Overmars introduceert snelle fiberlaser uit Baykal - MetaalNieuws, het laatste nieuws uit de Metaalindustrie

2021-12-01 04:06:51 By : Mr. Gary Hou

Home Nieuws Overzicht Overmars introduceert snelle fiberlaser van Baykal

Machinehandel Overmars levert al jaren Baykal afkantpersen en scharen. Dit jaar is echter voor het eerst in Nederland een flatbed fiberlasersnijmachine van deze Turkse fabrikant te zien op de TechniShow. “Baykal is een grote producent van plaatbewerkingsmachines met veel kennis en innovatiekracht”, zegt Bram Overmars. “Nu willen we het totaalplaatje laten zien.”

Net als de kantpersen en scharen verkoopt Baykal de lasers wereldwijd. Er zijn er al aardig wat in bedrijf. Op de TechniShow toont Overmars de BLS-N 3015 KR 3000 NEO, compleet met wisseltafel en afzuiging. Deze machine is uitgerust met nieuwe lineaire geleidingen, CNC-besturing van Beckhoff en een Precitec snijkop, die zorgen voor een hoge snelheid, een nauwkeurig snijproces en een goede snijkwaliteit en korte doorlooptijden. Door de laserbron van 3 kW kan de machine staal tot 18 mm snijden, roestvrij staal tot 10 mm en aluminium tot 8 mm. De CADCAM en nesting software van Lantek wordt gebruikt op Baykal's fiberlaser. De machine zal live snijden tijdens de beurs. Hiervoor komen de hele week twee monteurs uit Turkije naar Utrecht.

Kantpers en scharen De fiberlaser neemt 50 vierkante meter ruimte in beslag. Daarom heeft Overmars dit jaar maar liefst drie stands om de overige machines uit het brede assortiment te kunnen demonstreren. Naast de laser worden ook twee Baykal afkantpersen en twee scharen gedemonstreerd. De eerste kantpers is een 3 meter 200 ton NEO met buighulpmiddelen, hydraulische gereedschapsklemming en Wila bombering. De tweede kantpers is de APHS 3108×160 Moses met 6-assige besturing. Het bijzondere aan deze kantpers is de softwareprojectie en het touchscreen op het bovenframe van de machine. De Baykal scharen zijn de HGL 3100x6mm en de MGH 3100x13mm. “Baykal speelt deze keer echt de hoofdrol voor ons”, aldus Overmars. “We zijn natuurlijk heel benieuwd welke reacties we op de laser krijgen. Meerdere klanten hebben ons al laten weten hier erg benieuwd naar te zijn. Maar we verwachten ook veel van de kantpers met de projectie op de bovenste ram, wat onze klanten veel gemak en efficiëntiewinst kan opleveren.”

Het bijzondere aan de APHS 3108×160 Moses afkantpers van Baykal is de softwareprojectie en het touchscreen op het bovenframe.

Overige merken De tweede stand van Overmars is gereserveerd voor een plaatwals en een profielwals van de Zweedse producent Roundo, plaat- en profielwalsen, persen en ponsknipmachines van Sahinler, hoekscharen en universele buigpersen van Simasv. Ook de taparmen en magneetboren van het Chinese merk Taipu worden hier gepresenteerd.

Op de derde stand staan ​​de Akyapak machines centraal: een 3100x16mm plaatwals met buighulpmiddelen en een APK 81 met hydraulische geleidingsrollen. Ook zijn de C-Max afkantpersen (1250mmx40 ton) en diverse kleinere Akyapak machines te zien.

Machinehandel Overmars Standnummers 7 A050, A051 en A114

Multifunctionele vrachtwagen met kraan voor Jan van Dam

Maatwerk met Magnum-geluiddemper van ACE

Wanneer heb je een arbeidsongeschiktheidsverzekering nodig?

MKB op weg naar geautomatiseerde ketencommunicatie

Machines voor ontbramen, schuren, afronden, borstelen en metaal afwerken. Onze metaalmachines zorgen voor de afwerking…

Made by Driessen breidt kantcapaciteit verder uit

Mebema nieuwe partij in gebruikte handel CNC machines

Het optimaliseren van het bewerkingsproces is vaak eenvoudig

VMC laat koningin Máxima zien hoe duurzaam een ​​metaalbedrijf kan zijn

AutoPOL verwerkt nu automatisch assemblages

efficiënter produceren met slimmere opslagsystemen voor plaatwerk en langgoed Een paar jaar geleden keken we naar…

Metaalbedrijf Baas in Almelo is al jaren een betrouwbaar en klantgericht…

Met ons geavanceerde machinepark kunnen wij alle denkbare werkzaamheden voor u uitvoeren, met de…

Vakmanschap op maat. GICOM is een veelzijdig metaalbewerkingsbedrijf met een uitgebreid assortiment plaatwerk…

Ontbramen, rond en klaar! Wij ontwikkelen, bouwen en verkopen topmachines voor ontbramen, afronden…

247TailorSteel is de toonaangevende 'slimme' fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantenband…

Machines voor ontbramen, schuren, afronden, borstelen en metaal afwerken. Onze metaalmachines zorgen voor de afwerking…

20-10 Van Soest: ”Ik denk dat het voor iedereen geldt dat we een bijzondere tijd hebben…

28-09 Overmars levert met name voor plaatbewerkingsbedrijven een breed scala aan machines. Sinds onheuglijke tijden…

25-09 Maar de nadruk zal vooral op Haco liggen. Besten Machines is dit…

16-06 WIFO-Anema is een begrip op het gebied van agrarische (vooral akkerbouw) en aanbouwdelen.…

09-06 “Omdat dat eigenlijk een onlogische route is, omdat je alleen de plaatlayout kunt knippen…

20-04 Goudsmit Magnetics in Waalre ontwerpt en bouwt industriële magneetsystemen en hightech magneetcomponenten. Deze vinden…

23-03 Want toen Adlas nog exclusief in Arkel lag, vormde de rivier De Boven…

09-03 Ziptool is het bedrijf van Bart Embrechts. Hij deed het 5 jaar geleden...

Klik hier om je aan te melden

MetaalNieuws, PlaatBewerkingsNieuws en MachiningNews zijn uitgaven van 54U Media BV

De lezers van MetaalNieuws zijn ruim 17.000 ondernemers in de Nederlandse en Belgische metaalverwerkende industrie, waarvan 12.000 tot het midden- en kleinbedrijf (MKB).

Wij, als 54U Media BV, geven om en gaan uiterst zorgvuldig om met uw gegevens. Onze website, MetaalNieuws, maakt gebruik van functionele, analytische, social media en advertentiecookies om uw websitebezoek zo makkelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Zo kunnen we relevante informatie en advertenties tonen en kun je eenvoudig content delen via je social media kanalen. Daarnaast verzamelen wij primaire gegevens om u de door u gevraagde informatie te kunnen verstrekken (gedrukte editie abonnementen en digitale nieuwsbrieven). Lees voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring.