Succesvolle eerste groepsactiviteit bij Scouting Hoeven

2021-12-14 19:34:56 By : Mr. Adam Cui

Je gebruikt een adblocker. Als u de online krant wilt lezen en/of de advertenties wilt zien, moet u deze uitzetten!

Scouting Hoeven had na lange tijd weer een activiteit.

HOEVEN – Eindelijk was het zover: de eerste groepsactiviteit van Scouting Hoeven in bijna 2 jaar. Gelukkig mocht dit jaar de jaarlijkse overvliegactiviteit met alle leden tegelijk plaatsvinden. Overvliegen betekent bij Scouting dat de kinderen die een bepaalde leeftijd hebben bereikt, doorstromen naar de volgende leeftijdsgroep. En dat gebeurt bij Scouting Hoeven altijd met een feestje.

Op zaterdagochtend de Bevers (jongens en meisjes van 5 – 7 jaar), de Welpen (jongens en meisjes van 7 – 11 jaar), de Scouts (jongens en meisjes van 11-15), de Explorers (jongens en meisjes van 15-18 jaar) ), de Pivo's (vanaf 18 jaar), de Stam (21+) en alle leiding en leiding bij Scouting Maria Goretti Hoeven Basis in de Opperstraat voor een dagje vullende activiteit.

Expeditie Robinson Na de gezamenlijke opening kon de activiteit in het thema Expeditie Robinson beginnen. Eerst werd er live bingo gespeeld met gemengde groepen op het honk. De groepjes mochten hun eigen bingokaarten maken. Het nummer op de ballen stond voor een voorwerp dat ze moesten vinden om hun bingokaart te vullen. Hierdoor kon de groep een voordeel behalen voor hun expeditie.

Na de saucijzenbroodjes voor de lunch gingen onze verkenners op expeditie door het dorp op zoek naar gekleurde vossen. Er werden spelletjes gespeeld met de vossen. En natuurlijk deed iedereen zijn best om de opdrachten te voltooien op het gebied van kracht (touwtrekken), geheugen (geheugen) snelheid (kaartestafette), behendigheid (Kubb-spel), eten (test Kim) en verbeelding (hints om een ​​hoekje ). zo goed mogelijk uit te voeren. Hiermee konden onderdelen verdiend worden om vuur te maken. Een aluminium bak, hout, firesteel, vaseline en watten werden gebruikt om een ​​vuur te maken. Dit vuur was uiteindelijk nodig om een ​​sisaltouw te verbranden dat het aanvalsparcours voor de overvliegers opende.

Overflyers De overflyers namen afscheid van hun eigen groep. Via de stormbaan, met deskundige onderdelen die door de ontdekkingsreizigers waren gepionierd, kwamen ze bij de volgende speltak waar ze werden verwelkomd. Uiteraard werden zij aangemoedigd door ouders, leden, leiding en bestuur.

Hierna werden Amy Brands en Alexander Jansen in het zonnetje gezet door Jonneke de Rijck, de voorzitter van onze vereniging. Amy was na 5 jaar al gestopt als verleiding. Door alle coronamaatregelen konden we hier echter niet eerder aan denken. Inmiddels heeft ze al de leiding over de welpenmeisjes dus we hoeven Amy zeker niet te missen. Alexander stopt na overvliegen als leider van de ontdekkingsreizigers, na 6 jaar twee wedstrijden te hebben gespeeld. Hij zal de welpen blijven leiden. Dank u voor uw inspanningen!

Logo Het bestuur had ook nog een mededeling voor iedereen. Het logo van Scouting Hoeven is na vele jaren in een nieuw jasje gestoken. Deze is ontworpen door ons bestuurslid Thomas van Tetering en tijdens de afsluiting van de dag onthuld aan alle leden en ouders.

Het was echt een super leuke dag. Heel fijn dat we dit weer samen konden doen, want "samen" is het leukste. Doordat er kinderen zijn overgevlogen naar een nieuwe groep, is er plaats voor nieuwe kinderen. Bezoek de website www.scoutinghoeven.nl voor meer informatie.

Scouting Hoeven wenst alle overvliegers veel plezier in de nieuwe speltak!

Digitale krant Adverteren Advertentie plaatsen Bewerking indienen Bezorging Bezorgingsklachten Mapverspreiding

Hoofdkantoor Zundert (bezoekadres) Molenstraat 17a-1 4881 CP Zundert Telefoon 076 – 599 81 11 Postadres Postbus 22 4880 AA Zundert

Goes kantoor Keizerstraat 3a 4461 AN Goes Tel. 0118 – 61 76 61

Kantoor Bergen op Zoom Sint Catharinaplein 12 4611 TS Bergen op Zoom Telefoon 0164 – 25 14 11

Internetbode.nl is het actuele lokale nieuwsplatform van Weekblad de Bode. Bij Uitgeverij de Bode staat de lezer centraal. De Bodes kenmerkt zich door de grote hoeveelheid nieuws en informatie uit de directe omgeving, verzameld en geschreven door eigen journalisten en correspondenten, zowel online als offline met haar lezers te delen.

Copyright Uitgeverij de Bode 2021. Niets van deze website mag worden verveelvoudigd zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever. Gemaakt met behulp van openbare Privacyverklaring.

© Copyright Internet-messenger. Het is niet toegestaan ​​teksten, foto's of enig onderdeel van deze website te kopiëren of te verspreiden zonder de uitdrukkelijke toestemming van de uitgever. Gemaakt met behulp van pub. | Privacyverklaring.