Nieuwe E3AS-serie biedt nieuwe manieren om objectreflectiefotocellen te gebruiken | Automatisering | PMA

2021-12-01 04:22:36 By : Ms. AOTONG Mou

Omron heeft de nieuwe E3AS-serie objectreflectiefotocellen geïntroduceerd met de kleinste behuizing en de langste detectieafstand in hun klasse. De sensoren zorgen voor een stabiele detectie zonder beïnvloed te worden door detectieafstanden of verschillende kleuren, materialen en oppervlakken van objecten. Dit vereenvoudigt de selectie, afstelling en het onderhoud van sensoren, verkort de inbedrijfstellingstijd en verbetert de uptime van het systeem. E3AS-sensoren kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt voor transportbanden die producten van verschillende kleuren en vormen transporteren, en assemblagelijnen met beperkte ruimte voor de installatie van sensoren.

 Compacte objectreflecterende fotocellen van de E3AS-serie zijn uitgerust met TOF.

Een snelle inbedrijfstelling en een stabiele werking zijn essentieel op productielocaties. Om aan deze behoefte te voldoen, heeft Omron de detectieafstand van de E3AS-serie vijf keer vergroot ten opzichte van eerdere modellen. Het detectieprincipe van de E3AS-serie is Time of Flight (TOF), wat een hoge detectiestabiliteit mogelijk maakt, ongeacht de kenmerken van te detecteren objecten. Dit maakt het makkelijker om de sensoren te selecteren en af ​​te stellen. Bovendien vermindert de vuilwerende coating op het detectieoppervlak valse detectie en de frequentie van onderhoud in omgevingen waar oliespatten, stof of stoom worden gegenereerd. De E3AS-serie helpt de inbedrijfstellingstijd te verkorten en verbetert de bruikbaarheid van het systeem in transport- en montageprocessen.

Omron heeft een strategisch concept ontwikkeld genaamd 'Innovative-Automation' en bestaat uit drie innovaties: 'integratie' - ontwikkeling van controlesystemen, 'intelligent' - ontwikkeling van intelligentie door middel van ICT en 'interactiviteit' - nieuwe afstemming tussen mens en machine. Met behulp van de E3AS-serie wordt de tijd die nodig is voor de inbedrijfstelling van het systeem verkort en wordt de stabiele werking verbeterd. Als gevolg hiervan blijft Omron problemen op productielocaties oplossen, waaronder arbeidstekorten, en versnelt het de realisatie van 'Innovative-Automation' in samenwerking met zijn klanten. Kenmerken:

Blijf op de hoogte van het laatste IA-nieuws en ontvang elke twee weken een e-mail.

Deze editie bevat: 'Promoting technology', 'Shifting poles' en 'ATEX, alles duidelijk?'

Bent u nog niet bekend met Automatie | PMA? Vraag hier uw proefabonnement aan en ontvang 2 gratis proefnummers.

© 2021 Automatisering | PMA. Alle rechten voorbehouden.