Boss Metaal - MetaalNieuws, het laatste nieuws uit de Metaalbranche

2021-12-14 19:39:34 By : Ms. Chloe Huang

Baas Metaal in Almelo is al meer dan 25 jaar een betrouwbaar en klantgericht metaalbedrijf voor klantspecifieke producten voor de machine- en apparatenbouw, de agrarische sector en de voedingsmiddelenindustrie.

Metaalbedrijf Baas in Almelo is al meer dan 25 jaar een betrouwbaar en klantgericht metaalbedrijf voor onder meer klantspecifieke producten voor de machine-, apparatenbouw, de agrarische sector en de voedingsmiddelenindustrie. We gebruiken de opgebouwde expertise en geavanceerde apparatuur graag om snel en professioneel hoogwaardige producten voor onze klanten te ontwerpen en te bouwen. Indien gewenst kunnen wij uw producten voorzien van een oppervlaktebehandeling. Metaalbedrijf Baas kan het gehele traject van productontwikkeling tot productie, montage en levering voor u uit handen nemen, maar natuurlijk kunt u ook voor een deel hiervan een beroep op ons doen, zoals lasersnijden, robotlassen, plaatwerk en zetwerk.

Voor het bestellen van zetwerk is een 3D-tekening nodig, waarop alle afmetingen en hoeken van het product te zien zijn. Baas Metaal denkt graag met u mee in het kantenproces en bij het bepalen van de parameters. Na overhandiging wordt het product binnen enkele werkdagen geleverd.

Baas Metaal BV maakt gebruik van Safan en Durma afkantpersen, gecombineerd met Wila gereedschappen. Dit garandeert precisie voor profielen tot 3500 mm breed met een maximaal gewicht van 320 ton. Hydraulische klemmen zorgen voor een hoge doorvoersnelheid op de werkvloer.

Vraag uw offerte aan

Een van de kernactiviteiten die Baas Metaal voor u kan uitvoeren is lasersnijden. Dankzij een nieuwe en volledig geautomatiseerde lasersnijmachine en onze knowhow garanderen wij de kwaliteit die u wenst. Van het snijden van 25 mm dikke platen voor de agrarische sector tot diktes van slechts 0,2 mm voor de elektronica-industrie, wij kunnen het voor u maken.

Wij bieden u een snelle en betrouwbare levering en om snel van start te kunnen gaan hebben wij altijd een voorraad van staal, RVS en aluminium, maar ook messing en koper. De combinatie van de lasersnijmachine en het automatische magazijn stelt ons in staat om 24 uur per dag te produceren. Naast grote series leveren wij ook enkelstuks en kleinere series.

Onze medewerkers zijn bekend met hogesterkte staalsoorten zoals Hardox, Weldox, Dillidur en Dillimax en lasersnijden van al uw plaatwerk tot 3 meter lang. Voor diverse materialen, zoals staal, RVS, aluminium en diverse hogesterkte- en slijtvaste staalsoorten geldt een maximale dikte van 30 mm.

De lasrobots van Baas Metaal BV beschikken over voldoende vermogen en een hightech systeem waarmee producten van circa 3 bij 2 meter met uiterste precisie kunnen worden afgewerkt. Bij grotere afmetingen kan de lasrobot delen van het product overnemen. Het aangeschafte naadzoek- en naadvolgsysteem garandeert de juiste en constante laskwaliteit.

De inzet van lasrobots heeft voor ons en uiteindelijk ook voor u als opdrachtgever de volgende voordelen: – Voor de bediening is geen gekwalificeerd lasser nodig – De kwaliteit is gegarandeerd en constant – Hoge doorloopsnelheid – Besparing op manuren

De inzet van een lasrobot levert een forse kostenbesparing op doordat er minder manuren in rekening worden gebracht. De kwaliteit van lasrobots is bewezen hoog en constant, met een bovengemiddelde doorvoersnelheid.

Tungsten Inert Gas (TIG) lassen is met name geschikt voor het lassen van dunne platen en het verwerken van windbestendige producten. We werken voornamelijk zonder draad, hoewel dit een optie is, maar vaak zijn beide kanten aan elkaar versmolten. Hoeken en randen worden vervolgens met de grootste precisie afgewerkt. Opdrachtgevers moeten rekening houden met een relatief langzamer werkproces dan bijvoorbeeld MIG- en MAG-lassen.

Naast een hogere productiesnelheid biedt MIG- en MAG-lassen ook veel flexibiliteit, omdat het in vrijwel elke positie kan worden uitgevoerd. De methodes bieden een goede bescherming tegen oxidatie, maar voor volledige windweerstand raadt Baas Metaal een TIG-lasproces aan.

Net als bij CNC-frezen is CNC-draaien een geautomatiseerd proces waar vrijwel geen manuren voor nodig zijn. De robotmachines van Baas Metaal zijn uitgerust met speciaal ontwikkelde gereedschappen die om hun eigen X- en Z-as draaien maar niet roteren, waarmee de meest complexe profielen en groeven kunnen worden uitgevoerd. Het maakt niet uit welk type metaal wordt gebruikt. CNC-draaien leidt in bijna alle gevallen tot verkorte productieprocessen, omdat de machines op elk moment van de dag kunnen draaien.

CNC draaien biedt een oplossing voor complexe vraagstukken, zoals het bewerken van massievere cilindrische producten. Met een druk op de knop kunnen bijvoorbeeld kegels en inkepingen worden aangebracht. De gebruikte volautomatische machines zijn groter dan bij CNC-frezen, maar garanderen dezelfde hoge kwaliteit en precisie. Enkele producten die veel door Baas Metaal draaibanken verwerkt worden zijn schroefassen, stuurbuizen, zuigerstangen en natuurlijk cilinders.

Klik hier om je aan te melden

MetaalNieuws, PlaatBewerkingsNieuws en MachiningNews zijn uitgaven van 54U Media BV

De lezers van MetaalNieuws zijn ruim 17.000 ondernemers in de Nederlandse en Belgische metaalverwerkende industrie, waarvan 12.000 tot het midden- en kleinbedrijf (MKB).

Wij, als 54U Media BV, geven om en gaan uiterst zorgvuldig om met uw gegevens. Onze website, MetaalNieuws, maakt gebruik van functionele, analytische, social media en advertentiecookies om uw websitebezoek zo eenvoudig en persoonlijk mogelijk te maken. Zo kunnen we relevante informatie en advertenties tonen en kun je eenvoudig content delen via je social media kanalen. Daarnaast verzamelen wij primaire gegevens om u de door u gevraagde informatie te kunnen verstrekken (gedrukte editie abonnementen en digitale nieuwsbrieven). Lees voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring.