'Investeren via leasing' • Metaal Magazine

2021-12-14 19:31:02 By : Mr. Calvin Lam

Home » Nieuws » Partners » 'Investeren via leasing'

Wie als metaalondernemer grote uitgaven aan machines wil doen, moet daarvoor de armslag krijgen. Als de huisbankier onvoldoende mogelijkheden biedt, kan Société Générale Equipment Finance als onafhankelijke vastgoedfinancier uitkomst bieden.

JMBA in Someren is net verhuisd naar een nieuw pand in Someren. Daar zit veel kapitaal in, ook van directeur Jan Meeuws zelf. “Naast de bouw kon mijn huisbankier maar tot een bepaald bedrag gaan. Maar ik wil in dit nieuwe pand een compleet nieuwe plaatwerkafdeling maken, dus er moet nog meer geïnvesteerd worden in machines.”

“Ongeveer driekwart jaar geleden kwam ik bij de aanschaf van een lasersnijmachine in contact met SGEF. Ze konden snel schakelen waardoor ik via SGEF diverse hightech machines heb kunnen leasen. De samenwerking was snel beklonken. SGEF past bij ons. Binnen een dag kreeg ik te horen dat leasen mogelijk was. Je hoeft niet eerst door allerlei stembureaus te gaan. Ze zijn ook flexibel als plannen net iets anders lopen.”

Sindsdien heeft het bedrijf meerdere machines bij SGEF gehuisvest. Naast de Mazak lasercutter zijn dit onder meer een LVD Toolcell 220/40 afkantpers, een Matec 5-assige freesmachine en een Eima Gamma S freesmachine voor kunststoffen. “Mijn vaste SGEF-contactpersoon Niek van Wieringen is stevig, flexibel en meedenkend. Als een machine bijvoorbeeld een week eerder arriveert, is het nodig om snel te schakelen om de contracten op korte termijn klaar te hebben. Dat regelen we wel, zei hij, en binnen twee dagen was het papierwerk in orde. Dan weet je dat het goed is."

Via SGEF is gekozen voor operational lease. Aan het einde van de looptijd, na zo'n vijf tot zeven jaar, heeft de ondernemer de flexibiliteit om de machine te kopen, in te ruilen of de leaseperiode te verlengen. Bij leasing is er geen verdere aanslag op de liquide middelen van de onderneming en op het balanskapitaal. Ook is er geen economisch risico en biedt de automaat een inkomenszekerheid.

Inspelend op de vraag van de klant kiest JMBA voor meer uitgebreide assortimenten. Zo was het voorheen mogelijk om te draaien tot Ø 400 mm en nu tot Ø 800 mm, terwijl frezen nu ook mogelijk is met 3000 mm x 2000 mm, waar dit voorheen maximaal 1000 mm was. Verder is besloten om tussen de machines te automatiseren voor een betere benutting, ook 's nachts.

In de nieuwbouw heeft Meeuws een eigen plaatwerkafdeling met laseren, kanten, lassen en glasparels. “Ik wil de volledige breedte kunnen aanbieden en ook alle opties voor mijn machines kunnen kiezen. Met de LVD Toolcell rondde ik meteen de volledige automatisering af. Ik zie mezelf als een inspiratiebron. Ik ken mijn winkel en ik wil ook eerst alles zelf weten en weten.” Meeuws merkt dat mensen door deze instelling graag voor hem werken.

JMBA (wat staat voor Jan Meeuws betrouwbaar en nauwkeurig) heeft ook een glasparelstraalcabine en wil in de toekomst een plaatwerkportaal starten. “Ik heb hier al de software voor. Ik wil de klant zo goed mogelijk bedienen door veel in eigen beheer te doen.” Naast kunststof worden voornamelijk RVS en aluminium verwerkt. Dit betreft zagen, CNC draaien en frezen, brootsen (keying), buigen, walsen, lasersnijden, buigen, lassen, stralen alsmede montage en montage voor bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie (broodmachines), verpakkingsindustrie en machinebouw.

Ook Vermo Fijnmechanische Industrie in Helmond kwam bij de aanschaf van een machine in aanraking met SGEF. “Dat was zo’n zeven jaar geleden”, zegt directeur Gert-Jan Verbunt. “Mijn huisbankier kon de deal niet afronden en verwees me door naar SGEF. Daar was het in één dag geregeld. Sindsdien ga ik nergens anders meer heen om te leasen. Niek van Wieringen en Berno Wup zijn mijn vaste contacten. Ze hebben ervaring in metal en een half woord is genoeg.”

Verbunt is bezig met het opknappen van het pand. Er wordt bijvoorbeeld een coating op de vloer aangebracht. Nieuwe machines maken ook deel uit van die upgrade. “We hebben de verkoop de afgelopen vier of vijf jaar verdrievoudigd zonder het personeelsbestand uit te breiden. Dan zijn hightech machines en automatisering nodig.”

Het bedrijf heeft onlangs een AgieCharmilles Cut E 600 gekocht van GF Machining Solutions en een Mazak integrex i-200S via operationele lease. De GF draadvonken komt binnenkort, maar de Mazak is net aangekomen en wordt nu geïnstalleerd. “Dit is een zeer hightech roterende freescombinatie, maar dan voor de prijs van een vrijstaande villa. Dan geeft het je het vertrouwen dat leasen via SGEF zo soepel verloopt. Ik stuur een e-mail met details, zij sturen het contract, ik teken en het is klaar”, schetst Verbunt het gemak.

Hoewel de nieuwe Mazak een behoorlijke investering is, is het de moeite waard, zegt hij. “Een jaar geleden kochten we de Integrex j-400. Na zes maanden liep het zo goed dat er een tweede, vergelijkbare machine nodig was. De economie kan natuurlijk altijd krimpen, maar daar kun je met de heren over praten. Ze zijn oplossingsgericht en ik ben ervan overtuigd dat we dan ook succesvol zullen zijn.”

Bij operational lease staan ​​de machines niet op de balans, geeft hij aan, dus het verstoort de balans niet. “We betalen een vast bedrag over een periode van ongeveer vijf jaar en daarna mogen we zelf bepalen wat we doen. Tot nu toe hebben we alle machines die we van SGEF hebben geleased aan het einde van het leaseproces gekocht voor een restbedrag.”

Met de twee nieuwe leaseobjecten beschikt Vermo nu over 20 machines, inclusief automatisering van BMO. Dit betekent dat de machines volledig kunnen worden ingezet om overdag enkelstuks te produceren en 's nachts series. “Maar hoe goed een machine ook is, hij staat of valt met de medewerker die hem bedient”, zegt hij.

Het bedrijf produceert onderdelen, halffabricaten en modules voor de hightech industrie van metaal en kunststof. Om klaar te zijn voor de toekomst investeren we ook in onze eigen cleanroom. Het bedrijf heeft ook aparte machines voor de kwaliteitsproductie. Met de nieuwe Cut E600 breidt Vermo zijn activiteiten ook uit met draadvonken. “Eigenlijk kijk ik altijd of ik zelf activiteiten kan doen. Denk aan kwalitatief goed anodiseren.” Met de verbouwing, die eind dit jaar klaar moet zijn, en de nieuwe machines wordt een nieuwe fase bereikt voor het familiebedrijf dat in 1962 werd opgericht door Gerrit Verbunt.

Het voordeel van SGEF is volgens Verbunt dat het merkonafhankelijk werkt. “En dat ze veel connecties hebben in de branche. Dat schept ook vertrouwen. Zo hoef ik me hier geen zorgen over te maken. Iedereen heeft zijn eigen specialisme.”

Leasen via Société Générale Equipment Finance Benelux (SGEF) geeft ondernemers een one-stop-shop via de vertrouwde machineleverancier. Het SGEF-team (Paulina Bosch en Niek van Wieringen, telefoon 033-450 8320) kent de metaalmarkt en de machines als geen ander, werkt snel (binnen een dag een beslissing over de kredietbeslissing), merkonafhankelijk en flexibel, met 100 % financiering mogelijk. Leasing heeft geen invloed op de eigen liquiditeit van de onderneming of beperkingen op kredietopties bij de huisbank.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Société Générale Equipment Finance (SGEF).

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Twenty4 webvertising 20211129 Hoe is de wereld de afgelopen jaren veranderd voor maakbedrijven? De wereld staat nooit stil. Niet alleen de techniek ontwikkelt zich, maar ook de samenleving en de behoefte van de klant. Daarnaast is de coronacrisis een leerzame tijd gebleken voor… Lees verder →

Twenty4 webvertising 20211110 Wat betekent het klimaatakkoord voor de metaalsector? Het klimaatakkoord heeft ook gevolgen voor het metaalbedrijf. Zeker als je een eigen gebouw met gasgestookte ovens hebt, kan het klimaatakkoord een flinke impact hebben. Het MKB heeft onderzocht wat de gevolgen zijn voor… Lees verder →

Twenty4 webvertising 20211102 Circulaire economie en de metalen keten Het is mogelijk om de levensduur van een installatie te verlengen of een tweede leven te geven door het ontwerp aan te passen en meer monitoring toe te passen. Door andere materialen te kiezen, recyclen… Lees meer →

Twenty4 webvertising 20211013 Voordelen van een metalen garage Eigenaren van voertuigen, zoals een auto of motor, willen deze beschermen tegen het klimaat of diefstal. Autoverzekeraars zien een voertuig ook graag binnen gestald staan. Een garage biedt een eenvoudige oplossing. Tegenwoordig metalen… Lees verder →

Quickship gasveren: binnen twee dagen naar u onderweg. Als specialist in gasveren kan Mparts ook gasveren uit voorraad leveren. Hierdoor kunnen de standaard gasveren uit het uitgebreide Quick Ship programma van Bansbach Easylift nog sneller ter plaatse zijn. Het resultaat is dat de… Lees verder →

Twijfelt u nog over het installeren van een extensie? Een verlenging kost in eerste instantie misschien wat geld, maar heeft ook veel voordelen. In dit artikel legt De Aanbouwexpert uit wat deze voordelen precies inhouden. Wanneer je een extensie hebt geplaatst,… Lees verder →

“Het grote voordeel van leasen is dat machines pas aan het einde van de leaseperiode op de balans worden geactiveerd, dus tot die tijd zitten ze in de kosten”, zegt John van der Knaap van Djons. “Zo blijf je vloeibaar.” Leasen via SG Equipment Finance Benelux… Lees meer →

Als u een metalen onderdeel wilt produceren, kunt u ervoor kiezen om CNC-bewerkingen te gebruiken. Kortom, dit is een metaalproductiemethode waarbij een machine wordt aangestuurd en code schrijft. Deze code bepaalt alles vanaf de beweging van de snijkop… Lees verder →

CNC-frezen is een van de meest voorkomende technieken bij de productie van complexe onderdelen. Andere productiemethoden, zoals laser- en plasmasnijden, kunnen dezelfde resultaten opleveren voor een lagere prijs. Deze processen bieden echter niets dat lijkt op… Lees verder →

3D-printen kan met metaal, net als CNC-bewerking. Vrijwel alle 3D-printprocessen voor metaal worden gedaan met metaalpoeder. Dit kan als grondstof worden gebruikt, maar kan ook tot een filament worden verlijmd. Het is… Lees verder →

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.