Arendsen Plaatwerk versterkt machinecapaciteit, nieuwe hal in gebruik genomen - MetaalNieuws, het laatste nieuws uit de metaalindustrie

2021-12-01 04:20:06 By : Ms. Jenney Dai

Home Nieuws Overzicht Arendsen Plaatwerk versterkt machinecapaciteit, nieuwe hal in gebruik

Arendsen Plaatwerk in Ulft maakt al jaren een geleidelijke groei door. Om deze gezonde ontwikkeling te kunnen voortzetten zijn dit jaar diverse investeringen gedaan. In de productiehal zijn een nieuwe Trumpf lasersnijmachine, twee Bystronic afkantpersen en een SafanDarley schaar (4 meter) geplaatst. Daarnaast is de productieruimte uitgebreid met een extra hal van 1.500 vierkante meter.

Deze uitbreiding was nodig met het oog op de komst van de nieuwe machines, die allemaal een plek hebben gekregen in de bestaande productieruimte. De las- en constructiewerkzaamheden zijn daarom verplaatst naar de nieuwe hal aan de achterzijde van het bedrijfsterrein. “We groeien nog steeds in las- en constructiewerk”, zegt directeur Michel Ruesink. “Deze activiteiten worden steeds vaker uitbesteed en daar kunnen we met onze nieuwe mogelijkheden goed op inspelen. “We hebben geïnvesteerd in nieuwe lastafels, bovenloopkranen en hijsmiddelen om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken.

Lasersnijcapaciteit uitgebreid Op het oude terrein van de lasafdeling staat nu de nieuwe TruLaser 5030 lasersnijmachine met Liftmaster. Het is de tweede lasersnijmachine bij Arendsen Plaatwerk (naast de 5 kW 6×2 m machine). De nieuwe lasercutter (werkbereik 3×1,5 m) is uitgerust met een 6 kW CO2-laserbron en tal van opties, zoals Cool-line, en een automatische nozzle-wisselaar. De bedden zijn eenvoudig en snel te verwisselen met een kraan, zodat het tijdrovende wisselen van de kammen bij het snijden van verschillende materialen (staal, RVS en aluminium) niet meer nodig is. Volgens Ruesink was de uitbreiding van de lasersnijcapaciteit noodzakelijk: “We waren volgeboekt. Nu kunnen we veel sneller schakelen en leveren.”

Dit geldt ook voor randen. De buigcapaciteit is uitgebreid met twee Bystronic afkantpersen: een nieuwe Bystronic Xpert 400/6200 (6 meter) met buighulpmiddelen en een gebruikte Xpert 100/3100. Dit brengt het totaal op 8 kantpersen met een maximaal bereik van 8 meter.

Hiermee heeft de Achterhoekse leverancier zijn capaciteit, efficiëntie en productiviteit aanzienlijk vergroot. “Bovendien is er meer rust in de hele werkplaats, wat duidelijk terug te zien is in de verspaningsprocessen”, zegt Ruesink.

Arendsen Plaatwerk is gespecialiseerd in het snijden, ponsen, lasersnijden, buigen, buigen, lassen en assembleren van metalen producten. Het bedrijf is actief in tal van marktsegmenten zoals agro-food, rioleringstechniek, gevel-, staal- en machinebouw, magazijn- en interieurinrichting, transport, logistiek, voedingsindustrie, ovenbouw, milieu- en installatiesector. De investeringen in machinecapaciteit en de uitbreiding van het productiegebied onderstrepen de ambitie van Arendsen om haar positie in de plaatverwerkende industrie in Nederland verder te versterken en uit te bouwen. Die cursus wordt volgend jaar voortgezet. In 2016 staat het verder automatiseren van de werkvoorbereiding centraal, met als doel orders zo snel en efficiënt mogelijk in productie te krijgen en doorlooptijden te verkorten.

Multifunctionele vrachtwagen met kraan voor Jan van Dam

Maatwerk met Magnum-geluiddemper van ACE

Wanneer heb je een arbeidsongeschiktheidsverzekering nodig?

MKB op weg naar geautomatiseerde ketencommunicatie

Metaalbedrijf Baas in Almelo is al jaren een betrouwbaar en klantgericht…

Made by Driessen breidt kantcapaciteit verder uit

Mebema nieuwe partij in gebruikte handel CNC machines

Het optimaliseren van het bewerkingsproces is vaak eenvoudig

VMC laat koningin Máxima zien hoe duurzaam een ​​metaalbedrijf kan zijn

AutoPOL verwerkt nu automatisch assemblages

Vakmanschap op maat. GICOM is een veelzijdig metaalbewerkingsbedrijf met een uitgebreid assortiment plaatwerk…

Metaalbedrijf Baas in Almelo is al jaren een betrouwbaar en klantgericht…

Machines voor ontbramen, schuren, afronden, borstelen en metaal afwerken. Onze metaalmachines zorgen voor de afwerking…

247TailorSteel is de toonaangevende 'slimme' fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantenband…

Ontbramen, rond en klaar! Wij ontwikkelen, bouwen en verkopen topmachines voor ontbramen, afronden…

efficiënter produceren met slimmere opslagsystemen voor plaatwerk en langgoed Een paar jaar geleden keken we naar…

Met ons geavanceerde machinepark kunnen wij alle denkbare werkzaamheden voor u uitvoeren, met de…

21-10 Vlonder Plaatwerk is een leverancier die producten produceert in staal, RVS en aluminium op klantspecificatie…

04-08 Op de nieuwe locatie in Enschede biedt Xteg klantspecifieke en toekomstgerichte oplossingen. Door…

22-03 Maurice Borger is aangesteld om de activiteiten in het zuiden en…

22-02 Haco is van oudsher een bekende naam in de Nederlandse metaalverwerkende industrie. Er zijn hier…

22-02 Van Kerkhof Metaalbewerking is een allround toeleverancier die zich bezighoudt met de verwerking van…

01-02 Met een plaatlaser met 8 kW fiberlaserbron van BLM Group snijdt het bedrijf…

21-12 Sinds de overname van Weber Laserservice biedt Bystronic Benelux niet alleen nieuwe lasersnijmachines, afkantpersen,…

02-12 247TailorSteel sluit het 'coronajaar' 2020 af met een groei van 5 tot 10 procent…

Klik hier om je aan te melden

MetaalNieuws, PlaatBewerkingsNieuws en MachiningNews zijn uitgaven van 54U Media BV

De lezers van MetaalNieuws zijn ruim 17.000 ondernemers in de Nederlandse en Belgische metaalverwerkende industrie, waarvan 12.000 tot het midden- en kleinbedrijf (MKB).

Wij, als 54U Media BV, geven om en gaan uiterst zorgvuldig om met uw gegevens. Onze website, MetaalNieuws, maakt gebruik van functionele, analytische, social media en advertentiecookies om uw websitebezoek zo makkelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Zo kunnen we relevante informatie en advertenties tonen en kun je eenvoudig content delen via je social media kanalen. Daarnaast verzamelen wij primaire gegevens om u de door u gevraagde informatie te kunnen verstrekken (gedrukte editie abonnementen en digitale nieuwsbrieven). Lees voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring.