Trumpf verlaagt drempel voor laserlassen - MetaalNieuws, het laatste nieuws uit de metaalindustrie

2021-12-14 19:27:58 By : Ms. Alison Shen

Home Nieuws Overzicht Trumpf verlaagt drempel voor laserlassen

Trumpf heeft op de Blechexpo een instapmodel voor geautomatiseerd laserlassen gelanceerd. Volgens de machinefabrikant kunnen kleine plaatwerkfabrikanten nu de sprong wagen naar laserlassen.

Volgens Trumpf is de TruLaser Weld 1000 vooral geschikt voor leveranciers die producten lassen zoals schakelkasten, plaatstalen behuizingen en deksels.

Veel bedrijven in de plaatwerksector vertrouwen nog steeds op handmatig lassen, wat zowel tijdrovend als duur is, zeker in landen met een hoog loonpeil zoals Nederland. Een alternatief is geautomatiseerd laserlassen, maar de huidige systemen daarvoor zijn groot, duur en complex in gebruik, terwijl bedrijven goedkope oplossingen nodig hebben om voet aan de grond te krijgen op dit gebied. Dergelijke oplossingen zijn echter schaars.

“Onze TruLaser Weld 1000 vult een gat in de lasmarkt. Voor het eerst kunnen kleinere bedrijven profiteren van geautomatiseerd laserlassen, waardoor de productiviteit van hun productieprocessen wordt verhoogd”, zegt productmanager Martin Geiger. Volgens hem is het nieuwe systeem vooral geschikt voor leveranciers die producten als schakelkasten, behuizingen en deksels lassen.

De TruLaser Weld 1000 maakt het programmeren snel en eenvoudig. Medewerkers hoeven hiervoor geen dagopleidingen te volgen. In plaats daarvan kunnen ze alle benodigde informatie krijgen via e-learning. In het systeem is een robot geïntegreerd waarvan de werking gebaseerd is op het concept van een cobot. Dankzij de 6-assige knikarm kan hij echter veel sneller en nauwkeuriger bewegen dan een standaard cobot. Dit resulteert in lasnaden van hogere kwaliteit en minder uitvaltijd.

De operator leidt de robot handmatig over de naden van het te lassen onderdeel en drukt op een knop om de relevante punten te markeren. De software maakt vervolgens het lasprogramma aan. “Afhankelijk van het onderdeel is deze manier van programmeren door de naad te volgen een kwestie van minuten. Het is dus ook een goede oplossing voor de productie van kleine series”, zegt Geiger. Met zijn compacte formaat en afmetingen van 5200x2200x2800 mm past het systeem in vrijwel elke productiefaciliteit. Bedrijven kunnen het in een dag opbouwen en in gebruik nemen.

In de meeste gevallen is er geen nabewerking nodig, wat bedrijven tijd en kosten bespaart.

Trumpf benadrukt vooral de efficiëntie van de TruLaser Weld 1000. Een voorbeeld hiervan is de manier waarop de Trumpf-ingenieurs de werkruimte in twee delen hebben verdeeld met een scheidingsscherm.

Terwijl de robot aan de ene kant van dit scherm een ​​onderdeel aan het lassen is, kan de operator aan de andere kant de machine laden en lossen. Zodra het lasproces is voltooid, zwaait de robot automatisch langs een lineaire as naar de andere kant en begint aan het volgende onderdeel. Dit bespaart tijd en verhoogt de productiviteit. Als de operator grotere onderdelen wil lassen, kan het scherm automatisch worden verhoogd om een ​​dubbele werkruimte te creëren. Om de veiligheid te maximaliseren is er een wand achter de robot geplaatst. Dit zorgt ervoor dat er geen laserlicht kan ontsnappen tijdens het lassen. Dit betekent veiligheid voor de medewerkers als ze naast de robot werken.

Trumpf rustte de cel uit met een 3 kW solid-state laser. Deze laserbron zorgt ervoor dat de energie van de laser snel en op de juiste plaats in de plaat doordringt, waardoor het makkelijker wordt om dunner plaatmateriaal tot 4 mm te lassen zonder vervorming. In de meeste gevallen is er geen nabewerking nodig, wat bedrijven tijd en kosten bespaart. Het nieuwe laserlassysteem is ook geschikt voor het verwerken van dikker plaatmateriaal.

MDL las nog graag, maar is nu een compleet metaalbedrijf

Circulaire doorbraak nodig in maakindustrie

Verleng de levensduur van machines en bescherm het milieu met Surplex

Hannover Messe: digitaal en duurzaam

Vakmanschap op maat. GICOM is een veelzijdig metaalbewerkingsbedrijf met een uitgebreid assortiment plaatwerk…

Brancheorganisatie FPT-VIMAG en MetaalNieuws hebben elkaar nodig

TechniShow en ESEF Maakindustrie 2022 uitgesteld

'De druk op innovatie wordt alleen maar groter'

Pragmatische aanpak brengt leven in digitale fabriek

Ontbramen, rond en klaar! Wij ontwikkelen, bouwen en verkopen topmachines voor ontbramen, afronden…

Vakmanschap op maat. GICOM is een veelzijdig metaalbewerkingsbedrijf met een uitgebreid assortiment plaatwerk…

Met ons geavanceerde machinepark kunnen wij alle denkbare werkzaamheden voor u uitvoeren, met de…

Machines voor ontbramen, schuren, afronden, borstelen en metaal afwerken. Onze metaalmachines zorgen voor de afwerking…

247TailorSteel is de toonaangevende 'slimme' fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantenband…

Metaalbedrijf Baas in Almelo is al jaren een betrouwbaar en klantgericht…

efficiënter produceren met slimmere opslagsystemen voor plaatwerk en langgoed Een paar jaar geleden keken we naar…

09-12 Het idee achter de campagne komt van een Duits reclamebureau dat op zoek was naar manieren om…

24-11 Trumpf had deze stap vorig jaar al aangekondigd. Het bedrijf heeft tot nu toe 55…

08-11 De technologie is compatibel met standaard Trumpf-lasersnijmachines en stelt gebruikers in staat om…

27-10 In combinatie met een bewerkingsmachine, zoals het QTE 200 SG draaicentrum dat Mazak…

27-10 Teqram heeft met de EasyGrinder de Blechexpo Award gewonnen in de categorie oppervlaktebewerking. De…

22-10 "Geen enkele andere zwenkbuiger op de markt kan dit prestatieniveau leveren in dooshoogte en ...

21-10 Operationeel directeur Aard Slagman weet zeker dat de nieuwe machine een groot succes wordt.…

20-10 “80 procent van de doorlooptijd van een bestelling wordt veroorzaakt door niet-productieve neventijden”,…

Klik hier om je aan te melden

MetaalNieuws, PlaatBewerkingsNieuws en MachiningNews zijn uitgaven van 54U Media BV

De lezers van MetaalNieuws zijn ruim 17.000 ondernemers in de Nederlandse en Belgische metaalverwerkende industrie, waarvan 12.000 tot het midden- en kleinbedrijf (MKB).

Wij, als 54U Media BV, geven om en gaan uiterst zorgvuldig om met uw gegevens. Onze website, MetaalNieuws, maakt gebruik van functionele, analytische, social media en advertentiecookies om uw websitebezoek zo eenvoudig en persoonlijk mogelijk te maken. Zo kunnen we relevante informatie en advertenties tonen en kun je eenvoudig content delen via je social media kanalen. Daarnaast verzamelen wij primaire gegevens om u de door u gevraagde informatie te kunnen verstrekken (gedrukte editie abonnementen en digitale nieuwsbrieven). Lees voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring.