Autonome slijprobot genomineerd voor TechniShow Innovation Awards - Vraag & Aanbod

2022-08-27 19:13:54 By : Ms. tina lang

Home / Autonome slijprobot genomineerd voor TechniShow Innovation Awards

De EasyGrinder, de autonoom werkende slijp- en ontbraamrobot van Teqram, is genomineerd voor de TechniShow Innovation Awards 2022. Met de EasyGrinder worden plasma- en autogeen gesneden plaatwerkproducten volledig onbemand en automatisch nabewerkt. Deze robot-oplossing zorgt voor een lagere kostprijs en een verbetering van de arbeidsomstandigheden.

De Teqram EasyGrinder maakt gebruik van het EasyEye 3D vision-systeem in combinatie met een op artificial intelligence-gebaseerde besturing. Dit vormt de basis om snijdelen volledig automatisch te kunnen hanteren en bewerken, zonder enige programmering. De EasyEye herkent automatisch de pallets, stapels en producten.

Op basis van een gekozen recept worden de producten onbemand bewerkt. Het verwijderen van slak, oxidehuid en lead-in en het slijpen, ontbramen en kanten breken of afronden verloopt geheel automatisch. De robot wisselt daarbij zelf zijn gereedschappen. Ook het selecteren, positioneren en wisselen van de grijpers om verschillende producten op te pakken en te verwerken gaat volledig autonoom.

De EasyGrinder is genomineerd in de categorie flexibel produceren. Hiervoor gelden de criteria dat een fabriek steeds andere producten moet kunnen maken met de kortst mogelijk doorlooptijd. Daarbij moeten zowel kleine series als enkelstuks geleverd kunnen worden.

Met het automatisch bewerken van enkelstuks zorgt de EasyGrinder voor maximale flexibiliteit. Daarnaast wordt een constante hoge productkwaliteit en een voorspelbare output geleverd. Omdat de robot meer kracht kan leveren dan een slijptechnicus, gaat de bewerkingssnelheid omhoog. Door het optimaal kunnen afstemmen van de bewerkingsparameters neemt het verbruik van schuur- en slijpmiddelen juist af. Ook dit resulteert in een lagere kostprijs per product.

Door de hoge gewichten, grote krachten en het repeterende werk is het slijpen van snijdelen sterk belastend voor de slijptechnicus. Het hoge geluidsniveau en het wegvliegen van losse slakdelen vormen een extra belasting. Hierdoor wordt het vinden en behouden van vakmensen steeds moeilijker.

Met de EasyGrinder wordt de ergonomie rondom het slijpen sterk verbeterd. De slijptechnicus kan zijn kennis inzetten voor het optimaliseren van de procesparameters en de logistiek rondom de slijpcel. De robot doet het zware werk.

Naast de EasyGrinder biedt Teqram ook autonome robotoplossingen voor het beladen en ontladen van ontbraam-, richt- en straal-machines, bewerkingscentra en persen, en het uitpakken en sorteren voor lasersnijmachines. Met het modulaire EasyRobotics-concept maakt Teqram automatisering voor elk plaatwerkbedrijf eenvoudig.

Tijdens de Avond van de Maakindustrie op 29 augustus worden de winnaars van de Innovation Awards bekendgemaakt. TechniShow is de meest toonaangevende vakbeurs voor innovatieve industriële productietechnologie in de Benelux. TechniShow vindt plaats van 30 augustus tot en met 2 september 2022 in de Jaarbeurs in Utrecht. Teqram staat in hal 7 op stand D.048.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bewaar mijn naam, e-mailadres en site in deze browser voor de volgende keer wanneer ik een reactie plaats.

BMW Group en H2 Green Steel hebben een definitief contract getekend over de levering van CO2-gereduceerd staal. Dit zal op steeds grotere schaal in

Een nakende recessie of niet: Duitse werktuigmachinebouwer blijven het goed doen. In het tweede kwartaal van 2022 stegen de bestellingen met 24 procent ten

Kortrijk Xpo is op 21 en 22 september het toneel van de Design to Manufacture (D2M beurs) de opvolger van Prototyping-MNE dat twee jaar

De economie is in het tweede kwartaal van 2022 in alle provincies gegroeid ten opzichte van een jaar eerder. Noord-Holland had het hoogste groeipercentage,

Wilt u ook 2x per week op de hoogte gehouden worden van alle actualiteiten in de maakindustrie?

Meldt u zich dan hier aan voor de gratis nieuwsbrief van vraagenaanbod.nl