Van Dijk-Inpijn wacht met spanning op nieuwe beddenmolen - MetaalNieuws, het laatste nieuws uit de Metaalindustrie

2021-12-14 19:31:16 By : Ms. Samantha Zhong

Home Nieuws Overzicht Van Dijk-Inpijn wacht reikhalzend op nieuwe beddenmolen

Van Dijk-Inpijn in Arkel hield begin november een open huis en maakte van de gelegenheid gebruik om relaties en alle andere bezoekers kennis te laten maken met de nieuwste aanwinst van het machinepark, dat komend voorjaar wordt geïnstalleerd. Het is een CNC Ram-type bedfreesmachine KNC U1200N van de Zuid-Koreaanse fabrikant Kiheung. Leverancier Dormac zal deze machine voor het eerst laten zien op de TechniShow in maart. Meteen daarna gaat hij naar de leverancier in Arkel, waar ze haast niet kunnen wachten op de komst van de beddenmolen.

Van Dijk-Inpijn bevindt zich in meerdere opzichten in een overgangsfase. Het bedrijf is in 1985 opgericht door Dirk van Dijk en Gert-Jan Inpijn, die jarenlang vooral actief waren in de bouwsector. Maar zeker sinds de crisis is men zich veel meer gaan concentreren op de industriële toelevering. Aanvankelijk vooral met plaatbewerking, maar zeker de laatste jaren heeft Van Dijk-Inpijn zich ontwikkeld tot een complete partner met een focus op klantspecifieke machinebouw voor sectoren als food en zuivel, olie en gas en offshore.

Alles in eigen beheer Het bedrijf onderscheidt zich van de concurrentie doordat alle bewerkingen in eigen beheer kunnen worden uitgevoerd: engineering, plaatbewerking en verspaning. “Die combinatie maakt ons sterk”, zegt Bram Inpijn, hoofd sales & marketing en zoon van een van de twee oprichters. Samen met Pieter Molenaar, hoofd productie, neemt hij het bedrijf over van zijn vader en zijn partner. Hiervoor is een periode van 5 jaar uitgetrokken om een ​​vlotte en stabiele overgang te garanderen voor het bedrijf, dat inmiddels zo'n vijftig vaste medewerkers in dienst heeft. “Een grote verandering voor ons is ook de overgang van 2D naar 3D tekenen. “We gebruiken 3D CAD-modellen om de productie aan te sturen. Steeds verder in het proces vinden controles en simulaties plaats. Dit heeft positieve effecten op aspecten als kwaliteit, foutmarge, betrouwbaarheid en leversnelheid.”

Lassamenstellingen afwerken Van Dijk-Inpijn maakt veel lassamenstellingen die afgewerkt moeten worden. En daarvoor heb je een bedfreesmachine nodig. Het bedrijf heeft er momenteel twee: een kleine en een wat grotere machine. De bedmolen uit 2002 was aan vervanging toe. Dit jaar niet meer, omdat Van Dijk-Inpijn al zoveel heeft geïnvesteerd (o.a. in een nieuwe lasersnijmachine en twee kantpersen op de plaatwerkafdeling) dat de directie eigenlijk had besloten de rest van het jaar de hand op het budget te houden. het jaar. Maar ja, de vraag vanuit de machinebouw trekt sterk aan. De kleine bedmolen hobbelt nog steeds voort, maar is niet meer voldoende en de grote is rommelig. “Alles is weg”, zegt Pieter Molenaar. “We hebben eerst overwogen om de kleine machine te vervangen door een nieuwe kleine machine. Maar gaandeweg realiseerden we ons dat we veel beter voor een grote machine konden kiezen. Want je kunt er zowel grote als kleine werkstukken op verwerken. Dat maakt je flexibeler en geeft je meer capaciteit.”

Zware en stabiele Van Dijk-Inpijn kwam bij Dormac voor een Kiheung bedfreesmachine met verplaatsingen van 4100 mm (X-as), 1250 mm (Y-as ramslag) en 1650 mm (Z-as hoogte). Deze machine is geheel naar de wensen van Van Dijk-Inpijn geconfigureerd, tot en met de kleuren. De bedfrees is voorzien van een automatisch verstelbare kop, koeling via de spindel en een gereedschapswisselaar. Het is verkrijgbaar in de bedrijfskleuren antracietgrijs en wit. “We hebben voor deze machine van Kiheung gekozen vanwege de goede prijs-kwaliteitverhouding”, vertelt Pieter Molenaar. “Het is een zware, stabiele machine (32 ton) met volledige blokgeleidingen, geschikt voor nauwkeurige zware bewerkingen. Dit hebben we nodig, omdat lineaire geleidingen bijvoorbeeld worden gebruikt op de bewerkte oppervlakken van onze werkstukken. Je werkt tot op de honderdste van een mm nauwkeurig.”

Eigen gieterij Joost Verschure en Ruud Dubbeld van Dormac kwamen naar het drukbezochte open huis in Arkel om Van Dijk-Inpijn te feliciteren met de aankoop. Kiheung maakt al jaren deel uit van het leveringsprogramma van Dormac. De Zuid-Koreaanse fabrikant is voornamelijk gespecialiseerd in bedfreesmachines (zowel conventioneel als CNC) en dubbelkolomsmachines (Mimax). Deze machines worden geproduceerd volgens Europese normen; veel kritische onderdelen (componenten) komen rechtstreeks uit Duitsland. De machines van Kiheung onderscheiden zich door de speciaal ontwikkelde kolom, voet en bed gegoten in onze eigen gieterij, die zorgen voor een hoog verspaningsrendement en stabiliteit. “Het zijn zeer robuuste, betrouwbare kwaliteitsmachines die ongeëvenaard zijn in stabiliteit”, zegt Dormac-directeur Joost Verschure. “Hiermee onderscheidt Kiheung zich van andere fabrikanten van bedfreesmachines.” Kiheung wordt steeds bekender in Europa. In het verleden produceerde de fabrikant machines voor OEM's, maar de beddenmolens worden al vele jaren onder eigen merknaam op de markt gebracht. Kiheung bouwt alles in eigen huis; de spindels en de geleiders en ook de Huron-koppen. Deze zijn er in verschillende varianten: van de handmatig positioneerbare universele freeskop tot diverse automatisch zwenkbare.

De bedfrees uit de KNC-serie die van Van Dijk-Inpijn komt is verkrijgbaar in zes typen, die verschillen in tafelmaat en slag. Optioneel kan de kolomhoogte worden aangepast van standaard 1.050 mm tot 1.350 mm of zelfs tot 1.600 mm.

MDL las nog graag, maar is nu een compleet metaalbedrijf

Circulaire doorbraak nodig in maakindustrie

Verleng de levensduur van machines en bescherm het milieu met Surplex

Hannover Messe: digitaal en duurzaam

Vakmanschap op maat. GICOM is een veelzijdig metaalbewerkingsbedrijf met een uitgebreid assortiment plaatwerk…

Brancheorganisatie FPT-VIMAG en MetaalNieuws hebben elkaar nodig

TechniShow en ESEF Maakindustrie 2022 uitgesteld

'De druk op innovatie wordt alleen maar groter'

Pragmatische aanpak brengt leven in digitale fabriek

Ontbramen, rond en klaar! Wij ontwikkelen, bouwen en verkopen topmachines voor ontbramen, afronden…

247TailorSteel is de toonaangevende 'slimme' fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantenband…

Metaalbedrijf Baas in Almelo is al jaren een betrouwbaar en klantgericht…

efficiënter produceren met slimmere opslagsystemen voor plaatwerk en langgoed Een paar jaar geleden keken we naar…

Vakmanschap op maat. GICOM is een veelzijdig metaalbewerkingsbedrijf met een uitgebreid assortiment plaatwerk…

Met ons geavanceerde machinepark kunnen wij alle denkbare werkzaamheden voor u uitvoeren, met de…

Machines voor ontbramen, schuren, afronden, borstelen en metaal afwerken. Onze metaalmachines zorgen voor de afwerking…

01-10 De Doosan SVM 4100 is geoptimaliseerd voor lichte werkzaamheden en biedt een hoge productiviteit…

07-09 De nieuwe Lynx met Y-as (ook verkrijgbaar als SY-model met naast een Y-as…

05-05 “Er zijn veel hoogwaardige CNC-machines in Nederland, wat het een moeilijke markt maakt.…

31-03 Dekens heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in het machinepark. Bijvoorbeeld onlangs...

08-02 In 2008 heeft Dekens de activiteiten van de gieterij verder versterkt met een…

11-01 Lanting startte in 1990 zijn eigen metaaldraaierij. In de loop van…

03-11 Wie de praktijkruimte van Technische Opleidingen in Cuijk betreedt, komt deze direct tegen:…

24-09 Met de nieuwe Puma SMX5100L/LS-serie heeft Doosan een multitasking draaicentrum op de markt…

Klik hier om je aan te melden

MetaalNieuws, PlaatBewerkingsNieuws en MachiningNews zijn uitgaven van 54U Media BV

De lezers van MetaalNieuws zijn ruim 17.000 ondernemers in de Nederlandse en Belgische metaalverwerkende industrie, waarvan 12.000 tot het midden- en kleinbedrijf (MKB).

Wij, als 54U Media BV, geven om en gaan uiterst zorgvuldig om met uw gegevens. Onze website, MetaalNieuws, maakt gebruik van functionele, analytische, social media en advertentiecookies om uw websitebezoek zo eenvoudig en persoonlijk mogelijk te maken. Zo kunnen we relevante informatie en advertenties tonen en kun je eenvoudig content delen via je social media kanalen. Daarnaast verzamelen wij primaire gegevens om u de door u gevraagde informatie te kunnen verstrekken (gedrukte editie abonnementen en digitale nieuwsbrieven). Lees voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring.