Eurolaser op maat voor caravanbouwer - Sign+ Magazine

2022-08-14 08:08:12 By : Mr. Ian Sun

Caravanbouwer tegos beschikt over een eurolaser XL-3200. De nestingsoftware is speciaal aangepast zodat deze gemakkelijk uit de ERP-software van tegos kan worden geëxporteerd.

De productiefaciliteit van tegos bevindt zich in het idyllische Ostrach in Baden-Württemberg, een halfuur rijden ten noorden van het Bodenmeer. Eurolaser ondersteunt tegos met een industriële kooldioxidelaser voor het snijden van materialen voor opbouwcomponenten van caravans en campers. Als OEM gebruikt tegos de lasersnijder om hoogwaardige deuren, kleppen en horren van kunststof, textiel, hout en schuim te produceren. Dankzij optimale nesting en een directe interface met tegos ERP zorgt de nieuwe lasersnijmachine voor minder afval en een snelle, economische en veilige productie.

Ruben Schnackertz, Area Sales Manager bij eurolaser: “Naast de laserhardware hebben we ook de nestingsoftware van onze lasermachine aangepast, zodat deze gemakkelijk uit de ERP-software van tegos kon worden geëxporteerd. Dit zorgt voor minder afval en meer gebruiksgemak. Bovendien maakt onze lasersnijder XL-3200 een veiliger, sneller en dus economischer productieproces voor tegos mogelijk.”

Het lasersnijsysteem XL-3200 is met een bewerkingsoppervlak van 2.270 x 3.200 millimeter het grootste model uit de XL-serie van eurolaser. Tegos gebruikt de machine om er meer dan dertig verschillende materialen op te snijden, zoals verschillende houtsoorten, kunststoffen zoals PS, ABS en acrylplaten. Daarnaast snijden ze ook textiel, leer en moderne PU- en XPS-schuimen, die voornamelijk worden gebruikt voor isolatie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

‘Ik ga deze zomer genieten van een welverdiende vakantie’

Vrijwel iedereen heeft een tekort aan handjes. Vakbekwame mensen zijn schaars en vind je iemand, dan moet die ook nog eens in je bedrijf passen. Lees verder →

Na twee jaar coronaleed heb je ook nog de oorlog en bijkomende energie-ellende. Hoe ga je daar als flexibele signmaker mee om? Lees verder →