Fiberlasersnijden met 12 kW • Metal Magazine

2021-12-01 04:04:17 By : Mr. Kenny huang

Home » Nieuws » Nieuws » Fiber lasersnijden met 12 kW

Bystronic introduceert de ByStar Fiber met een 12 kW laser en de nieuwe functie 'BeamShaper'. De nieuw ontworpen snijkop biedt een constante snijkwaliteit tot een plaatdikte van 30 mm. Volgens het bedrijf heeft de fiberlaser een hogere snelheid en een uitgebreid snijspectrum.

In de strijd om snijopdrachten moeten plaatwerkers snel, flexibel en kostenefficiënt produceren, stelt Bystronic. De beste prijs per snijdeel en korte levertijden zijn bepalend voor een goede benutting van de productiecapaciteit.

Een lasersnijsysteem en de bijbehorende specifieke componenten moeten hoge verwerkingssnelheden, een betrouwbaar snijproces en lage onderhoudskosten kunnen realiseren. Iedereen die zich op deze manier kan positioneren, zal opdrachten binnenhalen en geleidelijk aan hun productiviteit verhogen, zegt Bystronic.

Om plaatwerkers optimaal te ondersteunen in de steeds sterker wordende concurrentiestrijd, verhoogt Bystronic het vermogen van fiberlasersnijden met de lancering van de 12 kilowatt ByStar Fiber. Het staat voor nauwkeurige Bystronic-technologie, een stabiel lasersnijproces tot het hoogste vermogensniveau en een breed scala aan toepassingen.

“De technologische sprong van de huidige 3 naar 10 kW naar het nieuwe niveau van 12 kW is enorm.” De snijsnelheden op de ByStar Fiber stijgen met gemiddeld 20% (bij lasersnijden met stikstof) door de 12 kilowatt laser, ten opzichte van de huidige 10 kilowatt laserbron. Dit verhoogt de productiviteit bij plaatdiktes van 3 tot 30 mm.

“Dit laservermogen is interessant voor bedrijven die een hogere snijsnelheid willen bereiken in materiaaldiktes vanaf 3 millimeter om zo hun productie per tijdseenheid te verhogen”, zegt Stefan Sanson, Product Manager Laser Cutting bij Bystronic. "Het resultaat is Zwitserse kwaliteit tegen lagere kosten per eenheid."

De snijkop is essentieel voor een stabiel snijproces en een constant hoge kwaliteit van de snijdelen. Dit geldt des te meer bij een verhoogd laservermogen waarbij het snijmateriaal nauwkeurig en betrouwbaar moet worden verwerkt. Hiervoor heeft Bystronic de snijkop van de ByStar Fiber verder ontwikkeld.

Het slankere ontwerp van de snijkop verhoogt de bedrijfszekerheid tijdens het snijproces, zegt Bystronic.

Het bedrijf heeft het aantal verschillende constructiedelen verminderd en belangrijke functies in de snijkop geïntegreerd.

“Dit verkleint de kans op aanrijdingen met uitstekende snijdelen. Tegelijkertijd verlaagt het nieuwe ontwerp ook de onderhouds- en bedrijfskosten, omdat de toegepaste techniek beter beschermd is tegen vervuiling met bijvoorbeeld snijstof.”

“Bovendien garandeert de optimale koeling in de snijkop nauwkeurige snijprestaties, vooral bij langdurig snijden met hoog laservermogen. Bystronic beschermt lenzen en snijmondstukken tegen overmatige thermische belasting.”

Bystronic biedt ook de nieuwe 'BeamShaper'-functie. Hierdoor kunnen staalplaten met een dikte tot 30 mm hoogwaardig worden gesneden.

Deze functie kan al worden geselecteerd bij aanschaf van een nieuwe ByStar Fiber van 12 kilowatt of kan later worden geïnstalleerd. BeamShaper zorgt voor een ideale aanpassing van de vorm van de laserstraal aan grotere plaatdiktes en wisselende plaatkwaliteit. Bij een dikte van 20 tot 30 mm verbetert dit de kwaliteit van de snijkanten en verhoogt het de snijsnelheid tot 20%.

Om verzekerd te zijn van een optimale materiaalstroom bij de hoge snelheden tijdens het lasersnijden heeft Bystronic een breed scala aan automatiseringsoplossingen beschikbaar voor de ByStar Fiber. Het assortiment omvat laad- en lossystemen, sorteeroplossingen en individueel configureerbare voorraadsystemen. Afhankelijk van de bestaande productiefaciliteiten en de beschikbare ruimte ontstaat een geautomatiseerd lasersnijproces dat naadloos wordt geïntegreerd.

ByTrans Cross is de nieuwste laad- en losoplossing in het Bystronic-assortiment. De automatisering kan volledig worden afgestemd op de verschillende opdrachten en productiecycli bij lasersnijden. Er zijn verschillende toepassingsscenario's mogelijk.

Als automatiseringsbrug kan ByTrans Cross worden ingebouwd tussen de lasersnij-installatie en de materiaalvoorraad om de materiaalstroom te regelen. ByTrans Cross kan ook als standalone oplossing worden gebruikt. Het basismodel van ByTrans Cross heeft twee laadwagens, die in stand-alone bedrijf dienen als materiaalvoorraad.

ByTrans Cross wordt in combinatie met de sorteeroplossing BySort nog veelzijdiger bij het opruimen. Dit geeft de gebruiker de mogelijkheid om bewerkte onderdelen te sorteren naar een bijbehorende opslaglocatie of naar extra loslocaties naast de lasersnijinstallatie.

Dat laatste is bijvoorbeeld ideaal voor de verwerking van grote series waarbij afzonderlijke snijdelen op basis van individuele bestellingen moeten worden gesorteerd, zegt het bedrijf.

“Een groot voordeel van BySort is dat elk onderdeel altijd precies op een bepaalde plek wordt opgeslagen. Deze taak is moeilijk met de hand uit te voeren, vooral bij grote snijdelen. De zeer nauwkeurig gepalletiseerde onderdelen kunnen gemakkelijker worden verwerkt in handmatige en geautomatiseerde vervolgprocessen, omdat hun positie nauwkeurig wordt bepaald.”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Makino introduceert de a40 Special Edition (SE). Dit is een upgrade van het a40 horizontale bewerkingscentrum, bedoeld om de productie van aluminium spuitgietonderdelen verder te verbeteren. De nieuwe spil met 20.000 tpm zorgt voor snellere bewerking met speciale PCD-gereedschappen. De grotere ATC-capaciteit zorgt voor een hogere… Lees verder →

ABB komt met een 'smart factory'-oplossing voor meer autonome, efficiëntere en veiligere productie in de staalsmelterij. ABB Ability Smart Melt Shop verbindt digitaal alle processen en apparatuur. Op deze manier worden de activiteiten in de staalsmelter gesynchroniseerd en minder afhankelijk gemaakt van werknemers, zodat de productie-efficiëntie… Lees meer →

Bregal Unternehmerskrediet wordt meerderheidspartner in Isah Software Group. Met steun van de Duitse familie-investeringsmaatschappij versterkt de Nederlandse softwareleverancier zijn aandeelhoudersstructuur. Bovendien wil Isah op deze manier haar netwerk uitbreiden, de groei in de Nederlandse thuismarkt versnellen, maar ook groeien in de Duitse regio en verder… Lees verder →

Brainport Development, Flam3D, Jakajima en Mikrocentrum hebben in overleg met de samenwerkingspartners en exposanten besloten de eerste editie van de 3D Delta Week te verplaatsen naar 2022. De recente ontwikkelingen rondom het coronavirus en de vooruitzichten voor de komende weken hebben de organisatoren beslis… Lees meer →

TBAuctions wordt overgenomen door fondsen beheerd door Castik Capital. Het wil het grootste online veilingplatform van Europa worden. TBAuctions is in 2018 ontstaan ​​uit de fusie tussen Troostwijk Veilingen (B2B veilingen, ook voor industriële goederen voor metaalbewerking) en BVA Auctions (B2C veilingen). Castik Capital… Lees meer →

Ceratizit wordt geleverd met een nieuw DirectCooling-systeem. Deze bestaat uit een gereedschapshouder voorzien van interne koelkanalen met twee nozzles die de koelemulsie nauwkeurig van boven en onder naar de snijkant overbrengen. Dit zorgt volgens het bedrijf voor een langere standtijd en… Lees meer →

3D Production Days gaan dit jaar niet door. Het gaat om RapidPro, MBD Solutions Event, Virtual (R)evolution en het Smart Maintenance Congress. Alle vier de evenementen, die op 8 en 9 december voor het eerst zouden worden samengevoegd op Brainport Industries Campus Eindhoven, zijn nu afgelast… Lees verder →

Documentatie kan nu in realtime worden gedownload voor het merendeel van de 30.000 artikelen van Mparts. Ook zijn videofragmenten en animaties op productniveau geïntegreerd om het juiste product te kunnen kiezen. Hoewel Mparts al geruime tijd met SAP werkt, was de documentatie tot… Lees verder →

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.