Buislaser biedt Buitelaar Metaal nieuwe mogelijkheden - MetaalNieuws, het laatste nieuws uit de Metaalbranche

2021-12-14 19:33:38 By : Mr. Allen Lin

Home Nieuws Overzicht Buislaser biedt Buitelaar Metaal nieuwe mogelijkheden

In het Westland stonden al enkele buislasersnijmachines, maar die worden allemaal voor eigen gebruik gebruikt. Buitelaar Metaal in De Lier doet dit ook, maar dit bedrijf biedt zijn buislasercapaciteit ook aan derden aan.

Het maken van complete eindproducten. Dat is de kracht van Buitelaar Metaal. Dit zijn vaak zeer bijzondere producten, geheel naar wens van de klant ontworpen en geproduceerd. Bijvoorbeeld een verrijdbare stand voor een bank, of een compleet ingerichte zeecontainer die bij de verbouwing van een filiaal als tijdelijk verkooppunt kan dienen voor een grote supermarktketen. Maar ook kleinere producten zoals verplaatsbare ballastboxen (kubussen) voor vlaggenmasten, presentatiemeubels en inpaktafels. Opvallend is de grote diversiteit aan opdrachten; allemaal op maat gemaakt voor verschillende industrieën. De basis hiervoor ligt vaak in een CAD-tekening of een simpele schets. De verdere ontwikkeling vindt dan plaats in nauw overleg met de opdrachtgever, waarbij Richard Buitelaar, die het bedrijf in 2001 startte, het creatieve brein is. “Vaak heeft de klant of zijn marketingbureau al een concept in gedachten. Wij voeren het dan volledig uit. Daarin zijn we sterk”, zegt mede-eigenaar Dennis van Mil. “Wij maken de tekeningen en de vertaling van ontwerp naar product.”

Allround metaalbedrijf Buitelaar is een allround metaalbedrijf. Dagelijks werken tien mensen aan mooie projecten, vaak in de werkplaats en waar nodig ook op locatie. Ze beschikken over een eigen machinepark voor lassen, snijden, zetten, plasmasnijden en draaien. Daarnaast heeft Buitelaar Metaal een netwerk van leveranciers om zich heen voor verzinken, poedercoaten, bestickeren en dergelijke. “We doen ook aan assemblage, zodat we de producten volledig kunnen ontzorgen”, zegt Van Mil.

Buislaserwerk In de producten wordt steeds vaker gebruik gemaakt van buislaserwerk. Omdat ze hierdoor niet alleen efficiënter, maar ook mooier en sneller gemaakt kunnen worden. En er is meer ruimte voor creativiteit. Tot voor kort moest buislaserwerk worden uitbesteed. Het was ook Chris Overkleeft, die als freelancer al veel voor Buitelaar Metaal werkte, die met het voorstel kwam om zelf buislasers te gaan snijden. Hij wilde deelnemen aan dit avontuur en ook operationeel verantwoordelijk worden voor de machine.

Ervaring met Durma Buitelaar Metaal had al goede ervaringen met een kantpers en schaar van Durma, een Turkse fabrikant die in Nederland vertegenwoordigd wordt door Tuwi. Daarom klopten ze ook bij Tuwi aan voor de buislaser. Hierdoor is sinds afgelopen voorjaar een Durma profielvezellasersnijmachine HD-TC 60170 operationeel bij Buitelaar Metaal. Deze machine is geschikt voor het verwerken van een maximale buisdiameter van Ø 170 mm, maximale buismaat 120×120 mm en maximale rechthoekmaat 150×100 mm. Dankzij de 2 kW laserbron snijdt de SL Precitec Procutter snijkop (met automatische focusverstelling) door staal met een wanddikte van 8 mm, aluminium 6 mm en RVS 4 mm. De Lantek Flex 3D buis werkvoorbereidingssoftware (inclusief automatisch nesten) wordt bij de machine geleverd.

Efficiënter en netter produceren Buitelaar Metaal zag meteen de voordelen van de buislaser bij het maken van haar eigen producten. De machine lasert uitsparingen in buis- en kokerprofielen. Deze kunnen worden voorzien van gaten (patronen) en contouren. Ook aan de uiteinden van de profielen kunnen willekeurige vormen worden aangebracht. “Door slim te ontwerpen, kunnen we sneller, efficiënter en netter produceren”, zegt Chris Overkleeft. “De werkvoorbereiding versnelt, de verwerking zelf is sneller en we maken minder fouten. Zagen en boren is niet meer nodig. De mensen die dat vroeger deden, kunnen nu andere dingen doen. En de lassers die met de gesneden profielen werken, hebben hun meetlint kunnen opbergen, dankzij de precisie waarmee de machine snijdt en het slimme ontwerp.”

Toevoer De buislaser heeft voldoende capaciteit om te leveren. Daar is veel belangstelling voor, zo heeft Buitelaar Metaal al gemerkt tijdens de open dag begin juli. Overkleeft: “Buislasers zijn toegankelijk voor een breed publiek. Met een simpele schets kunnen we al wat. Hier moet een vertaling van worden gemaakt omdat de buislaser zijn werk doet op basis van een machinebestand dat kan worden gerealiseerd vanuit een tekening met bestandstype STEP. Als je niet de vaardigheden hebt om deze tekeningen te maken, kunnen we het voor je doen.”

Uitdagingen Het werk aan de buislaser groeit snel. “Nu we het hebben, ga je er ook voor werken”, legt Overkleeft uit. Veel klantspecifiek werk knipt hij in kleine series op de machine, maar hij heeft ook al hele bundels materiaal verwerkt: RVS, staal en aluminium, maar omdat het een fiberlaser is, kunnen reflecterende materialen zoals koper en messing ook worden gesneden.

Mede dankzij de begeleiding van Durma en Tuwi heeft hij de machine al goed onder de knie. “De bouw verliep vlot, de service van Durma is sterk. Ze doen het ook heel goed met de begeleiding om vertrouwd te raken met de machine en de techniek.”

Buitelaar Metaal zegt niet snel nee tegen opdrachten. Hierdoor staat het bedrijf ook regelmatig voor uitdagingen met de buislaser. U-profielen die iets te breed zijn, platte stroken, het is allemaal al gezaagd. “We houden gewoon van zulke uitdagingen.”

MDL las nog graag, maar is nu een compleet metaalbedrijf

Circulaire doorbraak nodig in maakindustrie

Verleng de levensduur van machines en bescherm het milieu met Surplex

Hannover Messe: digitaal en duurzaam

247TailorSteel is de toonaangevende 'slimme' fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantenband…

Brancheorganisatie FPT-VIMAG en MetaalNieuws hebben elkaar nodig

TechniShow en ESEF Maakindustrie 2022 uitgesteld

'De druk op innovatie wordt alleen maar groter'

Pragmatische aanpak brengt leven in digitale fabriek

Ontbramen, rond en klaar! Wij ontwikkelen, bouwen en verkopen topmachines voor ontbramen, afronden…

Vakmanschap op maat. GICOM is een veelzijdig metaalbewerkingsbedrijf met een uitgebreid assortiment plaatwerk…

efficiënter produceren met slimmere opslagsystemen voor plaatwerk en langgoed Een paar jaar geleden keken we naar…

Metaalbedrijf Baas in Almelo is al jaren een betrouwbaar en klantgericht…

Machines voor ontbramen, schuren, afronden, borstelen en metaal afwerken. Onze metaalmachines zorgen voor de afwerking…

247TailorSteel is de toonaangevende 'slimme' fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantenband…

Met ons geavanceerde machinepark kunnen wij alle denkbare werkzaamheden voor u uitvoeren, met de…

14-12 Om die reden is er een andere naam gekozen. De letters MDL staan ​​voor…

18-10 Eli de Jager begon zijn carrière bij Rolleri op bijna dezelfde manier als…

22-09 Geka's nieuwe CNC-gestuurde plasmasnijmachine GCS-P 3015 springt in het oog. Deze…

07-09 En dat is precies wat KUBO nodig heeft. Het bedrijf realiseert complete kasprojecten en…

28-06 Met een grote aanzetlengte van 8500 mm snijdt de TL 8525 buizen met een…

11-05 De Vries heeft als eerste bedrijf in de Benelux zo'n lasermachine…

07-04 Euromac is een gerenommeerde Italiaanse fabrikant van ponsmachines, elektrische afkantpersen, robotbuigcellen, hydraulische buigbanken…

22-02 Van Kerkhof Metaalbewerking is een allround toeleverancier die zich bezighoudt met de verwerking van…

Klik hier om je aan te melden

MetaalNieuws, PlaatBewerkingsNieuws en MachiningNews zijn uitgaven van 54U Media BV

De lezers van MetaalNieuws zijn ruim 17.000 ondernemers in de Nederlandse en Belgische metaalverwerkende industrie, waarvan 12.000 tot het midden- en kleinbedrijf (MKB).

Wij, als 54U Media BV, geven om en gaan uiterst zorgvuldig om met uw gegevens. Onze website, MetaalNieuws, maakt gebruik van functionele, analytische, social media en advertentiecookies om uw websitebezoek zo eenvoudig en persoonlijk mogelijk te maken. Zo kunnen we relevante informatie en advertenties tonen en kun je eenvoudig content delen via je social media kanalen. Daarnaast verzamelen wij primaire gegevens om u de door u gevraagde informatie te kunnen verstrekken (gedrukte editie abonnementen en digitale nieuwsbrieven). Lees voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring.