BLM introduceert volledige buis-plaat laser combinatiemachine - MetaalNieuws, het laatste nieuws uit de Metaalindustrie

2021-12-01 03:59:24 By : Mr. Chris Tu

Home Nieuws Overzicht BLM introduceert volwaardige buis-plaat laser combinatiemachine

BLM Group Benelux, de eigen verkoop- en serviceorganisatie van BLM Group voor de Benelux-markt, presenteert zich voor het eerst zelfstandig op de TechniShow. De fabrikant van buislasersnijmachines, zaag-, afwerk- en draadbuigmachines en aanverwante automatiseringsapparatuur presenteert een plaatlaser, die op elk moment kan worden uitgebreid tot een volwaardige buis-plaatlaser combinatiemachine.

Met deze LC5 lanceert BLM Group een innovatief concept dat bedrijven de mogelijkheid biedt om hun productiebehoeften te laten groeien in lijn met de productievereisten. Zowel plaat- als buislasersnijmachines hebben een eigen aan- en afvoersysteem en maken gebruik van hetzelfde lasersnijsysteem. De LC5 combi uitvoering kan direct van buis naar plaat en vice versa schakelen zonder extra instellingen of extra gereedschap.

In de toekomst meegroeien met de productie-eisen biedt BLM Group dus een oplossing met prestaties die gelijk zijn aan die van twee afzonderlijke machines. “Met de LC5 bieden we een oplossing die meegroeit met de productiebehoeften van de klant en voor bedrijven waar de productiebelasting niet rendabel is door gebruik te maken van twee aparte lasersnijmachines voor buizen en plaatwerk”, zegt René Hazenberg, Managing Director van BLM Group Benelux. “Begin met het plaatlasersnijsysteem en voeg de laserbuismodule toe naarmate het bedrijf groeit. Installatie vereist geen nieuwe bedrading of grote mechanische aanpassingen. Later wordt ook de automatische schakeltafel voor het laden en lossen van platen toegevoegd en is de LC5 uit te breiden met een opslagtoren voor het automatisch wisselen van materiaalsoort en dikte. BLM biedt dus een oplossing om de initiële investering te verminderen en de klant de mogelijkheid te geven om in de toekomst mee te groeien met de productie-eisen.”

TechniShow In de basisversie die BLM Group Benelux demonstreert op de TechniShow, is de plaatlaser van de LC5 uitgerust met een automatische dubbele palletwisselaar voor 3 x 1,5 m plaat. De wisseltafel kan in lijn of aan de zijkant geleverd worden in 3 x 1,5 m, 4 x 2 m en 6 x 2 m. De fiberlaser heeft een snijvermogen van 8 kW en kan worden gebruikt voor alle gangbare plaatmaterialen. De laser biedt ook hoge prestaties met een gelijktijdige asverplaatsing van 196 m/min. In de FLYCUT-modus is de cyclustijd bij het snijden van patronen in vlakke plaat ook 70% korter. Verder is deze machine uitgerust met een nozzle-wisselaar met 18 standen, een Active Cool en een automatische nozzle-centrering. De buislaserunit, die direct of later kan worden toegevoegd, is uitgerust met een robuuste en betrouwbare automatische bundellader voor buizen tot ø 120 mm en 6,5 m lengte.

Alles-in-één concept Met de eigen BLMelements softwarefamilie biedt BLM softwaremodules aan voor onder meer buigbewerkingen van buis, draad en plaat, simulatie, productieplanning en orderbeheer. Doordat alle modules dezelfde database gebruiken, zorgt BLM voor een goede aansluiting van snij- en buigbewerkingen. Dit resulteert in exacte afmetingen, zodat het eerste product altijd perfect past.

Multifunctionele vrachtwagen met kraan voor Jan van Dam

Maatwerk met Magnum-geluiddemper van ACE

Wanneer heb je een arbeidsongeschiktheidsverzekering nodig?

MKB op weg naar geautomatiseerde ketencommunicatie

Metaalbedrijf Baas in Almelo is al jaren een betrouwbaar en klantgericht…

Made by Driessen breidt kantcapaciteit verder uit

Mebema nieuwe partij in gebruikte handel CNC machines

Het optimaliseren van het bewerkingsproces is vaak eenvoudig

VMC laat koningin Máxima zien hoe duurzaam een ​​metaalbedrijf kan zijn

AutoPOL verwerkt nu automatisch assemblages

Metaalbedrijf Baas in Almelo is al jaren een betrouwbaar en klantgericht…

Machines voor ontbramen, schuren, afronden, borstelen en metaal afwerken. Onze metaalmachines zorgen voor de afwerking…

Ontbramen, rond en klaar! Wij ontwikkelen, bouwen en verkopen topmachines voor ontbramen, afronden…

Vakmanschap op maat. GICOM is een veelzijdig metaalbewerkingsbedrijf met een uitgebreid assortiment plaatwerk…

247TailorSteel is de toonaangevende 'slimme' fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantenband…

Met ons geavanceerde machinepark kunnen wij alle denkbare werkzaamheden voor u uitvoeren, met de…

efficiënter produceren met slimmere opslagsystemen voor plaatwerk en langgoed Een paar jaar geleden keken we naar…

27-10 In een speciaal jubileummagazine (A4-formaat) dat begin december verschijnt, kijken we samen…

21-10 Ja, dat kan. Maar alleen door de twee technologieën kun je software knippen en buigen...

08-09 De producten die Widenhorn levert zijn gericht op de plaatverwerkende industrie en zijn machine onafhankelijk. Die…

21-06 Het lasersnijproces voor buisbewerking is complexer dan het snijden van platen; vooral als het...

31-05 Wil jij jouw noviteiten delen in deze speciale uitgave in een oplage van bijna…

22-02 Van Kerkhof Metaalbewerking is een allround toeleverancier die zich bezighoudt met de verwerking van…

01-02 Met een plaatlaser met 8 kW fiberlaserbron van BLM Group snijdt het bedrijf…

01-02 Wilt u uw noviteiten in deze speciale edities delen in een oplage van bijna…

Klik hier om je aan te melden

MetaalNieuws, PlaatBewerkingsNieuws en MachiningNews zijn uitgaven van 54U Media BV

De lezers van MetaalNieuws zijn ruim 17.000 ondernemers in de Nederlandse en Belgische metaalverwerkende industrie, waarvan 12.000 tot het midden- en kleinbedrijf (MKB).

Wij, als 54U Media BV, geven om en gaan uiterst zorgvuldig om met uw gegevens. Onze website, MetaalNieuws, maakt gebruik van functionele, analytische, social media en advertentiecookies om uw websitebezoek zo makkelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Zo kunnen we relevante informatie en advertenties tonen en kun je eenvoudig content delen via je social media kanalen. Daarnaast verzamelen wij primaire gegevens om u de door u gevraagde informatie te kunnen verstrekken (gedrukte editie abonnementen en digitale nieuwsbrieven). Lees voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring.