Supersnel een richtingloze oppervlaktefinish en egale afronding - MetaalNieuws, het laatste nieuws uit de Metaalbranche

2022-09-11 06:59:51 By : Ms. Linda Yin

Home Nieuws Overzicht Supersnel een richtingloze oppervlaktefinish en egale afronding

Een mooie richtingloze oppervlaktefinish en egale afronding van gesneden plaatwerk wordt door steeds meer plaatbewerkers gevraagd. De combinatie van beide bewerkingen bleek tot dusverre vaak niet naar tevredenheid of slechts bij een zeer lage snelheid haalbaar. Met de introductie van de Q-Fin F600 SP4 is dit nu wel mogelijk en ook nog eens op hoge snelheid.

Het geheim van de F600 SP4 zit ‘m in de combinatie van een planetair borstelsysteem met vier linksom-/rechtsom-draaiende koppen, die tevens oscilleren. “Waar de buitenkant van deze 600 mm brede ontbraam- en finishmachine grotendeels gelijk is aan die van andere modellen uit ons programma, onderscheidt de techniek binnenin zich van al het andere dat momenteel in de markt wordt aangeboden. Dit geeft verwerkers van metalen plaatmateriaal unieke finish-mogelijkheden”, zegt directeur/eigenaar Anton Bax van Q-Fin. “Met de F600 SP4 kunnen onze klanten zich onderscheiden van andere producenten op het gebied van finish en afwerksnelheid.”

Werknemers worden door het inzetten van deze automatische finish-machine SP4 bovendien aanzienlijk minder belast dan wanneer ze dit werk zouden moeten uitvoeren met een handbediende machine. Het proces kan verder ergonomisch worden ingericht door de toepassing van additionele rollentafels of een terugvoerband. De combinatie met een natwerkende afzuiger zorgt er voor dat slijpstof effectief wordt afgevoerd en niet in de omgeving terecht komt en/of wordt ingeademd door de operator. De Q-Fin F600 SP4 is perfect te integreren in een smart productielijn voor de productie van metalen plaatwerk. In de praktijk zal deze machine vaak direct na een lasersnijmachine worden geplaatst. Voor oplossingen rondom de ontbraammachine valt behalve de toepassing van rollentafels en/of een externe terugvoerband ook te denken aan robots die de machine be- en/of ontladen. Doordat deze bedrijfszekere en eenvoudig te bedienen machine zorgt voor een vlekkeloze oppervlaktefinish en afronding neemt hij een veel voorkomende bottleneck in het productieproces weg.

Een tweede nieuwe van Q-Fin is de F1500. Hiermee breidt Q-Fin zijn programma letterlijk uit. Met deze jongste telg is het finishen van plaatwerkdelen tot 1500 mm breed mogelijk. De machine is geschikt voor de volgende bewerkingen op metalen plaatdelen: ontbramen, afronden, slijpen, finishen, slakken verwijderen en oxidehuid verwijderen. “We richten ons met deze machine op klanten die 1300 mm en bredere plaatdelen bewerken”, aldus Bax. “Dat is weliswaar een nichemarkt, maar het wordt wel gedaan.”

Een tweede nieuwe van Q-Fin is de F1500. Hiermee breidt Q-Fin zijn programma letterlijk uit. Met deze jongste telg is het finishen van plaatwerkdelen tot 1500 mm breed mogelijk.4

De techniek van deze breedbandmachine is bekend uit de reeds bestaande F1200 machine, wat inhoudt dat ook de F1500 zijn bewerkingen snel kan uitvoeren. Hij is met magneet-ondersteuning (voor staal- en andere ferrometalen) of met vacuümondersteuning (voor non-ferrometalen) verkrijgbaar. Voor een optimale werking kan de F1500 gecombineerd worden met een WES 6000, een natwerkende afzuiger die volledig uit RVS is opgebouwd en brand- en explosiegevaar voorkomt.

Een andere innovatie van Q-Fin is een snelwisselsysteem voor de borstels. Dit systeem is als optie beschikbaar op alle machines. Borstels kunnen hiermee in 5 minuten worden gewisseld. Ze hoeven namelijk niet meer in de machine te worden geschroefd maar kunnen worden geklikt.

Al deze nieuwe machines en ontwikkelingen zetten Q-Fin wereldwijd steeds meer op de kaart als een machinebouwer die voor elke gevraagde finish een uitstekende, snelle oplossing heeft. Door de deelname aan internationale beurzen zoals de Euroblech en de Blechexpo en de export van machines naar Australië en de Verenigde Staten, is Q-Fin inmiddels een bekende naam in diverse landen. “Ons bestaansrecht is innovatie”, weet Bax. “Wij doen het graag anders en zijn steeds op zoek naar nieuwe oplossingen en toepassingen. We hebben veel verschillende technieken in huis en daarmee hebben we een van de meest complete programma’s voor machines voor het ontbramen, slijpen en afronden van metalen onderdelen opgebouwd. Met onze oplossingen laten wij mensen fijner en sneller werken en maken we  producten mooier.”

Bezoek Q-Fin op 18 en 19 maart 2020 tijdens de 4InnovatorsDays

Vier innovaties, die gedemonstreerd worden op de 4InnovatorsDays: de Q-Fin F600 SP4 voor het supersnel finishen en afronden van plaatdelen, de AGV-serie van Kumatech voor het vervoeren van plaatdelen, de gerobotiseerde buigcel Dyna-Cell van LVD en de Arc-Eye adaptieve cameratechniek van Valk Welding voor toepassing in lasrobotcellen.

Mazak toont zes machines live onder spaan

Ecoclean: componentenreiniging voor de strengste eisen

Welk riggingmateriaal heb ik nodig?

DN Solutions neemt negen machines mee naar AMB

Dumaco maakt onderdelen, samengestelde producten, sub-assemblies en complete installaties. Wat drijft ons? Dat elk onderdeel dat wij in…

BCB Staalconstructie zet grote stappen

Spaanse grootformaat freesmachines Correa prachtige aanwinst voor Dormac

Dumaco ’s-Gravenpolder is interessante partner voor totaalpakket aan snijwerk

Tuwi dealer van Mitsubishi lasers en Astes4 sorteersystemen

IJzersterk vakmanschap op maat. GICOM is een veelzijdig metaalbewerkingsbedrijf met een uitgebreid assortiment plaatwerk…

efficiënter produceren met slimmere opslagsystemen voor plaatwerk en langgoed Enkele jaren geleden zochten we bij…

247TailorSteel is de toonaangevende ‘slimme’ fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen…

Dumaco maakt onderdelen, samengestelde producten, sub-assemblies en complete installaties. Wat drijft ons? Dat elk onderdeel dat wij in…

Metaalbedrijf Baas in Almelo is al meer dan 25 jaar een betrouwbare en klantgericht…

Machines voor het ontbramen, schuren, afronden, borstelen en metaalfinishen. Onze metaalmachines verzorgen de afwerking…

Met ons geavanceerde machinepark kunnen we elke denkbare bewerking voor u uitvoeren, met de…

Th. Wortelboer levert, verhuurd, repareert en onderhoud machines en gereedschappen voor onder meer lasvoorbewerking…

Ontbramen, afronden en finishen! Wij ontwikkelen, bouwen en verkopen topmachines voor het ontbramen, afronden…

16-08 Productieleider Erwin Stokman heeft de stormachtige ontwikkeling van de werkplaats van begin af aan…

28-04 Dat is allereerst de nieuwste versie van de compacte roterende borstelmachine: de 32 RB…

14-03 Metaco (twintig medewerkers) is een toeleverancier van plaatwerk. Het bedrijf biedt lasersnijden, ponsen en…

14-02 De F1200 ontbraammachine is geschikt voor het nabewerken van plaatdelen tot 1200 mm breed.…

18-12 De Fladder CC is een compacte machine met een footprint van slechts 1,5 vierkante…

28-09 Gecam is onder andere producent en leverancier van een compleet programma ontbraammachines met werkbreedtes…

14-09 Veel mensen zijn bekend met de SwingGrinder en DiscMaster ontbraammachine van Loewer. Deze werken…

07-09 “Een cobot bij een ontbraammachine is voor velen nog een brug te ver, maar…

Klik hier om je aan te melden

MetaalNieuws, PlaatBewerkingsNieuws en VerspaningsNieuws zijn uitgaven van 54U Media BV

De lezers van MetaalNieuws zijn ruim 17.000 ondernemers in de Nederlandse en Belgische metaalverwerkende industrie, waarvan er 12.000 behoren tot het midden- en kleinbedrijf (MKB).