Drie Behringer zaagmachines zorgen voor goed humeur bij WIFO - MetaalNieuws, het laatste nieuws uit de metaalindustrie

2021-12-14 19:36:10 By : Ms. Amy Chen

Home Nieuws Overzicht Drie Behringer zaagmachines zorgen voor goed humeur bij WIFO

Nu onlangs een derde zaagmachine van het Duitse topmerk Behringer bij WIFO-Anema is geïnstalleerd, heeft directeur Wytze Anema er vertrouwen in dat hij zich de komende 20 jaar geen zorgen hoeft te maken over de zaagcapaciteit van zijn bedrijf. De nieuwste machine is een volautomatische Eisele PSU 450 M verstekcirkelzaag. Vooral de constante nauwkeurigheid die het levert is belangrijk voor WIFO.

Het Friese bedrijf is al bijna 60 jaar een begrip op het gebied van agrarische (vooral akkerbouw) en aanbouwdelen. De producten die in Ferwert, vlakbij de Waddenzee, worden geproduceerd, zoals kistenkippers, schepbakken, balenklemmen, vorkverstellers en schuiven, gaan de hele wereld over. De slogan van het bedrijf is 'Gewoon sterk'. “We proberen onze producten eenvoudig te houden, met oog voor kwaliteit en betrouwbaarheid”, zegt Wytze Anema. “We onderscheiden ons door de breedte van ons assortiment. Wij bieden het grootste programma voor een kleine nichemarkt in de agribusiness. Dat is interessant genoeg om een ​​gezond bedrijf met veertig medewerkers te kunnen runnen.”

WIFO ontwikkelt en produceert alle producten in eigen huis. “Zo zijn we flexibel en houden we controle over het proces en de kwaliteit van onze producten. Alles zelf doen geeft ook een fijn gevoel. Aan het eind van de dag kunnen we met trots zeggen: dit hebben we zelf gemaakt.”

Door in eigen beheer te produceren en te ontwikkelen beschikt WIFO over een uitgebreid machinepark, waaronder CNC-gestuurde verspaningsmachines en snij- en zetmachines, een lasersnijmachine en lasrobots. Ook is er een uitgebreide zaagcapaciteit. WIFO vraagt ​​veel zaagwerk in verschillende materiaalsoorten, vormen en maten. Een paar jaar geleden was de zaagafdeling een punt van zorg. Operator Richard Reitsma kreeg vaak klachten, vooral van zijn lascollega's, dat de nauwkeurigheid van de zaagstukken ontbrak. Dit probleem trof ook de lasrobots.

Het gebrekkige zaagwerk was niet te wijten aan de vaardigheid van de operator, maar aan de kwaliteit van de zaagmachine. Het probleem was de destijds beperkte ruimte op de zaagafdeling, waardoor er alleen ruimte was voor een verticale zaagmachine. Daarom is de keuze niet op Behringer gevallen, want de Duitse fabrikant heeft geen verticale zaagmachines. “Bewust niet”, zegt directeur Marco Toebes van Promatt, de Behringer importeur voor Nederland en België. “Want met een verticale machine haal je niet het snijvermogen van een horizontale machine.”

WIFO is een begrip op het gebied van agrarische (vooral akkerbouw) en aanbouwdelen. Alle producten, zoals deze WIFO K95 frontkipper, worden in eigen huis ontwikkeld en geproduceerd.

“Achteraf was die verticale machine een verkeerde beslissing”, zegt Anema. Dit zou verholpen kunnen worden toen door de uitbreiding met een nieuwe montagehal meer ruimte ontstond voor de zaagafdeling. WIFO besloot door te gaan en een kwaliteitsslag te maken op zaaggebied door te investeren in een stabiele machine. Zo verscheen de eerste Behringer, een lintzaagmachine HBP 310-523 GA. Het is gebruiksvriendelijk en vooral nauwkeurig. "Wat we willen, komt gemakkelijk en consistent goed uit", zegt Anema. Zaagmachinist Reitsma kreeg geen klachten meer van zijn collega's, wat zijn plezier in het werk aanzienlijk verhoogde.

Zijn humeur werd nog beter toen ook de cirkelzaag, waarvan de stabiliteit verslechterd was, vervangen moest worden. Sinds de overname van Eisele kan Behringer ook cirkelzagen leveren en heeft WIFO geïnvesteerd in een semi-automatische cirkelzaag Eisele PSU 450 H. Dit was weer een grote stap voorwaarts. De oude cirkelzaag had een gelast frame, waardoor hij veel meer trilde dan de nieuwe Eisele gegoten frame machine. En nu is de zaagafdeling uitgebreid met een automatische Eisele PSU 450 M.

De Eisele PSU-serie omvat flexibele en universele verstekcirkelzagen met hoge prestaties en eenvoudige verstekverstelling van 30° tot 150°. De machines hebben hydraulische klemming en voeding, standaard klemdrukverlaging voor dunwandige profielen en een traploos instelbare zaagvoeding. “Het zijn universele machines, zowel qua toepassingen als qua materiaal”, zegt Marco Toebes. “Ze hebben twee snelheden per motor en ook een mechanische schakelkast met twee snelheden. Dat zijn in totaal vier snelheden, wat betekent dat deze machines massief RVS net zo goed zagen als non-ferro metalen. De verstekhoeken zijn allemaal servogestuurd. Dat betekent niet alleen snelle, maar ook nauwkeurige en eenvoudig te corrigeren versteksneden.”

Met deze drie machines is WIFO verzekerd van een efficiënt en kwalitatief hoogstaand zaagproces. Operator Richard Reitsma kan de gebruiksvriendelijke machines gemakkelijk aan. De klachten van zijn collega's worden volledig de mond gesnoerd en de lasrobots functioneren probleemloos.

MDL las nog graag, maar is nu een compleet metaalbedrijf

Circulaire doorbraak nodig in maakindustrie

Verleng de levensduur van machines en bescherm het milieu met Surplex

Hannover Messe: digitaal en duurzaam

Vakmanschap op maat. GICOM is een veelzijdig metaalbewerkingsbedrijf met een uitgebreid assortiment plaatwerk…

Brancheorganisatie FPT-VIMAG en MetaalNieuws hebben elkaar nodig

TechniShow en ESEF Maakindustrie 2022 uitgesteld

'De druk op innovatie wordt alleen maar groter'

Pragmatische aanpak brengt leven in digitale fabriek

Metaalbedrijf Baas in Almelo is al jaren een betrouwbaar en klantgericht…

Machines voor ontbramen, schuren, afronden, borstelen en metaal afwerken. Onze metaalmachines zorgen voor de afwerking…

efficiënter produceren met slimmere opslagsystemen voor plaatwerk en langgoed Een paar jaar geleden keken we naar…

247TailorSteel is de toonaangevende 'slimme' fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantenband…

Met ons geavanceerde machinepark kunnen wij alle denkbare werkzaamheden voor u uitvoeren, met de…

Vakmanschap op maat. GICOM is een veelzijdig metaalbewerkingsbedrijf met een uitgebreid assortiment plaatwerk…

Ontbramen, rond en klaar! Wij ontwikkelen, bouwen en verkopen topmachines voor ontbramen, afronden…

25-09 Samen met enkele collega's, waaronder Henk Brinkman, bemande Dieben begin september de stand…

15-02 Het Upmoviom systeem is ideaal voor de opslag van lange goederen voor de staalhandel en …

11-01 Lanting startte in 1990 zijn eigen metaaldraaierij. In de loop van…

16-11 Metaalgroothandel Teham Pongers in Hengelo verandert steeds meer van handelsbedrijf in logistiek…

26-10 De gebruikelijke demodagen met een aantrekkelijk nevenprogramma zijn dit jaar niet beschikbaar,…

07-07 Met de overname van de activiteiten van industriepartner Metallum en de investering in een…

02-12 Leering Hengelo is officieel dealer van Cosen zaagmachines in Nederland. Met de toevoeging,…

14-10 Promatt onthulde een nieuwe servo-aangedreven verstekvoeding en een...

Klik hier om je aan te melden

MetaalNieuws, PlaatBewerkingsNieuws en MachiningNews zijn uitgaven van 54U Media BV

De lezers van MetaalNieuws zijn ruim 17.000 ondernemers in de Nederlandse en Belgische metaalverwerkende industrie, waarvan 12.000 tot het midden- en kleinbedrijf (MKB).

Wij, als 54U Media BV, geven om en gaan uiterst zorgvuldig om met uw gegevens. Onze website, MetaalNieuws, maakt gebruik van functionele, analytische, social media en advertentiecookies om uw websitebezoek zo eenvoudig en persoonlijk mogelijk te maken. Zo kunnen we relevante informatie en advertenties tonen en kun je eenvoudig content delen via je social media kanalen. Daarnaast verzamelen wij primaire gegevens om u de door u gevraagde informatie te kunnen verstrekken (gedrukte editie abonnementen en digitale nieuwsbrieven). Lees voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring.