Jansen&Heuning: passie voor bulkhandling - Bulkgids

2021-12-01 04:17:39 By : Ms. Tina Zhao

Een nieuwe lasersnijmachine en 1198 zonnepanelen op het dak illustreren de ambitie van Jansen&Heuning om op duurzame wijze bulktransport- en opslagsystemen van topkwaliteit te produceren. Het Groningse bedrijf wordt graag betrokken bij de eerste fase van het ontwerpproces van de klant.

“Jammer dat we vanwege geheimhoudingsplicht niet al onze projecten bij naam mogen tonen”, zegt Wiert Vos, commercieel directeur Jansen&Heuning. “Ook bij een grote, lopende opdracht waarin onze expertise uitblinkt, staat vertrouwelijkheid op het spel. Een succesfactor van dit project was dat we in een vroeg stadium betrokken waren. Op dat moment had de klant alleen de proces- en instrumentatieschema's klaar en waren de benodigde mogelijkheden bekend. We hebben vanaf het begin mee kunnen denken over het ontwerp van de eigenlijke fabriek, de keuze en maatvoering van de installaties en hun plaats in de fabriek.”

De kritische installaties voor het project worden vervaardigd in de fabriek van Jansen&Heuning. “We hebben een uitstekend uitgeruste werkplaats en de professionals om dergelijke uitdagingen aan te gaan. Het lassen gebeurt volgens speciale procedures en wordt uitgevoerd door medewerkers die gecertificeerd zijn door DNV. Ook is er geïnvesteerd in een nieuwe lasersnijmachine om zo snel mogelijk te kunnen reageren en de levertijden kort te houden.” Wiert Vos vindt het belangrijk dat het productieproces duurzaam is. Zo zijn er 1198 zonnepanelen op het dak van het bedrijf geplaatst. De gebouwen zijn geïsoleerd en de hele fabriek is voorzien van energiezuinige led-verlichting.

Zie ook: Jansen&Heuning vervangt liften

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.