Buisbewerking kent voor Camga geen geheimen - MetaalNieuws, het laatste nieuws uit de Metaalbranche

2021-12-14 19:31:43 By : Ms. Share PC

Home Nieuws Overzicht Buisverwerking kent geen geheimen voor Camga

Met 40 jaar ervaring in buisverwerking weet Leo Spekschoor precies wat ondernemers in die markt nodig hebben. Samen met zijn schoonzoon Mark Mocking runt hij nu het handelsbedrijf Camga, leverancier van machines en gereedschappen voor pijpbewerking. De enorme ervaring loont altijd. “Zo kunnen we praktisch alle vragen van onze klanten beantwoorden.”

Camga is gevestigd in Kerkdriel (nabij Den Bosch). Leo Spekschoor en Mark Mocking hebben de taken goed verdeeld. Spekschoor is verantwoordelijk voor de aankoop en Mocking voor de verkoop. Samen pakken ze de ontwikkeling van nieuwe producten aan.

Geen geheimen Spekschoor heeft al 40 jaar zijn eigen pijpverwerkingsbedrijf in de Achterhoek. Hij kent alle bewerkingen: buigen, vervormen, lassen, solderen, draadsnijden, et cetera. Het bewerken van buizen in verschillende soorten materialen kent voor hem dan ook geen geheimen. Na de verkoop van zijn bedrijf in 2015 richtte hij Camga op. Camga begon met de verkoop van tangen en buiggereedschappen. “We kunnen heel gericht advies geven omdat we een grote database hebben met buigmallen en alles wat daarbij komt kijken”, zegt Leo Spekschoor. “Als er een aanvraag binnenkomt, vragen we altijd: voor welke machine is het, wat is de diameter van de buis en wat is de bewerking precies. Zo kunnen we snel precies het juiste artikel leveren.”

Leveringsprogramma Het leveringsprogramma is zorgvuldig samengesteld en wordt stapsgewijs uitgebreid. Allereerst is Camga dealer van KSU, producent van hoogwaardige draadsnijmachines, bandzaagmachines en rolgroefmachines. Deze Zuid-Koreaanse fabrikant is een grote speler op de wereldmarkt en produceert alleen al zo'n 10.000 draadsnijmachines per jaar. Camga is KSU's distributeur voor Europa. In Kerkdriel worden zowel machines als onderdelen op voorraad gehouden om snel te kunnen leveren. Daarnaast is de Turkse fabrikant Uzma in het assortiment opgenomen. Dit is een groot programma pijpslijpmachines, bandbuigmachines, walsen, metaalcirkelzagen, lintzagen en buigmachines. De derde voorstelling is Macri. Deze Italiaanse fabrikant produceert CNC gestuurde buizenbuigmachines tot 12 assen, met capaciteiten van 8 tot 90 mm. Met deze machines – standaard voorzien van Nederlandse software – kan ook vormbuigen gedaan worden met een vaste radius. “Mooie machines”, zegt Spekschoor. “Ze zijn nu nog elektrisch/hydraulisch, maar in Italië werken ze aan een volledig elektrische machine.”

Eigen merk Tot slot leveren Spekschoor en Mocking hun eigen 'huismerk' Camga. Dit programma omvat solide, stevige buigtangen, diverse buiggereedschappen (waaronder buigmallen voor CNC-machines en doornloze buigmachines en gereedschappen voor conventionele buigmachines) en pijpsnijders. Deze pijpsnijders zijn ontwikkeld en geproduceerd door en voor de professional. Ze zijn volledig uitgerust met naaldlagers voor een efficiënte en lichte snijbeweging. Sinds kort bevat het programma van Camga ook sjormachines voor het faseren van kunststof leidingen. “We zijn hiervoor gevraagd en hebben het in 3 maanden ontwikkeld, getest en op de markt gebracht.”

De producten worden verkocht via groothandel en directe verkoop. Camga heeft servicepunten door het hele land, zodat servicevragen binnen 24 uur kunnen worden beantwoord.

Productontwikkeling Onder de naam Camga worden steeds meer nieuwe producten ontwikkeld. Allereerst een doornloze buigmachine, die zowel links als rechts kan buigen. Die wordt in de loop van volgend jaar gelanceerd als de Camga Giant 45. “Er is al een prototype”, zegt Mark Mocking. “Nu hebben we buiggereedschappen besteld om de capaciteit van deze machine te bepalen. Dit soort machines worden vaak gebruikt op bouwplaatsen, dus ze moeten zo compact en licht mogelijk zijn. Daar gaan we zeker voor zorgen!” De ontwikkeling van nieuwe machines laat precies zien hoe Camga werkt: geluiden uit de markt oppikken en ermee aan de slag gaan. “We hebben de fading machine gemaakt omdat de markt erom vroeg. Hetzelfde geldt voor de doornloze machine. De klanten voor de eerste exemplaren hebben we al.”

MDL las nog graag, maar is nu een compleet metaalbedrijf

Circulaire doorbraak nodig in maakindustrie

Verleng de levensduur van machines en bescherm het milieu met Surplex

Hannover Messe: digitaal en duurzaam

Ontbramen, rond en klaar! Wij ontwikkelen, bouwen en verkopen topmachines voor ontbramen, afronden…

Brancheorganisatie FPT-VIMAG en MetaalNieuws hebben elkaar nodig

TechniShow en ESEF Maakindustrie 2022 uitgesteld

'De druk op innovatie wordt alleen maar groter'

Pragmatische aanpak brengt leven in digitale fabriek

Met ons geavanceerde machinepark kunnen wij alle denkbare werkzaamheden voor u uitvoeren, met de…

Metaalbedrijf Baas in Almelo is al jaren een betrouwbaar en klantgericht…

efficiënter produceren met slimmere opslagsystemen voor plaatwerk en langgoed Een paar jaar geleden keken we naar…

Vakmanschap op maat. GICOM is een veelzijdig metaalbewerkingsbedrijf met een uitgebreid assortiment plaatwerk…

247TailorSteel is de toonaangevende 'slimme' fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantenband…

Machines voor ontbramen, schuren, afronden, borstelen en metaal afwerken. Onze metaalmachines zorgen voor de afwerking…

Ontbramen, rond en klaar! Wij ontwikkelen, bouwen en verkopen topmachines voor ontbramen, afronden…

24-08 “We zijn niet voor niets de absolute specialist en koploper in buisverwerking. De mogelijkheden…

11-06 Gecontroleerd groeien, professioneler worden en tegelijkertijd zeer toegankelijk blijven voor iedere klant. Van…

31-03 Bij ERBA heeft er veel vernieuwing en innovatie plaatsgevonden, waardoor met name het bedrijf…

09-09 247TailorSteel in Varsseveld nam afscheid van Carel van Sorgen, de man…

24-10 Bewerkingsbuis vanaf spoel: rechttrekken, buigen en snijden is de specialiteit van de…

03-07 Bystronic breidt de ByStar Fiber lasersnijmachine uit met een roterende as voor buisbewerking. De nieuwe…

Klik hier om je aan te melden

MetaalNieuws, PlaatBewerkingsNieuws en MachiningNews zijn uitgaven van 54U Media BV

De lezers van MetaalNieuws zijn ruim 17.000 ondernemers in de Nederlandse en Belgische metaalverwerkende industrie, waarvan 12.000 tot het midden- en kleinbedrijf (MKB).

Wij, als 54U Media BV, geven om en gaan uiterst zorgvuldig om met uw gegevens. Onze website, MetaalNieuws, maakt gebruik van functionele, analytische, social media en advertentiecookies om uw websitebezoek zo eenvoudig en persoonlijk mogelijk te maken. Zo kunnen we relevante informatie en advertenties tonen en kun je eenvoudig content delen via je social media kanalen. Daarnaast verzamelen wij primaire gegevens om u de door u gevraagde informatie te kunnen verstrekken (gedrukte editie abonnementen en digitale nieuwsbrieven). Lees voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring.