Hego RVS & Aluminium breidt service uit met lasersnijden - MetaalNieuws, het laatste nieuws uit de metaalbranche

2021-12-14 19:29:58 By : Ms. angie huang

Home Nieuws Overzicht Hego RVS & Aluminium breidt service uit met lasersnijden

Hego RVS & Aluminium in Almere maakt al jaren de transitie door van pure groothandel naar full service leverancier van RVS en aluminium plaatmateriaal. In dat proces is onlangs een nieuwe stap gezet met de aanschaf van een Bystronic lasersnijmachine met volledige automatisering. Dit is een gebruikte installatie, geleverd door Weber Laserservice. De laserspecialist uit Heteren heeft de installatie volledig onder handen genomen, waardoor deze er weer als nieuw uitziet.

Hego (dertig medewerkers) begon 40 jaar geleden als groothandel in RVS. Het familiebedrijf is echter steeds meer diensten gaan aanbieden. Zo beschikt het over een slijpmachine en een decoillijn, wat meer toegevoegde waarde kan bieden aan de klanten. Maar deze extra diensten zijn ook van belang voor een gezonde bedrijfsvoering in een markt waar prijsschommelingen aan de orde van de dag zijn en waar concurrentie is met de fabrieken die het materiaal produceren. Op deze manier kunnen de marges behouden blijven. “Wat dat betreft heeft de decoillijn die we een aantal jaar geleden installeerden zich al keer op keer bewezen”, zegt commercieel directeur André van der Veen. Hij ziet goede kansen voor Hego in de huidige tijd, waar alles draait om just-in-time delivery. “Onze combinatie van een grote voorraad en meerdere operaties onder één dak is voor veel klanten aantrekkelijk.”

Terugverdientijd Inmiddels zijn de activiteiten uitgebreid met lasersnijden. Nadat Hego had besloten hierin te investeren, hebben ze eerst gekeken naar een nieuwe lasersnijmachine van een van de A-merken. “Maar de terugverdientijd zou te lang zijn”, zegt Van der Veen. “Daar hebben we het werk nog niet voor.” Hego kwam toen in contact met Weber Laserservice voor een gebruikte machine. “Dat zag er meteen goed uit. Zij zijn officieel partner van Bystronic, reviseren de machines als nieuw en helpen van A tot Z. We kunnen een gebruikte machine binnen korte tijd terugverdienen omdat we er wel werk voor hebben. We verwachten om te beginnen duizend uur per jaar te besparen.” De machine die bij Hego staat is een Bystronic BySpeed ​​3015 met een 4,4 kW CO2 laserbron en een ByTrans Cross installatie (met aanvoertafel en twee afruimtafels) voor het laden en lossen van de machine. Ook is Bystronic's nieuwste softwarepakket BySoft 7 aangeschaft. Met deze machine kan 25 mm staal, 20 mm RVS en 12 mm aluminium worden gesneden. Van der Veen: “Het meeste van wat we doen is koudgewalst roestvast staal met een dikte van 0,5 tot 5 tot 6 mm. We kunnen nu echter ook dikker warmgewalst materiaal snijden en daar willen we naartoe groeien.”

De machine die bij Hego RVS & Aluminium staat is een Bystronic BySpeed ​​3015 met een 4,4 kW CO2 laserbron.

Eerste winst De snij-installatie is nog maar net opgeleverd. Drie medewerkers zijn opgeleid om met de software te werken, drie andere medewerkers om de machine zelf te bedienen. Hego merkt direct het positieve effect: “Wij leveren veel platen van 350 x 350 mm. We hadden vijftig dagen werk aan onze snijbank. Door dit werk naar de laser te verplaatsen, wordt dit teruggebracht tot twaalf dagen. Dat is de eerste overwinning. Daarnaast hebben we nu ook de mogelijkheid om met de lasersnijmachine gaten in het materiaal te maken. We kunnen andere producten maken en daarmee ook andere, nieuwe markten bedienen.” Van der Veen verwacht dat de nieuwe dienst ook interessant zal zijn voor nieuwe en bestaande klanten die zelf monteren maar het laserwerk uitbesteden. “Ze kunnen nu onder hetzelfde dak materialen bij ons bestellen en snijden. Zo ontzorgen we de klant.”

