Eenmalige vakbeurs voor las-, snij- en coatingtechniek in Düsseldorf - MetaalNieuws, het laatste nieuws uit de metaalindustrie

2021-12-20 07:52:48 By : Ms. Yolande Chen

Home Nieuws Overzicht Eenmalige vakbeurs voor las-, snij- en coatingtechniek in Düsseldorf

Eens in de 4 jaar komt de internationale professionele wereld van verbinden, scheiden en coaten samen op de vakbeurs Schweissen & Schneiden. Normaal in Essen, maar omdat daar het beurscomplex wordt verbouwd, zullen de ruim 1000 exposanten van 25 t/m 29 september eenmalig hun tenten opzetten in Düsseldorf. Er worden ongeveer 55.000 bezoekers verwacht.

Zoals veel grote technische vakbeurzen in Duitsland heeft Schweissen & Schneiden een zeer internationaal karakter. De exposanten komen uit 40 landen. De meeste komen natuurlijk uit Duitsland (368), gevolgd door China (215), Italië (89) en de Verenigde Staten (32). Alle grote marktpartijen zijn er weer. Op de deelnemerslijst staan ​​de namen Air Liquide, Esab, Fanuc, Fronius, Kuka, Lincoln Electric, Messer, MicroStep, Trumpf, voestalpine en Yaskawa.

Thematische indeling De beurs richt zich met name op beslissers uit de auto- en vrachtwagenbouw, scheepsbouw, machine- en installatiebouw, buizenverwerking en pijpleidingindustrie, mijnbouw, chemische industrie en fabrikanten van metaalproducten. Voor al deze bezoekers zijn de zalen overzichtelijk op thema ingedeeld, zodat ze gemakkelijk hun weg kunnen vinden. De aandachtsgebieden zijn lassen, lassen voor- en nabehandeling (veiligheid, werkplaats, gassen, toebehoren en additieven), snijden, robotica, automatisering, productie-installaties (met gassen en hulpstoffen) informatietechnologie (met gassen, hulpstoffen, lijmen , afdichting, toepassingen, kwaliteit en controle) en dienstverlening (met organisatie, bijscholing, opleiding en thermisch spuiten).

Gerelateerde technieken De exposanten tonen de nieuwste apparatuur, installaties en materialen. Niet alleen voor lassen en snijden, maar ook voor aanverwante technieken zoals solderen, warmtebehandeling en thermisch spuiten. Centraal daarbij staan ​​efficiënte, kosteneffectieve en duurzame methoden voor handmatig, gemechaniseerd en geautomatiseerd lassen. Het assortiment omvat speciale lasmethoden die de productiviteit in de automobielproductie verhogen, nieuwe lasersnijtechnieken op afstand voor productie-integratie en systemen voor het inwendig coaten van motoronderdelen.

Hightech oplossingen Daarnaast worden moderne hightech oplossingen voor de globaliserende economie getoond. Er is een groeiende vraag naar flexibele productiemethoden die overal ter wereld kunnen worden toegepast. Schweissen & Schneiden toont de laatste trends op het gebied van automatisering en intelligente producten. Het aanbod varieert van aangesloten robotlasinstallaties en CNC-gestuurde snijmachines via laserrobots voor 3D-metaalsnijden tot extern aanstuurbare geautomatiseerde lascellen.

Congres Parallel aan de beurs vindt een groot internationaal congres plaats, waar onderzoeksresultaten, marktontwikkelingen en nieuwe oplossingen voor fabrikanten en gebruikers van las-, snij- en coatingtechnologie worden gepresenteerd.

Lichter, intelligenter en meer zuigkracht

Metaalunie blij met uitgestoken hand naar MKB

Limburgse stakers doneren aan voedselbank

FME: Coalitie moet niet kijken naar, maar werken aan de toekomst

Waarom blijven de aluminiumprijzen stijgen?

Vakmanschap op maat. GICOM is een veelzijdig metaalbewerkingsbedrijf met een uitgebreid assortiment plaatwerk…

Brancheorganisatie FPT-VIMAG en MetaalNieuws hebben elkaar nodig

TechniShow en ESEF Maakindustrie 2022 uitgesteld

'De druk op innovatie wordt alleen maar groter'

Pragmatische aanpak brengt leven in digitale fabriek

efficiënter produceren met slimmere opslagsystemen voor plaatwerk en langgoed Een paar jaar geleden keken we naar…

Metaalbedrijf Baas in Almelo is al jaren een betrouwbaar en klantgericht…

247TailorSteel is de toonaangevende 'slimme' fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantenband…

Ontbramen, rond en klaar! Wij ontwikkelen, bouwen en verkopen topmachines voor ontbramen, afronden…

Vakmanschap op maat. GICOM is een veelzijdig metaalbewerkingsbedrijf met een uitgebreid assortiment plaatwerk…

Met ons geavanceerde machinepark kunnen wij alle denkbare werkzaamheden voor u uitvoeren, met de…

Machines voor ontbramen, schuren, afronden, borstelen en metaal afwerken. Onze metaalmachines zorgen voor de afwerking…

29-11 “We kijken er enorm naar uit om onze exposanten en bezoekers weer te zien”,…

15-11 321 exposanten presenteerden hun innovaties aan bezoekers in de Brabanthallen in Den Bosch.…

20-09 Wat dat betreft waren ze meer dan tevreden. Alle bijna negentig exposanten hadden…

06-09 Slijtagebescherming Baliq is de nieuwe generatie coatingfamilie van Oerlikon Balzers. Gebaseerd op de S3p-technologie…

02-09 Beide awards zijn een initiatief van de Nederlandse Metaaldagen. De kick-off van deze beurs…

01-09 De zes segmenten zijn verbinden, automatiseren, verspanen, plaatbewerking, 3D printen en oppervlakte/reiniging…

30-08 De 'slimme' fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en randen mag en…

25-08 De Fabtech is de eerste grote industriële vakbeurs in Noord-Amerika, sinds het uitbreken van…

Klik hier om je aan te melden

MetaalNieuws, PlaatBewerkingsNieuws en MachiningNews zijn uitgaven van 54U Media BV

De lezers van MetaalNieuws zijn ruim 17.000 ondernemers in de Nederlandse en Belgische metaalverwerkende industrie, waarvan 12.000 tot het midden- en kleinbedrijf (MKB).

Wij, als 54U Media BV, geven om en gaan uiterst zorgvuldig om met uw gegevens. Onze website, MetaalNieuws, maakt gebruik van functionele, analytische, social media en advertentiecookies om uw websitebezoek zo makkelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Zo kunnen we relevante informatie en advertenties tonen en kun je eenvoudig content delen via je social media kanalen. Daarnaast verzamelen wij primaire gegevens om u de door u gevraagde informatie te kunnen verstrekken (gedrukte editie abonnementen en digitale nieuwsbrieven). Lees voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring.