Grootformaat buislasers - MetaalNieuws, het laatste nieuws uit de metaalindustrie

2021-12-14 19:36:42 By : Ms. Anna Zhou

Home Nieuws Overzicht Grootformaat buislasers

Met de Jumbo LT-14 buislasersnijmachine die sinds maart operationeel is, heeft Van Kerkhof Metaalwerking Oss een echte primeur in handen. Het is de eerste Adige-machine van dit type die de Italiaanse BLM Group in de Benelux heeft geïnstalleerd. Opvallend zijn vooral de grote formaten die de buislaser kan snijden: de machine, die 38 meter lang is, heeft aan- en afvoerbanen met een lengte van 12,5 meter en snijdt ronde buizen met een diameter tot 355 mm en alles wat daarbinnen valt.

Buislasersnijden is een nieuwe activiteit voor Van Kerkhof Metaalbewerking. “We zijn gelijk begonnen met een van de grootste Adige-machines die er zijn”, lacht directeur/eigenaar Leon van Kerkhof (56). Hij was al langer op zoek naar een passende uitbreiding van de bedrijfsactiviteiten, omdat dochter Lenny en zaakvoerder Pieter Fleuren de ambitie hebben om door te gaan met het bedrijf als Leon op termijn stopt. “Deze buislaser is een mooie aanvulling op ons pakket en er is een goede markt voor. We hadden er ook genoeg ruimte voor omdat we onze bedrijfshal konden verdubbelen door de grond van de buren aan te kopen.”

Eenvoudig programmeren Van Kerkhof dacht aanvankelijk – voorzichtig – te beginnen met een gebruikte buislaser. Maar afgelopen najaar heeft hij goed rondgekeken op de Euroblech-beurs in Hannover. Daar bekeek hij de nieuwste buislasers van verschillende fabrikanten. Hij was het meest onder de indruk van Adige en kocht de LT-14 direct na de show tijdens een bezoek aan de fabriek in Italië. De degelijkheid van de machine, de grote mogelijkheden om profielen open te snijden, maar vooral de eenvoud van programmeren spraken hem aan. “Dat is wat we echt het meest haatten. Omdat we zo breed mogelijk willen zijn en snel kunnen leveren. Dan heb je echt programmeergemak nodig.”

Kleine series en oplagen Zo breed mogelijk en snel kunnen leveren kenmerkt ook de plaatbewerkingsactiviteiten van Van Kerkhof Metaalbewerking, dat beschikt over twee vlakbed lasersnijmachines, een plasmasnijmachine, meerdere afkantpersen en een kleine draai- en freesafdeling. “Op het gebied van plaatbewerking doen we vooral enkelstuks en biezen. Daar staan ​​we hier in de regio om bekend en we zitten er ook vol mee. Ook met de buislaser willen we die kant op. Maar dat betekent wel: veel aanpassen en veel handelen. Twee of drie mensen zijn hier de hele dag aan het programmeren.”

Dikker materiaal Van Kerkhof heeft gekozen voor een grote buislaser die groot en zwaar materiaal kan snijden. “Omdat we al veel in het dikkere materiaal zitten. 0,5 mm is de dunste die we snijden en dat doen we relatief weinig. We snijden veel vaker 15 mm dik.” De LT-14 lasercutter is voorzien van de nieuwste besturing van Adige en voorzien van een 3D laserkop. Hierdoor kan Van Kerkhof naast buizen en ronde buizen ook U,C,L,T en H profielen lasersnijden. Zelfs de meest complexe producties, zoals het snijden van verschillende onderdelen op dezelfde buis of profielen met verschillende secties, kunnen automatisch worden beheerd. De aan- en afvoerbanen kunnen een gewicht dragen van 110 kilo per meter. De 4,5 kW CO2-laserbron heeft al 20 mm dik staal gesneden. De machine is sinds maart operationeel en Van Kerkhof en zijn medewerkers zijn nog wat voorzichtig met het snijden ermee. “Het helpt natuurlijk dat we ervaring hebben met lasersnijden”, zegt Van Kerkhof. “We nemen de tijd om de nieuwe machine onder de knie te krijgen, want we willen er natuurlijk zeker van zijn dat we onze beloftes aan onze klanten waar kunnen maken. Dat gaat zeker lukken!”

40-jarig jubileum Op 9 juni viert Van Kerkhof Metaalwerking Oss haar 40-jarig jubileum. Klanten en andere relaties waren die dag uitgenodigd voor een receptie en een presentatie van de nieuwe buislaser. Leon van Kerkhof startte het bedrijf in 1977 samen met zijn broer en richtte zich aanvankelijk vooral op constructiewerk voor de machinebouw. Zo'n 12 jaar geleden kwam daar het plaatwerk bij en dat is nu de hoofdactiviteit.

Van Kerkhof Metaalbewerking heeft 12 medewerkers die zich bezighouden met het bewerken van plaatmateriaal, het vervaardigen van metalen constructies en het bouwen van machines. Zij verwerken onder andere staal, aluminium en RVS tot klantspecifieke halffabricaten en/of eindproducten. Deze kunnen efficiënt en met korte doorlooptijden worden vervaardigd. Van Kerkhof verzorgt ook elke gewenste afwerking, zoals poedercoaten of verzinken.

Het bedrijf maakt producten volgens tekening, maar denkt ook mee met de klant over het ontwerp of idee. Tot de klantenkring behoren veel kleine bouwbedrijven en machinefabrieken. De meeste klanten bevinden zich in de regio, maar Van Kerkhof is ook actief voor klanten die verder weg zitten en actief zijn in bijvoorbeeld de olie- en offshore-industrie.

MDL las nog graag, maar is nu een compleet metaalbedrijf

Circulaire doorbraak nodig in maakindustrie

Verleng de levensduur van machines en bescherm het milieu met Surplex

Hannover Messe: digitaal en duurzaam

247TailorSteel is de toonaangevende 'slimme' fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantenband…

Brancheorganisatie FPT-VIMAG en MetaalNieuws hebben elkaar nodig

TechniShow en ESEF Maakindustrie 2022 uitgesteld

'De druk op innovatie wordt alleen maar groter'

Pragmatische aanpak brengt leven in digitale fabriek

Met ons geavanceerde machinepark kunnen wij alle denkbare werkzaamheden voor u uitvoeren, met de…

Metaalbedrijf Baas in Almelo is al jaren een betrouwbaar en klantgericht…

Machines voor ontbramen, schuren, afronden, borstelen en metaal afwerken. Onze metaalmachines zorgen voor de afwerking…

Vakmanschap op maat. GICOM is een veelzijdig metaalbewerkingsbedrijf met een uitgebreid assortiment plaatwerk…

efficiënter produceren met slimmere opslagsystemen voor plaatwerk en langgoed Een paar jaar geleden keken we naar…

Ontbramen, rond en klaar! Wij ontwikkelen, bouwen en verkopen topmachines voor ontbramen, afronden…

247TailorSteel is de toonaangevende 'slimme' fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantenband…

21-10 Vlonder Plaatwerk is een leverancier die producten produceert in staal, RVS en aluminium op klantspecificatie…

21-10 Ja, dat kan. Maar alleen door de twee technologieën kun je software knippen en buigen...

07-09 En dat is precies wat KUBO nodig heeft. Het bedrijf realiseert complete kasprojecten en…

04-08 Op de nieuwe locatie in Enschede biedt Xteg klantspecifieke en toekomstgerichte oplossingen. Er doorheen…

28-06 Met een grote aanzetlengte van 8500 mm snijdt de TL 8525 buizen met een…

11-05 De Vries heeft als eerste bedrijf in de Benelux zo'n lasermachine…

22-03 Maurice Borger is aangesteld om de activiteiten in het zuiden en…

24-02 Nathan van der Hoeven van LBM weet al dat dat bij deze niet het geval is...

Klik hier om je aan te melden

MetaalNieuws, PlaatBewerkingsNieuws en MachiningNews zijn uitgaven van 54U Media BV

De lezers van MetaalNieuws zijn ruim 17.000 ondernemers in de Nederlandse en Belgische metaalverwerkende industrie, waarvan 12.000 tot het midden- en kleinbedrijf (MKB).

Wij, als 54U Media BV, geven om en gaan uiterst zorgvuldig om met uw gegevens. Onze website, MetaalNieuws, maakt gebruik van functionele, analytische, social media en advertentiecookies om uw websitebezoek zo eenvoudig en persoonlijk mogelijk te maken. Zo kunnen we relevante informatie en advertenties tonen en kun je eenvoudig content delen via je social media kanalen. Daarnaast verzamelen wij primaire gegevens om u de door u gevraagde informatie te kunnen verstrekken (gedrukte editie abonnementen en digitale nieuwsbrieven). Lees voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring.