247TailorSteel - MetaalNieuws, het laatste nieuws uit de metaalindustrie

2021-12-01 04:16:50 By : Ms. Cindy Zhang

Op maat gesneden metalen platen, buizen en randen. 247TailorSteel is onderdeel van het fieldlab 'Smart Bending Factory', waarin een fysieke state-of-the-art metaalbewerkingsfabriek wordt opgezet.

247TailorSteel is de toonaangevende 'slimme' fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantenband in Europa. Dankzij het Sophia®-portaal kunnen klanten 24 uur per dag, 7 dagen per week online bestellingen plaatsen, binnen één minuut een offerte ontvangen en hun producten binnen 48 uur laten bezorgen. Het bedrijf is in 2007 opgericht door Carel van Sorgen en heeft zijn hoofdkantoor in Varsseveld (Nederland). Een andere productiefaciliteit is gevestigd in Oyten (Noord-Duitsland).

247TailorSteel streeft naar steeds meer gemak, eenvoud en maatwerk. Wij zijn overtuigd van de toegevoegde waarde van het 'internet of things' en kunstmatige intelligentie om aan deze klantbehoeften te blijven voldoen. Dankzij ons geavanceerde Sophia systeem kunnen laserdelen, buizen en randdelen automatisch uit een samengesteld product worden uitgelezen. Deze geavanceerde software zorgt 24 uur per dag, 7 dagen per week voor een efficiënt productieproces, wat kosten en tijd bespaart. Wij garanderen hoge kwaliteit met onze moderne en volledig geautomatiseerde machineparken in Nederland en Duitsland. Ook onze eigen logistieke faciliteiten zorgen voor een snelle en betrouwbare levering.

De online portal Sophia (Sophisticated Intelligent Analyser) genereert in een mum van tijd lasergesneden metalen platen, buizen en randen. Dit alles gebeurt zonder menselijke steun. De klant ontvangt in realtime een gedetailleerde offerte uit een STEP-, DXF- of DWG-bestand. Sophia Analyseert de producten en ontwerpen razendsnel. Daarnaast geeft ze inzicht in de kosten tijdens de ontwerpfase. In de tussentijd kan de klant de materiaalsoorten of diktes aanpassen, maar ook het ontwerp of de verbindingsmethoden. Sophia past het proces stapsgewijs aan voor een efficiënt en optimaal eindresultaat.

247TailorSteel maakt volledig gebruik van haar eigen machinepark. Wij werken met 38 eigen lasersnijmachines en 18 kantpersen. Door middel van AGV's worden de platen van verschillende staalsoorten naar de draagarm van de lasersnijmachine verplaatst, die vervolgens automatisch wordt geladen en gelost. De afmetingen worden direct gegenereerd vanuit de ordergegevens. Dit systeem is niet alleen snel en flexibel, maar ook uiterst efficiënt. De fabriek in Varsseveld (NL) beslaat 20.000 m2 en de fabriek in Oyten (DE) 6.000 m2.

In september 2019 opende 247TailorSteel in Varsseveld officieel haar eigen Academie voor trainingen. Hier wordt voor het gehele bedrijf (ook voor de Duitse vestigingen) opleidingen gegeven op het gebied van plaatbewerking: lasersnijden van vlakke plaat en buis en buigen. Hiervoor is de Academy uitgerust met een moderne lasersnijmachine en een afkantpers. De Academie is bedoeld voor jongeren die net het vmbo of mbo hebben afgerond, maar ook voor omscholing van leerlingen uit andere sectoren. Ook kunnen hier bestaande medewerkers worden omgeschoold. Later volgen ook trainingen op het gebied van sales, inkoop en finance.

Klik hier om je aan te melden

MetaalNieuws, PlaatBewerkingsNieuws en MachiningNews zijn uitgaven van 54U Media BV

De lezers van MetaalNieuws zijn ruim 17.000 ondernemers in de Nederlandse en Belgische metaalverwerkende industrie, waarvan 12.000 tot het midden- en kleinbedrijf (MKB).

Wij, als 54U Media BV, geven om en gaan uiterst zorgvuldig om met uw gegevens. Onze website, MetaalNieuws, maakt gebruik van functionele, analytische, social media en advertentiecookies om uw websitebezoek zo eenvoudig en persoonlijk mogelijk te maken. Zo kunnen we relevante informatie en advertenties tonen en kun je eenvoudig content delen via je social media kanalen. Daarnaast verzamelen wij primaire gegevens om u de door u gevraagde informatie te kunnen verstrekken (gedrukte editie abonnementen en digitale nieuwsbrieven). Lees voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring.