Hoekman RVS investeert in 30 kW Eagle fiberlaser - MetaalNieuws, het laatste nieuws uit de Metaalbranche

2022-05-22 01:21:25 By : Mr. Bruce Zhao

Home Nieuws Overzicht Hoekman RVS investeert in 30 kW Eagle fiberlaser

Bij Hoekman RVS zal vanaf september een 30 kW Eagle iNspire lasernijmachine operationeel zijn. Om optimaal gebruik te maken van de voordelen van deze machine, koppelt de RVS-specialist in Nieuwleusen hier een volautomatisch magazijn en een AGV van Remmert aan.

De Eagle fiberlaser heeft de nieuwste eVa-laserkop, die minder vervuiling geeft en veel minder vervanging van het beschermglas van de lens vraagt.

Volgens Gert Hoekman zal deze investering een nieuwe dynamiek en andere werkwijze in het bedrijf met zich mee brengen. “We krijgen nieuwe technologie tot onze beschikking en kunnen hiermee nieuwe segmenten met andere opdrachtgevers gaan benaderen.”

Vanaf september kan Hoekman RVS zijn productie snijden op een Eagle iNspire 1530 F30.0. “Deze heeft naast een 30kW krachtbron ook een dynamische acceleratie tot 6G, die de piercingtijd tot een minimum verlaagt, en een ergonomische palletwisselaar die in 9 seconden wisselt”, legt Hoekman uit. “Dit alles geeft ons zoveel tijdwinst dat alle onderdelen nog sneller worden gesneden. Hiermee creëren we heel veel capaciteit en worden de levertijden nog korter.”

Naast snel is deze fiberlaser betrouwbaar, kwalitatief en krachtig. Én duurzaam met zijn lage energieverbruik en de nieuwste eVa-laserkop, die tot wel vier keer minder vervuiling geeft en tien keer minder vervanging van het beschermglas van de lens vraagt. Het productieproces is daardoor minder gevoelig voor storingen. Om de voordelen van de nieuwe laser maximaal te benutten, koppelt Hoekman RVS hier een Remmert volautomatisch magazijn en een Remmert AGV (automated guided vehicle) aan. Het magazijn levert maar liefst 80% winst op voor wat betreft handlingssnelheid. De AGV kan in de nachtelijke uren zorgen voor een volledig zelfstandige productielijn.

De belangrijkste reden om deze hypermoderne lasersnijmachine aan te schaffen, is dat Hoekman RVS zijn concurrentiepositie wil versterken. “Ik had je voor de Blechexpo 2021 uitgelachen als je me toen had gezegd dat wij zouden overstappen op een 30 kW lasersnijder. Maar wij zijn nooit van de kleine stappen geweest. Onze positie in de markt is ook ontstaan doordat wij altijd vooruitstrevend zijn geweest in ons machinepark. Net als met andere innovaties en digitalisering.

En als je dan toch moet vervangen, dan maar meteen een grote stap vooruit. Dat is deze 30 kW zeker. Naast onze 10 kW en onze groot formaat 10 kW lasersnijder van 6×2 m, verdubbelt de nieuwe machine onze totale lasersnijcapaciteit. Zeker met grote series en materiaaldiktes tussen de 10 en 30 mm gaan we heel snel en kwalitatief op een veel hoger niveau produceren.”

Hoekman verwacht dan ook vooral die segmenten waar seriematig dikkere plaatdiktes worden verwerkt veel voordeel te kunnen bieden. “Heel belangrijk in onze denkwijze zijn onze huidige klanten. Het voordeel van deze supersnelle machine voelen zij direct in hun portemonnee. De snellere lasersnijtijd betekent goedkopere offertes en orders. En – na de inwerktijd – ook snellere levertijden.”

De hele investering betekent voor Hoekman RVS veel extra denkwerk en een flinke, interne verhuizing. De oude 7kW lasersnijder was snel verkocht aan het buitenland. Het stroomhuis krijgt dubbele power en de ICT-aansluiting op de bestaande systemen, de inkoop en het magazijn vragen ook de nodige aandacht. “Iedereen gaat dus volle bak aan de slag om de plaatsing van de Eagle iNspire in augustus vlekkeloos te laten verlopen”, besluit Hoekman.

Omzet industrie vooral door hogere prijzen in eerste kwartaal 24,5% hoger

Descotech Metal wint OOM Award

Kwaliteitsgevels en -borging in Façades 2022

Trumpf heeft handen vol aan ‘waanzinnige orderintake’

Inbrengveiling Troostwijk voor een of enkele machines

Metaalbedrijf Baas in Almelo is al meer dan 25 jaar een betrouwbare en klantgericht…

Compacte uitbreiding van snijcapaciteit Daamit

VDL lanceert online bestelplatform OrderOn.com

RVS-specialist Dumaco Woerden blinkt uit in XXL productie

Samenwerking MetaalNieuws en Flam3D

TechniShow komt op cruciaal tijdstip

Met ons geavanceerde machinepark kunnen we elke denkbare bewerking voor u uitvoeren, met de…

Ontbramen, afronden en finishen! Wij ontwikkelen, bouwen en verkopen topmachines voor het ontbramen, afronden…

247TailorSteel is de toonaangevende ‘slimme’ fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen…

Metaalbedrijf Baas in Almelo is al meer dan 25 jaar een betrouwbare en klantgericht…

efficiënter produceren met slimmere opslagsystemen voor plaatwerk en langgoed Enkele jaren geleden zochten we bij…

Machines voor het ontbramen, schuren, afronden, borstelen en metaalfinishen. Onze metaalmachines verzorgen de afwerking…

Th. Wortelboer levert, verhuurd, repareert en onderhoud machines en gereedschappen voor onder meer lasvoorbewerking…

IJzersterk vakmanschap op maat. GICOM is een veelzijdig metaalbewerkingsbedrijf met een uitgebreid assortiment plaatwerk…

25-04 De (internationale) markt kent Dumaco Woerden ook wel als ReviconBarosta. Revicon is van oudsher…

20-04 De komende weken zullen de engineers van Amada de nieuwe machine installeren en aansluiten…

19-04 De nieuwe faciliteit beschikt over een grote showroom waar een selectie van de nieuwste…

12-04 De Ventis-3015AJ is de eerste fiberlasersnijmachine van Amada die is uitgerust met de speciaal…

28-03 Op de uitnodigingskaart voor de festiviteiten wordt dan ook melding gemaakt van het 37-jarig…

16-03 Fiber Laser Benelux is leverancier van de veelzijdige fiberlaser systemen van de Italiaanse fabrikant…

15-03 Horst en Landeweerd hebben de afgelopen periode veel zaken aangepakt. Na de investeringen in…

15-03 Directeur/eigenaar Jessica van Schijndel en haar team zijn drukdoende Van Schijndel Metaal – dat…

Klik hier om je aan te melden

MetaalNieuws, PlaatBewerkingsNieuws en VerspaningsNieuws zijn uitgaven van 54U Media BV

De lezers van MetaalNieuws zijn ruim 17.000 ondernemers in de Nederlandse en Belgische metaalverwerkende industrie, waarvan er 12.000 behoren tot het midden- en kleinbedrijf (MKB).