeuriger snijkanten. Zeker ook met ons speciaal gereedschap voor het trompetten (maken van een verzonken gat) en stelgrepen.” Hij is onder de indruk van Morris. “Hij denkt na over de toekomst en hoe de rand er over tien jaar uitziet. We bezochten Joure en hij liet ons zijn handschoen zien met een hoekmeetsensor. Dat kan voor ons een interessant hulpmiddel zijn om nauwkeuriger te formuleren.”

Bij het installeren van de software ontdekte Morris ook dat er iets mis was met de kantpers: de ram en de onderste matrijs bleken enkele tienden van een mm scheef te staan. Hij kwam speciaal terug om dit op te lossen. Goudsmit Magnetics heeft inmiddels ook de kantpers bij Morris Solutions geserviced, een geruststellende gedachte.

Multifunctionele vrachtwagen met kraan voor Jan van Dam

Maatwerk met Magnum-geluiddemper van ACE

Wanneer heb je een arbeidsongeschiktheidsverzekering nodig?

MKB op weg naar geautomatiseerde ketencommunicatie

efficiënter produceren met slimmere opslagsystemen voor plaatwerk en langgoed Een paar jaar geleden keken we naar…

Made by Driessen breidt kantcapaciteit verder uit

Mebema nieuwe partij in gebruikte handel CNC machines

Het optimaliseren van het bewerkingsproces is vaak eenvoudig

VMC laat koningin Máxima zien hoe duurzaam een ​​metaalbedrijf kan zijn

AutoPOL verwerkt nu automatisch assemblages

Metaalbedrijf Baas in Almelo is al jaren een betrouwbaar en klantgericht…

Ontbramen, rond en klaar! Wij ontwikkelen, bouwen en verkopen topmachines voor ontbramen, afronden…

247TailorSteel is de toonaangevende 'slimme' fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantenband…

Met ons geavanceerde machinepark kunnen wij alle denkbare werkzaamheden voor u uitvoeren, met de…

Machines voor ontbramen, schuren, afronden, borstelen en metaal afwerken. Onze metaalmachines zorgen voor de afwerking…

efficiënter produceren met slimmere opslagsystemen voor plaatwerk en langgoed Een paar jaar geleden keken we naar…

Vakmanschap op maat. GICOM is een veelzijdig metaalbewerkingsbedrijf met een uitgebreid assortiment plaatwerk…

20-10 Van Soest: ”Ik denk dat het voor iedereen geldt dat we een bijzondere tijd hebben…

06-10 De kwaliteit van kathodepoeders zoals nikkel, cadmium en lithium moet optimaal zijn om…

29-09 Variërende materiaaldiktes en spanningen in de plaat maken het vaak moeilijk bij plaatbewerking…

25-09 Maar de nadruk zal vooral op Haco liggen. Besten Machines is dit…

16-06 WIFO-Anema is een begrip op het gebied van agrarische (vooral akkerbouw) en aanbouwdelen.…

09-06 “Omdat dat eigenlijk een onlogische route is, omdat je alleen de plaatlayout kunt knippen…

23-03 Want toen Adlas nog exclusief in Arkel lag, vormde de rivier De Boven…

09-03 Ziptool is het bedrijf van Bart Embrechts. Hij deed het 5 jaar geleden...

Klik hier om je aan te melden

MetaalNieuws, PlaatBewerkingsNieuws en MachiningNews zijn uitgaven van 54U Media BV

De lezers van MetaalNieuws zijn ruim 17.000 ondernemers in de Nederlandse en Belgische metaalverwerkende industrie, waarvan 12.000 tot het midden- en kleinbedrijf (MKB).

Wij, als 54U Media BV, geven om en gaan uiterst zorgvuldig om met uw gegevens. Onze website, MetaalNieuws, maakt gebruik van functionele, analytische, social media en advertentiecookies om uw websitebezoek zo eenvoudig en persoonlijk mogelijk te maken. Zo kunnen we relevante informatie en advertenties tonen en kun je eenvoudig content delen via je social media kanalen. Daarnaast verzamelen wij primaire gegevens om u de door u gevraagde informatie te kunnen verstrekken (gedrukte editie abonnementen en digitale nieuwsbrieven). Lees voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring.