Compact platenmagazijn brengt gemak en ruimte naar Bronsco - MetaalNieuws, het laatste nieuws uit de Metaalbranche

2021-12-01 04:10:49 By : Ms. chuangdong sx

Home Nieuws Overzicht Compact platenmagazijn brengt Bronsco gemak en ruimtebesparing

Bronsco Metaal in Nederweert heeft zich in enkele jaren ontwikkeld van een eenvoudig lasbedrijf tot een allround toeleverancier van halffabricaten en complete producten aan klanten in de voedingsmiddelenindustrie. Na investeringen in machines en software is nu ook de opslag van plaatmateriaal aangepakt. Hiervoor is een aalbers|farina Compact platenmagazijn geïnstalleerd.

“De groei van Bronsco begon zo'n vijf jaar geleden echt”, zegt algemeen directeur Bas Bronzwaer. “Toen hebben we besloten ons te ontwikkelen tot leverancier van een totaalpakket aan klanten in de voedingsmiddelenindustrie: naast lassen kunnen zij bij ons ook terecht voor plaatwerk, buis en buismateriaal, maar ook de constructie en montage daarvan.”

Het plaatwerk werd aanvankelijk uitbesteed, maar dat was van korte duur. Het ging zo goed dat er een knipschaar en een kantpers werden aangeschaft om in eigen beheer te knippen en te buigen. Bronsco verhuisde naar een ander pand in Nederweert, waar ook ruimte was voor een nieuwe lasersnijmachine. De nieuwe locatie is goed ingepakt. Er is een nieuwe kantpers aangeschaft met een geavanceerd softwarepakket om direct vanuit een STEP-tekening een 3D-product te kunnen maken. “Hierdoor kunnen we alles nesten en vanuit de werkvoorbereiding heel efficiënt de machineprogramma’s maken. We hebben direct inzicht in de snij- en kanttijden en het materiaalgebruik. Hierdoor kunnen wij opdrachten flexibel en snel uitvoeren. Klanten kunnen ons een kant-en-klare STEP-tekening aanleveren, maar we kunnen deze ook maken voor de klant die liever een schets aanlevert.”

Door al deze ontwikkelingen is het materiaalverbruik flink toegenomen. Omdat roestvast staal vooral wordt gebruikt in de voedingsmiddelenindustrie, bestaat 80 procent van al het materiaal dat Bronsco verwerkt uit roestvast staal en aluminium. De rest is van staal. Om al dit materiaal goed te kunnen verwerken en opslaan, hebben we geïnvesteerd in bovenloopkranen en een tweedehands platenmagazijn. “Maar in de hoogte konden we veel minder materiaal opslaan dan we zouden willen”, zegt Bronzwaer. “We moesten extra racks plaatsen, wat nogal wat ruimte in beslag nam. Daarom hebben we ons gefocust op een platenmagazijn van aalbers|farina. Bij een collega metaalbewerkingsbedrijf hebben we gekeken hoe zo'n systeem werkt. De collega was er enthousiast over en wij ook.”

Bronsco heeft gekozen voor de Compact, het instapmodel voor de opslag van plaatmateriaal tot 3.000 x 1.500 mm. Dit magazijn heeft een vaste systeemhoogte van 3.750 mm met ruimte voor 25 lades met elk een draagvermogen van 2.500 kg. Dit betekent een totaal laadvermogen van maar liefst 62.500 kilo. De Compact is een halfautomatisch systeem met een touchscreen bedieningspaneel. Het wordt plug-and-play geïnstalleerd door leverancier aalbers|farina en door de eenvoudige bediening kan de gebruiker snel aan de slag.

Het platenmagazijn van Bronsco ligt pal naast de lasersnijmachine. Met de vacuümheffer of de bovenloopkraan plaatsen de medewerkers de platen eenvoudig op de laser. Het magazijn is nu ruim een ​​maand in gebruik en het bevalt uitstekend. “De schade aan het plaatmateriaal is teruggebracht tot nul en we hebben geen heftruckbewegingen meer. We kunnen nu duidelijk sneller schakelen. Dat werkt echt veel efficiënter.”

En er is ruimtebesparing. De rekken waarop voorheen het plaatmateriaal was opgeslagen, kunnen worden opgeruimd. En dat moet ook, want Bronsco werkt al aan de volgende investering: een buislaser. “Dan hebben we alles in huis, wat ons heel flexibel maakt. Want dat is wat de klant wil.” Bronsco begon met het kleinste magazijn in het aalbers|farina assortiment. “Om te kijken hoe het werkt”, zegt Bronzwaer. “Maar ik denk dat we in de toekomst naar een groter volautomatisch systeem met zoekfunctie en reststukregistratie gaan om de automatisering verder door te voeren.” Ook voor dergelijke systemen kan Bronsco bij aalbers|farina terecht. Want de opslagspecialist in Renswoude kan met een uitgebreid assortiment plaat- en langgoedmagazijnen aan elke opslagbehoefte voldoen.

De vacuümheffer waarmee de medewerkers van Bronsco de lasersnijmachine laden, is een eigen product van het bedrijf. Ook deze vacuümheffer, die in twee varianten (een grote en een kleine) verkrijgbaar is, wordt op de markt gebracht. De grote is voorzien van acht zuignappen en is geschikt voor het hijsen van platen van 3 x 1,5 tot een maximaal gewicht van 1000 kilo. De kleine vacuümheffer heeft drie zuignappen en is handig te gebruiken met de schaar en afkantpers. Het kan ook worden gebruikt als een equalizer om de plaat bij de kantpers te draaien. Veiligheid wordt gewaarborgd door lichtsignalen: het logo licht groen op als er voldoende vacuüm is en rood als er onvoldoende vacuüm is. Met beide lifters is het mogelijk om elke vacuümbeker afzonderlijk te sluiten.

De vacuümheffer is verkrijgbaar in twee varianten, een grote met acht zuignappen en een kleine met drie zuignappen.

De vacuümheffer is verkrijgbaar in twee varianten, een grote met acht zuignappen en een kleine met drie zuignappen.

Multifunctionele vrachtwagen met kraan voor Jan van Dam

Maatwerk met Magnum-geluiddemper van ACE

Wanneer heb je een arbeidsongeschiktheidsverzekering nodig?

MKB op weg naar geautomatiseerde ketencommunicatie

Vakmanschap op maat. GICOM is een veelzijdig metaalbewerkingsbedrijf met een uitgebreid assortiment plaatwerk…

Made by Driessen breidt kantcapaciteit verder uit

Mebema nieuwe partij in gebruikte handel CNC machines

Het optimaliseren van het bewerkingsproces is vaak eenvoudig

VMC laat koningin Máxima zien hoe duurzaam een ​​metaalbedrijf kan zijn

AutoPOL verwerkt nu automatisch assemblages

Vakmanschap op maat. GICOM is een veelzijdig metaalbewerkingsbedrijf met een uitgebreid assortiment plaatwerk…

efficiënter produceren met slimmere opslagsystemen voor plaatwerk en langgoed Een paar jaar geleden keken we naar…

247TailorSteel is de toonaangevende 'slimme' fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantenband…

Met ons geavanceerde machinepark kunnen wij alle denkbare werkzaamheden voor u uitvoeren, met de…

Metaalbedrijf Baas in Almelo is al jaren een betrouwbaar en klantgericht…

Machines voor ontbramen, schuren, afronden, borstelen en metaal afwerken. Onze metaalmachines zorgen voor de afwerking…

Ontbramen, rond en klaar! Wij ontwikkelen, bouwen en verkopen topmachines voor ontbramen, afronden…

15-11 ConDoor produceert industriële en residentiële (particuliere) deuren. Op het hoofdkantoor in Zeewolde is de…

20-10 Aalbers|farina in Renswoude heeft onlangs een nieuw platenmagazijn ontwikkeld onder de naam Spider. Het…

20-10 Aalbers|farina in Renswoude heeft onlangs een nieuw platenmagazijn ontwikkeld onder de naam Spider. Het…

03-10 De Rooy Metaaldesign heeft de kans gegrepen om te verhuizen naar het nieuwe bedrijfspand in Veenendaal om…

10-03 Aalbers|farina presenteert het nieuwe compacte langgoedmagazijn. Deze is 3,75 meter hoog en 6 meter…

01-11 aalbers|farina heeft haar assortiment automatische en semi-automatische magazijnen voor het efficiënt opslaan van plaatmateriaal…

02-09 Door de komst van twee automatische platenmagazijnen van aalbers|farina heeft Lurvink Staalbouw in Lichtenvoorde…

13-05 Superefficiënt werken is een belangrijk uitgangspunt bij Bouw- en Lasbedrijf W. Martens in Someren.…

Klik hier om je aan te melden

MetaalNieuws, PlaatBewerkingsNieuws en MachiningNews zijn uitgaven van 54U Media BV

De lezers van MetaalNieuws zijn ruim 17.000 ondernemers in de Nederlandse en Belgische metaalverwerkende industrie, waarvan 12.000 tot het midden- en kleinbedrijf (MKB).

Wij, als 54U Media BV, geven om en gaan uiterst zorgvuldig om met uw gegevens. Onze website, MetaalNieuws, maakt gebruik van functionele, analytische, social media en advertentiecookies om uw websitebezoek zo eenvoudig en persoonlijk mogelijk te maken. Zo kunnen we relevante informatie en advertenties tonen en kun je eenvoudig content delen via je social media kanalen. Daarnaast verzamelen wij primaire gegevens om u de door u gevraagde informatie te kunnen verstrekken (gedrukte editie abonnementen en digitale nieuwsbrieven). Lees voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring.