TechniShow Awards genomineerden • Metal Magazine

2021-12-14 19:31:37 By : Ms. Ariel Xu

Home » Nieuws » Nieuws » TechniShow Awards genomineerden

BMO Automation, GF Machining Solutions, LVD, Metal Heaven, Mitsubishi Electric Europe, RoboJob, Romias Robotics, Trumpf, Tuwi, Valk Welding, maar ook Cellro, ConstruSteel, Kumatech, Leering en Q-Fin zijn genomineerd voor de TechniShow Innovation Awards. Opvallend dit jaar is dat geen enkele ingediende innovatie iets met 3D-printen te maken heeft. De innovaties zijn meer gericht op procesoptimalisatie.

In totaal zijn 26 innovaties ingediend. De 15 genomineerden uit deze lijst vertegenwoordigen recente trends in de maakindustrie: digitalisering, automatisering, procesoptimalisatie en oplossingen voor efficiëntere productie.

Volgens de jury is een groot aantal innovaties gericht op het voor- en nabewerkingsproces. Denk aan online platformen, slimme manieren van klemmen, automatisering voor onbemande productie en slimme, zelfrijdende voertuigen voor interne logistiek. “Daarnaast waren er ook innovaties die het productieproces bewaken en zorgen voor meer output”, aldus de jury.

De jury stelt voor voor een moeilijke keuze te hebben gestaan. “Na lang wikken en wegen zijn er 15 innovaties genomineerd: 10 maken kans op de New Tech Award en 5 inzendingen strijden om de Dutch Tech Award.”

De inzendingen zijn door de jury beoordeeld op 6 punten: De mate waarin de innovatie bijdraagt ​​aan slimmer en sneller ondernemen (smart industry), de economische impact van de innovatie, de commerciële meerwaarde, de maatschappelijke impact, de mate waarin de innovatie is echt nieuw. en uniek en de kwaliteit van de verstrekte informatie.

Genomineerden voor de New Tech Award (in alfabetische volgorde)

Met de Smart Centric E-Clamp heeft BMO Automation een intelligente centric, automatisch verstelbare machineklem ontwikkeld voor het spannen van meerdere productmaten in één continu proces. De SCE verlaagt de drempel voor automatisering en maakt 'high mix-high volume' belading haalbaar.

GF Machining Solutions is genomineerd voor de New Tech Award met de ISPS Spark Track. Spark Track meet, analyseert en bewaakt de vonk in het draadvonkproces in realtime met een dynamische elektrode. Dit voorkomt draadbreuk en zorgt voor een betrouwbaar en nauwkeurig proces.

LVD Company is de volgende in lijn met de Dyna-Cell met Easy-Form Laser. Dyna-Cell is een robotbuigcel die sinds kort kan worden uitgerust met LVD's adaptieve hoekmeetsysteem Easy-Form Laser. Dankzij de gepatenteerde grijper kan de cel met één grijper een grote verscheidenheid aan stukken buigen.

Metal Heaven is genomineerd met Rhodium24. Met deze oplossing kunnen metaalbedrijven het offerte- en calculatieproces automatiseren. De applicatie kan optioneel in de cloud worden gebruikt. Dankzij de intelligente vorm- en bewerkingsherkenning kan Rhodium24 snel en effectief rekenen.

Mitsubishi Electric Europe heeft de GX-F lasersnijmachine met kunstmatige intelligentie (AI). Door het gebruik van optische en akoestische sensoren kan de lasersnijmachine onbemand en autonoom betrouwbaar snijden.

RoboJob heeft de Tower Advanced; een automatiseringsoplossing waarmee enkelstuks en series met elkaar gemengd kunnen worden. Dit door het wisselen van pallets en spanbanden.

Met Otto Motors Fleetmanager heeft Romias Robotics een systeem om snel flexibele logistiek te realiseren met behulp van SDV's (zelfrijdende voertuigen). Fleetmanager is een softwareplatform dat de interne logistiek in realtime beheert.

Trumpf heeft een sensor met Active Speed ​​Control ontwikkeld die door de nozzle van de lasersnijmachine direct in de lasersnede 'kijkt'. De innovatie bewaakt dit realtime en regelt zelfstandig de voedingssnelheid van de lasersnijmachine. Dit zorgt voor een hogere productiviteit.

Tuwi brengt de nieuwe k-line plaatwalsen van MG naar TechniShow. Met de genomineerde 4 rollen is het mogelijk om de rechte stukken aan de uiteinden van de plaat tot een minimum te beperken voor cilindrische producten.

Met de Arc-Eye Adaptive lasercamera voor lasrobots kan Valk Welding niet alleen de lasnaad volgen, maar kan nu ook de vorm van de naad herkennen en het programma van de robot daar automatisch op aanpassen. Zo ontstaat een intelligente machine die problemen zelf detecteert en oplost.

Genomineerden voor de Dutch Tech Award (in alfabetische volgorde)

Cellro toont met de Xcelerate X20|R-C2|6S een universele oplossing. Dit betekent dat producten aan 6 zijden volledig automatisch kunnen worden verwerkt.

Met Advanced Scribing voor Tekla kan ConstruSteel de volgende stap in efficiëntie voor staalbouwers realiseren. De software zorgt voor geautomatiseerd markeren en graveren van stalen profielen en platen uit het 3D CAD-model. CNC-machines die de markeringen aanbrengen, worden rechtstreeks aangestuurd door deze oplossing.

Kumatech introduceert 3 verschillende, betaalbare AGV's met een speciaal vloernavigatiesysteem. Het vloernavigatiesysteem maakt foto's van de vloer en dit is waar de AVG op navigeert. De AGV kan direct in gebruik worden genomen, zonder continue wifi, Lidar-scanners of gebouwaanpassingen.

Leering is genomineerd met een APS portaalboormachine met onderassen. De boorassen kunnen zelfstandig een bewerking uitvoeren voor meer productiviteit. Bijzonder is dat de drie subassen bewerkingen als frezen, boren, tappen, reliëfdrukken en markeren binnen een afstand van 600 mm kunnen uitvoeren.

Q-Fin kan metaalplaatmateriaal voorzien van een niet-directionele oppervlakteafwerking en gladde afronding, dankzij de genomineerde nieuwe F600 SP4-afwerkingsmachine. De combinatie van een planetair borstelsysteem met vier links- en rechtsdraaiende koppen die ook oscilleren, zorgen hiervoor.

De winnaars van de 2 Awards worden op 4 maart bekend gemaakt tijdens de Avond van de Maakindustrie. Alle innovators, genomineerden en winnaars presenteren hun innovaties op de TechniShow van 17 t/m 20 maart.

Lees ook: TechniShow Awards-registratie opent (30 september 2019)

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

De TechniShow en ESEF Maakindustrie, die begin september op het programma stonden, zijn afgelast. De beurzen worden verplaatst naar maart 2022. "Door de coronacrisis is het een onzekere tijd voor bedrijven die actief zijn in de maakindustrie", zegt organisator Jaarbeurs. “De september 2020-editie van TechniShow… Lees verder →

Cellro, Roman Robotics en Metal Heaven hebben de TechniShow Innovation Awards gewonnen. Tijdens de presentatie op de Avond van de Maakindustrie prees de jury deze bedrijven om hoe zij met hun innovaties slimmer en efficiënter werken. Voor Metal Heaven was er een speciale categorie in… Lees verder →

TechniShow/Esef Maakindustrie, die op 17-20 maart in Utrecht stond gepland, wordt uitgesteld. Dat hebben de organisatoren besloten. Het evenement wordt verplaatst naar 1 t/m 4 september 2020. De afgelopen dagen was er intensief overleg tussen de organiserende partners van de… Lees meer →

Mazak Benelux heeft besloten niet naar de TechniShow te gaan. Dit "gezien de onduidelijke situatie omtrent het coronavirus in Europa", meldt algemeen directeur Job van Berkel. “Het welzijn van onze medewerkers en onze klanten staat voorop. Hierdoor participeert Mazak Benelux proactief in de… Lees meer →

SafanDarley presenteert op TechniShow 2020 de nieuwste innovaties in plaatbewerking, waaronder een compleet assortiment elektrische, hybride en hydraulische afkantpersen. “Deze oplossingen dragen bij aan een duurzame en efficiënte productie.” Dit jaar is het 25 jaar geleden dat SafanDarley voor het eerst… Lees verder →

CNC Totaal toont op de TechniShow een prototype van een nieuwe SSV, bekend van de SSV-klasse in de Dakar Rally. Dit om jonge bezoekers enthousiast te maken voor een baan in de verspaningstechniek. Het bedrijf laat via virtual reality zien hoe een onderdeel voor… Lees verder →

Mitutoyo heeft besloten haar deelname aan de TechniShow stop te zetten. Dat meldt het bedrijf op de eigen website. De afgelasting is het gevolg van recente ontwikkelingen omtrent het Corona virus en de informatie dat 'Technishow niet toegeeft aan het Corona virus'.… Lees verder →

De maakindustrie TechniShow/Esef wordt voorlopig niet bedreigd door het coronavirus. De organisatoren zeiden op 28 februari in een verklaring: “Alle beursvoorbereidingen verlopen volgens plan. Op basis van informatie van het RIVM en de Nederlandse overheid zijn er op dit moment geen aanwijzingen dat de… Lees verder →

Dormac CNC Solutions, distributeur voor Doosan, werkt nauw samen met Sandvik Coromant om een ​​Doosan-draaibank Puma 5100 LYB uit te rusten met de Silent Tools Plus-oplossing. Deze samenwerking zal worden gepresenteerd in hal 12 op stand A113 op de TechniShow Dormac en Sandvik Coromant werken… Lees verder →

BLM Group Benelux, fabrikant van buislasersnijmachines, zaag-, kop- en draadbuigmachines en aanverwante automatiseringsapparatuur, presenteert op de TechniShow een plaatlaser. Dit kan op elk moment worden uitgebreid tot een volwaardige buis-plaatlasercombinatiemachine. Met deze LC5 lanceert BLM Group een concept waarmee bedrijven… Lees meer →

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.