Goede ondersteuning André van der Veen is zeer te spreken over de ondersteuning en begeleiding van Weber Laserservice. “Maar daar besteden we veel aandacht aan”, zegt Jaap Wijnholds van Weber Laserservice. “De basis van ons bedrijf ligt niet in de handel maar in de dienstverlening. En dat merken onze klanten. Zo hebben we een gratis hotline waar klanten 24/7 terecht kunnen voor troubleshooting. Met deze service kunnen we 70 procent van de storingen online of telefonisch oplossen. Ook geven we tips en tricks om snel en met goede kwaliteit te snijden.” Ook Hego RVS & Aluminium profiteert nu van deze service. “Wij en onze klanten zullen hier veel plezier aan beleven”, is de overtuiging van André van der Veen.

MDL las nog graag, maar is nu een compleet metaalbedrijf

Circulaire doorbraak nodig in maakindustrie

Verleng de levensduur van machines en bescherm het milieu met Surplex

Hannover Messe: digitaal en duurzaam

247TailorSteel is de toonaangevende 'slimme' fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantenband…

Brancheorganisatie FPT-VIMAG en MetaalNieuws hebben elkaar nodig

TechniShow en ESEF Maakindustrie 2022 uitgesteld

'De druk op innovatie wordt alleen maar groter'

Pragmatische aanpak brengt leven in digitale fabriek

Machines voor ontbramen, schuren, afronden, borstelen en metaal afwerken. Onze metaalmachines zorgen voor de afwerking…

Ontbramen, rond en klaar! Wij ontwikkelen, bouwen en verkopen topmachines voor ontbramen, afronden…

Metaalbedrijf Baas in Almelo is al jaren een betrouwbaar en klantgericht…

Vakmanschap op maat. GICOM is een veelzijdig metaalbewerkingsbedrijf met een uitgebreid assortiment plaatwerk…

Met ons geavanceerde machinepark kunnen wij alle denkbare werkzaamheden voor u uitvoeren, met de…

efficiënter produceren met slimmere opslagsystemen voor plaatwerk en langgoed Een paar jaar geleden keken we naar…

247TailorSteel is de toonaangevende 'slimme' fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantenband…

08-12 Binnen de gevelbouw zijn er steeds meer zorgen over stijgende kosten en levertijden met…

01-12 Met deze configuratie gaat het Limburgse metaalbedrijf de toekomst tegemoet met een optimale…

21-10 Vlonder Plaatwerk is een leverancier die producten produceert in staal, RVS en aluminium op klantspecificatie…

11-10 HEGO is actief geweest in de…

22-09 Om die reden heeft MCB Group haar assortiment European Better Machinable Stainless Steel Bar…

07-09 En dat is precies wat KUBO nodig heeft. Het bedrijf realiseert complete kasprojecten en…

04-08 Op de nieuwe locatie in Enschede biedt Xteg klantspecifieke en toekomstgerichte oplossingen. Er doorheen…

23-06 Dankzij het enorme laservermogen heeft de machine een verbluffende snijsnelheid. Hij gaat met…

Klik hier om je aan te melden

MetaalNieuws, PlaatBewerkingsNieuws en MachiningNews zijn uitgaven van 54U Media BV

De lezers van MetaalNieuws zijn ruim 17.000 ondernemers in de Nederlandse en Belgische metaalverwerkende industrie, waarvan 12.000 tot het midden- en kleinbedrijf (MKB).

Wij, als 54U Media BV, geven om en gaan uiterst zorgvuldig om met uw gegevens. Onze website, MetaalNieuws, maakt gebruik van functionele, analytische, social media en advertentiecookies om uw websitebezoek zo eenvoudig en persoonlijk mogelijk te maken. Zo kunnen we relevante informatie en advertenties tonen en kun je eenvoudig content delen via je social media kanalen. Daarnaast verzamelen wij primaire gegevens om u de door u gevraagde informatie te kunnen verstrekken (gedrukte editie abonnementen en digitale nieuwsbrieven). Lees voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring.