Een greep uit de innovaties op de Precisiebeurs 13-14 november 2019. - LINK

2021-12-01 04:19:40 By : Ms. Hedy Huang

Voor de 19e editie van de Precisiebeurs presenteren onze exposanten weer de laatste innovaties. Deze vind je op de stands, in de Hall of Fame en in de demoruimte. We hebben een selectie van de innovaties voor je op een rijtje gezet. Ontdek hier de innovaties op het gebied van precisietechnologie en producten.

ACE Structurele dempers nu RGA getest – Ace Stoßdämpfer GmbH, stand 207 IFOV – Infinite Field of View – Aerotech Ltd., stand 157 Cleanroom productie – CAPABLE BV, stand 198 De ideale module voor het toevoeren, scheiden, oriënteren en positioneren van bulkgoederen.- Conway Nederland BV, stand 183 Uw persoonlijke partner in precisiegraniet. – MYTRI BV, 125 SCANIUS-LINE – Een nieuwe richting inslaan – Piezosystem Jena, stand 95 Engineered to spec motion system – PM BV, stand 33 Nieuwe serie NanoScan OP400 Nanopositioning Piezo Objective Scanner, Prior Scientific Instruments Ltd., stand 296 Innovaties in Contactloos webtransport – IBS PRECISION ENGINEERING BV, stand 136 Gasbranderkop 3D geprint met SLE-technologie – LOUWERSHANIQUE, stand 137 2D high-speed snijden van dun plaatwerk – LILA GmbH, stand 262 Nauwkeurige laserbewerkings- of stempelgereedschappen – Lightmotif BV , stand 257 Jeclin cleanroom & vacuüm bevestigingsmiddelen. – JEVEKA BV, 89 Krachtpatser in plat ontwerp – Nieuwe serie QTL koppelmotoren – TECNOTION BV , stand 148 Van Hoorn Carbide's nieuwe programma's: echte innovatie! – Van Hoorn Carbide Nederland BV, stand 155 BALIQ CARBOS – Oerlikon Balzers Coating Benelux NV, stand 124 Mitutoyo's vermaarde precisie nu ook op de werkvloer!- MITUTOYO NEDERLAND BV, stand 17 QRM training- Spartners, stand 70g Matrix Nano tooling – Ertec BV , stand 171 ATOS 5 voor Airfoil – GOM BRANCH BENELUX, stand 27b BALINIT TURBINE PRO – Oerlikon Balzers Coating Benelux NV, stand 124

ACE Stoßdämpfer GmbH maakt zijn opwachting op de Precisiebeurs met zijn TUBUS-dempers. Het nieuwe hieraan: de structuurdemper is RGA getest en daardoor onder bepaalde omstandigheden geschikt voor vacuüm cleanroom toepassingen. In tegenstelling tot de standaard demper bevat de demper geen kleurstoffen. ACE is te vinden op stand 207.

Aerotech's Infinite Field of View (IFOV) is een unieke en toonaangevende oplossing voor het synchroniseren van lineaire of roterende servo-assen met laserscanners. IFOV zorgt voor aanzienlijke doorvoerverbeteringen en elimineert stikfouten en problemen met de kwaliteit van onderdelen als gevolg van overlappende en niet-overeenkomende laserverwerking. Door de hoge dynamische mogelijkheden van galvoscanners te combineren met het bewegingsbereik van servotrappen, kunnen onderdelen die aanzienlijk groter zijn dan het traditionele gezichtsveld van een scanner continu worden verwerkt zonder afzonderlijke werkgebieden aan elkaar te hechten.

Capable BV is erin geslaagd de NEN EN ISO 14644 klasse 6 classificatie te behalen in cleanroom te Breda. Hiermee is de Bredase fabrikant van klantspecifieke speciaalkabels, kabelassemblages en connectoren een van de eerste bedrijven in zijn branche die de norm haalt. In de complexe markt voor kabelassemblage op maat is de afgelopen jaren 'clean manufacturing' steeds belangrijker geworden. Vooral klanten in de halfgeleider- en (aero) aerospace-industrie genieten momenteel van de unieke voordelen en garanties die de Capable cleanroom biedt.

De ConFeed is de zelfstandig werkende module in huis, om uw product met een bepaalde takttijd in de opname van uw machine of op een overnamedeadline te plaatsen.

MYTRI BV is al meer dan 70 jaar een gevestigde naam in de precisiemeetindustrie. Zij produceren precisie granieten grondplaten, machineonderdelen, meetstappen en meer binnen elke gewenste of meetbare nauwkeurigheid. MYTRI heeft een internationale reputatie opgebouwd doordat onze producten hun weg vinden naar hightech bedrijven over de hele wereld. MYTRI biedt jarenlange expertise en kennis om te helpen bij het ontwikkelen en handhaven van de kwaliteit en normen die uw producten vereisen. Ze bieden ook (onsite) kalibratie en revisie, onderdeel van onze diensten met toegevoegde waarde met een minimale investering en maximaal resultaat.

Piezosystem Jena presenteert het nieuwe product van piëzogebaseerde lange reisfasen - de SCANIUS-LINE. De ontwikkeling van het nieuwe product is gebaseerd op het gebruik van piëzo-elektrische ultrasone motoren. Het voordeel van deze motoren is de permanente wrijvingsverbinding tussen aandrijving en uitgang, ook als de stroom is uitgeschakeld. Tot 160 mm/s, resolutie van 40 nm, veerweg van 150 mm bij 72 mm in XY. Bijzonder is de lage totale hoogte van nog geen 35 mm, waardoor de SCANiusXY tafel een van de dunste modellen op de markt is. Belast tot 3 kg.

PM BV (stand nr. 33) presenteert tijdens de Precisiebeurs haar vlaggenschip. Een innovatief hightech meerassig bewegingssysteem ontwikkeld voor metrologische toepassingen in de halfgeleiderindustrie. Het systeem is gebaseerd op de PM-ontwerpfilosofie en is ontwikkeld met moderne ontwerptools en theoretische modellen die in eigen huis zijn ontworpen. Door de aanwezige kennis, die meer dan 50 jaar beslaat op het gebied van lineaire lagertechniek”, is dit systeem een ​​mooie combinatie van de aanwezige kennis op het gebied van ontwerp, materiaalkeuze, componenten, besturing en kwalificatie. Hiermee toont PM haar competenties en haar ambities als “leverancier van engineered to spec motion systems.”

De NanoScan OP400 Nanopositioning Piezo-objectiefscanner biedt de snelste stap- en omlooptijd van alle beschikbare objectieve positioneerders. Met capacitieve feedbacksensoren heeft het ook toonaangevende positioneringsnauwkeurigheid en resolutie. Het systeem is compatibel met de meeste microscopen en objectieven en heeft door de gebruiker configureerbare instellingen die zijn geoptimaliseerd voor verschillende objectiefgroottes, -gewichten en prestatie-eisen. De gebruiker kiest eenvoudig de beste instelling voor zijn toepassing.

De toepassing van luchtlagers in roll-to-roll-processen zorgt voor verbeteringen in de nauwkeurigheid en snelheid van de baanpositionering. Luchttafels worden gebruikt om een ​​verticale foliestabiliteit van 1 µm te bereiken. Dit maakt beeldvorming van gedrukte elektronische structuren mogelijk met behulp van een in-line interferometer, voor metingen van de oppervlaktetopologie die tot op de nanometer nauwkeurig zijn. Luchtwindingen worden ook gebruikt als vervangende tussenrollen voor baantransport. Op deze manier wordt een dansersysteem geïmplementeerd dat de folie onder het beeldvormingssysteem stopt voor de vereiste meettijd van 1 seconde, terwijl het roll-to-roll-systeem continu kan draaien. Het vermijden van webcontact biedt ook minder schade en vervuiling op gevoelige films.

Deze 3D-geprinte branderkop is gemaakt met SLE en gecombineerde technologieën. Door gebruik te maken van deze technieken creëert deze branderkop een zeer voorspelbaar en reproduceerbaar vlambeeld. De SLE-technologie is bij uitstek geschikt voor de productie van onderdelen voor het mengen en distribueren van gassen en vloeistoffen, zoals nozzles.

Lasersnijden in een nieuwe dimensie wordt mogelijk gemaakt door het ultramoderne lasersysteem dat onlangs bij LILA GmbH is geïnstalleerd. Producten van roestvrij staal, koper, messing of elektrisch plaatstaal met een dikte van 0,02 tot 3 mm kunnen bij LILA vrijwel braamvrij worden gesneden – en met maximale efficiëntie en nauwkeurigheid. Dankzij het innovatieve ontwerp bespaart de nieuwe lasersnijmachine van LILA GmbH tot 40 procent aan verwerkingstijd in vergelijking met conventionele systemen.

Er wordt een nieuwe laserbewerkingsmachine gepresenteerd die precieze structuren kan bewerken in moeilijk te bewerken materialen zoals gecementeerd wolfraamcarbide (carbide), keramiek en gehard staal. De machine kan een vormnauwkeurigheid bereiken van beter dan 10 µm, zelfs in diepe constructies. Om dit mogelijk te maken is een adaptief bewerkingsproces ontwikkeld. Afwijkingen worden gemeten tijdens de bewerking van het onderdeel en het proces wordt automatisch gecorrigeerd. Deze technologie is ontwikkeld in een samenwerking tussen Kern Micotechnik en Lightmotif, resulterend in de oprichting van het nieuwe bedrijf KLM Microlaser en de lancering van de nieuwe KLM-E1-bewerkingsmachine.

Jeclin is een uitgebreid assortiment producten voor vacuüm- en cleanroomtoepassingen. De bevestigingsmiddelen worden gebruikt in een breed scala aan toepassingen die afhankelijk zijn van vacuüm- of cleanroomtechnologieën, zoals voor de lucht- en ruimtevaartindustrie, zonnesystemen en gezondheidstechnologie. Jeclin-producten voor cleanroom- en vacuümtoepassingen worden gekenmerkt door een standaardkwaliteit roestvrij staal A4-80 (1.4432). Jeclin-producten zijn ook verkrijgbaar in Inconel en Titanium (klasse 2 en 5).

Tecnotion introduceert een nieuwe reeks koppelmotoren. De QTL-A motorserie is Tecnotion's grootste koppelmotorserie tot nu toe, maar toch zeer compact en met een hoge koppeldichtheid voor het gegenereerde koppel. De motor is nu beschikbaar voor toepassingen met hoge koppel- en thermisch beheervereisten. De QTL-A motorserie is verkrijgbaar in vier diameters (210-230-290-310 mm) en drie hoogtes (65-85-105 mm). Ze zijn verkrijgbaar met of zonder koelring. De motor heeft een verbeterd warmtebeheer dankzij de koelkanalen waardoor hij kan draaien met een hoog continu koppel tot 329 Nm.

Het maken van c-faces kan behoorlijk tijdrovend zijn, maar met de Van Hoorn Carbide c-face mills is dit verleden tijd. Van de freesmachine komt een oppervlak met cirkelvormige freesbanen. Dat is echte innovatie! Daarnaast zijn er nieuwe frezen ontwikkeld speciaal voor het maken van nauwkeurige gaten of holtes. Deze zogenaamde VHXF, fit frezen vervangen veel kottergereedschappen en ruimers. Zijn draadgaten altijd een uitdaging om met zekerheid te kunnen produceren? Met de nieuw ontwikkelde draadfrezen kunt u draadgaten maken met een zeer hoge proceszekerheid in een standaard bereik van M1.6 tot M20. Uiteraard ziet u tijdens de Precisiebeurs nog veel meer mogelijkheden die Van Hoorn Carbide voor uw productie kan bieden. Verlaging van de kostprijs per product is ons doel! Het draait allemaal om productiviteit, kwaliteit en betrouwbaarheid!

BALIQ CARBOS coating is zeer veelzijdig en presteert optimaal bij toepassingen met hoge contactdruk in combinatie met hoge glijsnelheden, zoals in de autosport, specifiek voor toepassingen zoals de nokkenas, zuigerpennen, kleppen, klepstoters en tuimelaars. De coating wordt ook gebruikt voor andere industriële toepassingen, zoals het weven van riet, klepplaten, klepstelen en in pneumatische kleppen. Oerlikon Balzers heeft zijn eigen aanvraagproces voor BALIQ CARBOS ontwikkeld met behulp van schaalbaar gepulseerd power plasma (S3p), dat de voordelen van boogverdamping en sputteren combineert. Boogverdamping zorgt voor coatings met een hoge dichtheid en hechting. Sputteren, een conventionele coatingtechnologie waarbij atomen worden uitgeworpen uit een doelwit of bronmateriaal om op een substraat te worden afgezet, staat bekend om zijn hoge gladheid. Het resultaat is een waterstofvrije DLC-coating die de voordelen biedt van koolstofarme coatings met lage wrijving, met de gladheid die wordt bereikt door sputteren of door PACVD aangebrachte coatings zonder extra polijstbehandelingen.

Samen met het Mikrocentrum gaat SpartnerS binnenkort de training Quick Response Manufacturing (QRM) organiseren. Deze training leert je om efficiënt en gestructureerd de doorlooptijd te verkorten in een high mix low volume omgeving. Het resultaat: tijdsbesparing van bestelling tot levering. Dit resulteert in lagere productiekosten door minder overhead, kleinere voorraden, kortere levertijden en een hogere klanttevredenheid. Het argument hiervoor: minder verborgen kosten door te veel onderhanden werk, fouten, onverkoopbare voorraden, actief opladen, (her)planning, telefoontjes over te late leveringen, et cetera. Deze training is gericht op het kunnen toepassen van QRM in uw eigen bedrijf.

Werkhouding voor Nano Precision Nanoprecisie bewerking vereist nanoprecisie. Verwijzingen naar werkstukken en gereedschappen zijn echte uitdagingen, zelfs met de nieuwste oplossingen die op de markt beschikbaar zijn. Dit wordt nog uitdagender wanneer de referenties zo snel mogelijk in een korte tijdspanne worden vastgesteld. Nanosysteem laat zich het beste omschrijven in twee woorden, namelijk zo nauwkeurig en snel! Het Nano-klemsysteem verbindt de productieketen via een ultraprecieze koppeling, zowel voor werkstuk als gereedschapshouder. Zowel de MacroNano als MatrixNano zijn compatibel met hun respectievelijke standaardsysteem. MacroNano:

ATOS 5 for Airfoil, ontwikkeld voor gasturbine-industrieën, biedt met zijn geoptimaliseerde werkafstand en meetoppervlakken van 100 x 70 mm² zeer nauwkeurige 3D-gegevens van de kleinste details in een korte meettijd. Met zijn geoptimaliseerde werkafstand voor kleine meetgebieden en zijn extreem hoge stabiliteit, levert ATOS 5 for Airfoil zeer nauwkeurige gegevens voor handmatige en geautomatiseerde toepassingen. Van ventilatorbladen tot turbinebladen of blisks en trommels tot bladen (NGV's, OGV's, IGV's) en aandrijflijnen, de full-field 3D-meetgegevens maken betrouwbare kwaliteitscontrole mogelijk, visualiseren verborgen fouten en versnellen zo productie-, onderhouds- en reparatieprocessen.

Coatings om uw wieken en wieken te beschermen tegen gas- en stoomturbines. BALINIT® TURBINE PRO biedt uitstekende bescherming tegen vaste deeltjes door erosie (SPE) en vloeistofdruppelerosie (LDE) zonder de levensduur van uw componenten te beïnvloeden. Met behulp van de nieuwste technologie van Oerlikon, Balzers, biedt het de maximale levensduur van erosieweerstand om een ​​harde dichtheid te produceren.

Kom dan naar de Precisiebeurs op 13 en 14 november. Bekijk hier de volledige plattegrond en het overzicht van exposanten.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Link magazine bericht over de toegevoegde waarde van leveringen en investeringen in de industrie.

Link Magazine identificeert overnames, fusies en allianties (en hun beëindiging) in de branche.

Hoe verhogen we de productiviteit van de processen binnenshuis? Wat is er nodig om de hele supply chain beter te stroomlijnen? Directeuren en managers sparren hierover binnen het Productivity Platform van Link Magazine.

Het implementeren van het Servitization-bedrijfsmodel impliceert een verschuiving van een productgerichte organisatie naar een servicegerichte organisatie. Deze ambitie zorgt voor de nodige organisatorische en technische uitdagingen. Via het Platform Servitization wil Link Magazine bedrijven hiervan bewust maken door kennis te vergaren en te delen zodat bedrijven deze transitie duurzaam en winstgevend kunnen maken.

Link is een managementmagazine over hedendaagse vormen van samenwerking tussen bedrijven en tussen bedrijven, (semi-)overheid, universiteiten en hogescholen. De trefwoorden zijn management, marketing en technologie. Omdat samenwerking vaak leidt tot vernieuwing van producten of processen, krijgen technologie en innovatie veel aandacht. Link Magazine richt zich met name op het management dat betrokken is bij deze samenwerking in de supply chain: algemeen management, maar ook dat van R&D, Sales, Inkoop, Productie, et cetera.

E-mailadres: Laat dit veld leeg als u een mens bent: