Amada showt nieuwe ontwikkelingen Ensis allroundtechniek - MetaalNieuws, het laatste nieuws uit de Metaalbranche

2022-04-21 08:24:51 By : Mr. Max Yang

Home Nieuws Overzicht Amada showt nieuwe ontwikkelingen Ensis allroundtechniek

Nieuwe ontwikkelingen op basis van de eigen Ensis fiberlasertechnologie vormen een zwaartepunt van de presentatie van Amada op de Euroblech. De Ensis technologie berust onder andere op een variabele straalaanpassing voor een hoge snijkwaliteit bij een hoge snelheid en wordt door Amada ingezet als allroundtechniek voor vlakbed-, buis- en profielbewerking en ook het lassen.

Het eerste nieuwe Ensis product is de Amada Ensis-3015AJ 9 kW fiberlaser snijmachine. Deze is geschikt voor het flexibel bewerken van alle plaatdikten met de beste snijresultaten, zelfs op topsnelheid. Gecombineerd met een één-lensstrategie kunnen zo bijvoorbeeld bij het bewerken van dik staal kortere doorlooptijden en een insteeksnelheid van 25 mm per seconde moeiteloos worden bereikt. Op de Euroblech zal deze machine te zien zijn met de nieuwe elektronische palletwisselaar LST-3015e.

De tweede machine met Ensis-technologie is de Amada Ensis 3015AJ 6 kW fiberlasersnijmachine, volledig geautomatiseerd dankzij een be- en ontlaadeenheid met voorziening voor het uitsorteren van gesneden delen. Deze wordt live in volautomatische operatie getoond. Door de typische mogelijkheid van Ensis om de snijspleet te vergroten, kunnen de gesneden delen ook gemakkelijk en geautomatiseerd worden uitgenomen uit complexe contouren. Dit zal op de beurs worden gedemonstreerd in combinatie met de be- en ontlaadeenheid ASF-3015EU en het uitneemsysteem TK-3015EU.

De Ensis-technologie wordt ook gedemonstreerd in een lascel, de Amada FLW-Ensis M5 fiberlaser lascel.

Lassen De Ensis-technologie wordt ook gedemonstreerd in een lascel, de Amada FLW-Ensis M5 fiberlaser lascel. Deze combinatie resulteert volgens de Japanse producent in een nieuw kwaliteitsniveau bij het laserlassen en reduceert de bewerkingstijden aanzienlijk. De Ensis 3 kW fiberlaser en de variabele straalvoering zorgen voor flexibiliteit en veelzijdigheid bij de meest verschillende lasopgaven. De lasdraadtoevoer zorgt voor gelijkmatige lasnaden en de Waeaving-methode overbrugt zelf grotere snijspleten. Het model dat op de Euroblech wordt getoond, beschikt over een wisseltafelsysteem dat de cyclustijden duidelijk reduceert.

All-in-one oplossing Tenslotte is er de Amada Ensis 3015RI 3 kW lasersnijmachine, een all-in-one oplossing voor plaat, buizen en profielen. Deze machine is uitgerust met Rotary Index (RI), een systeem voor het snijden van profielen en buizen. De variabele straalaanpassing van Ensis maakt een vliegende wissel tussen het bewerken van dun en dik materiaal mogelijk. Het RI-systeem beschikt over twee synchroon aangedreven klauwplaten en een nieuwe hogesnelheids Z-as, die de bewerkingstijden reduceren en de productiviteit verhogen. De omstelling van vlakke plaat naar buizen en profielen gaat middels een druk op de knop en voltrekt zich in minder dan 2 minuten. De machine is uitgerust met een palletwisselaar voor de plaatbewerking en een extra werkpallet voor de buizen en profielen, wat een snelle wissel tussen de bewerkingen mogelijk maakt. Het tweede zwaartepunt op de Amada stand is de nieuwe generatie van V-factory, Amada’s Industrie 4.0 concept. Daarnaast zijn er uiteraard ook diverse kantbanken te zien.

Amada, hal 12, stand D06/F06

Verbetering financiële positie PME zet door

Minder fouten en lagere kosten dankzij SCSN

Odin automatiseert in hoog tempo

IJzersterk vakmanschap op maat. GICOM is een veelzijdig metaalbewerkingsbedrijf met een uitgebreid assortiment plaatwerk…

Samenwerking MetaalNieuws en Flam3D

TechniShow komt op cruciaal tijdstip

Laser boort twee miljoen identieke gaten op 1 m2

Bij SafanDarley staat veel op stapel

Metaalbedrijf Baas in Almelo is al meer dan 25 jaar een betrouwbare en klantgericht…

efficiënter produceren met slimmere opslagsystemen voor plaatwerk en langgoed Enkele jaren geleden zochten we bij…

Machines voor het ontbramen, schuren, afronden, borstelen en metaalfinishen. Onze metaalmachines verzorgen de afwerking…

Met ons geavanceerde machinepark kunnen we elke denkbare bewerking voor u uitvoeren, met de…

Ontbramen, afronden en finishen! Wij ontwikkelen, bouwen en verkopen topmachines voor het ontbramen, afronden…

247TailorSteel is de toonaangevende ‘slimme’ fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen…

IJzersterk vakmanschap op maat. GICOM is een veelzijdig metaalbewerkingsbedrijf met een uitgebreid assortiment plaatwerk…

Th. Wortelboer levert, verhuurd, repareert en onderhoud machines en gereedschappen voor onder meer lasvoorbewerking…

20-04 De komende weken zullen de engineers van Amada de nieuwe machine installeren en aansluiten…

19-04 Dit modulaire aspect was goed te zien bij alle drie automatiseringsoplossingen die centraal stonden…

19-04 De nieuwe faciliteit beschikt over een grote showroom waar een selectie van de nieuwste…

12-04 De twee bedrijven zullen hun eerste gezamenlijke oplossing voor het beschermen van de snij-,…

12-04 De Ventis-3015AJ is de eerste fiberlasersnijmachine van Amada die is uitgerust met de speciaal…

28-03 Op de uitnodigingskaart voor de festiviteiten wordt dan ook melding gemaakt van het 37-jarig…

16-03 Bovendien heeft Made by Driessen met deze machine een primeur te pakken: de ACIES…

16-03 Fiber Laser Benelux is leverancier van de veelzijdige fiberlaser systemen van de Italiaanse fabrikant…

Klik hier om je aan te melden

MetaalNieuws, PlaatBewerkingsNieuws en VerspaningsNieuws zijn uitgaven van 54U Media BV

De lezers van MetaalNieuws zijn ruim 17.000 ondernemers in de Nederlandse en Belgische metaalverwerkende industrie, waarvan er 12.000 behoren tot het midden- en kleinbedrijf (MKB).

Wij, als 54U Media BV, geven om, en dragen de uiterste zorg voor uw gegevens. Onze website, MetaalNieuws, maakt gebruik van functionele, analytische, social media en advertentie-cookies om je website-bezoek zo eenvoudig en persoonlijk mogelijk te maken. Op deze manier kunnen wij relevante informatie en advertenties tonen en kun je eenvoudig content via je social media kanalen delen. Daarnaast verzamelen wij primaire gegevens om u te kunnen voorzien van de door u aangevraagde informatie (abonnementen op printedities en digitale nieuwsbrieven). Lees voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring.